şişli eskort - izmir eskort

>

2. Sınıf Hayat Bilgisi 100-101-102. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

 

2. Sınıf Hayat Bilgisi 100-101-102. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 2. Sınıf MEB Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı 100, 101, 102.  Sayfa “Birim Değerlendirme Soruları” Etkinlik  Cevapları

Lila renkli yazılar cevaplardır. 

2. Sınıf MEB Hayat Bilgisi 100. Sayfa Cevapları

A. Aşağıdaki cümle gruplarından doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) yazınız.

Cevap:

D-Uyanınca yatağımızı düzeltmek bizim sorumluluğumuzdur.
Y-Sadece akrabalarımıza saygı gösteririz.
D-İhtiyaçlarımızı aldıktan sonrasında isteklerimizi almalıyız.
Y-Ailede kararları beraber almayız.
D-Gece yatarken ışıkları açık bırakmamalıyız.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölgeleri bulutların içindeki uygun sözcüklerle tamamlayınız.

Cevap:

1. …İsteklerimiz…………………………………… mecburi olmadığı halde aldığımız şeylerdir.
2. Bahçede koşarken yanlışlıkla arkadaşımıza çarptığımızda …….Özür dilerim…………………………………. demeliyiz.
3. Elektrik ve suyu ..dikkatli kullanmak…………… aile bütçesine katkıda bulunmamızı sağlar.

2. Sınıf MEB Hayat Bilgisi 101. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Aile içinde yardımlaşmak sebep önemlidir? Yazınız.

Cevap: Aile içinde yapılması gerekenleri paylaşmak daha azca yorulmaya ve daha kısa zamanda bitmesine yarar sağlar.Aile birlik ve beraberlik içinde olur.

2. Kaynakları dikkatli kullanmanın aile bütçemize katkıları nedir? Yazınız.

Cevap: Aile bütçesini aşmamış oluruz.Böylece alan mutlu rahat bir aile yapısı olur.

D. Doğru seçeneği boyayınız.

Cevap: 

Düğün yemeği
Hasta ziyareti
Asker uğurlama

1. Yukarıdakilerden hangisi, akrabalarımızla yardımlaştığımız durumlardandır?

2. Yunus, okulda futbol oynarken kolunu incitti. Nöbetçi öğretmen durumu ailesine haber verecek.
Bu durumda Yunus, öğretmenine aşağıdakilerden hangisini söylemelidir?
Babasının adını
Anne yada babasının telefon numarasını
Mahallesinin adını

Cevap: Anne yada babasının telefon numarasını

2. Sınıf MEB Hayat Bilgisi 102. Sayfa Cevapları

3. Adresimizi bilmek hangi durumlarda gereklidir?

Cevap:

Kaybolduğumuzda
Acil durumlarda
Okulda bazı formların doldurulmasında

4. Alışveriş yaparken aşağıdakilerden hangisine öncelik vermeliyiz?

Cevap: İhtiyaçlarımıza

5. Suat ikinci derslik öğrencisidir. Aşağıdaki işlerden hangisini yaparsa ailesine muavin olur?

Cevap: Odasını toplamada

6. Aşağıdakilerden hangisi, amcamızın ve teyzemizin adam çocuklarına verilen isimdir?

Cevap: Kuzen

7. Aşağıdakilerden hangisine, günlük planımızda daha azca vakit ayırmalıyız?

Cevap: Bilgisayar oyunları oynamak

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde vazife paylaşımı vardır?

Cevap: Evimizde iş kısmı vardır.

Haber Kaynağı
Türkiyenin en büyük evden eve taşıma web sitesine hoş geldiniz linklere tıklayıp sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
evden eve nakliyat firmaları
üsküdar evden eve nakliyat
kadıköy evden eve nakliyat
kağıthane evden eve nakliyat

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2. Sınıf Hayat Bilgisi 96-97-98-99. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat