şişli eskort - izmir eskort

>

2. Sınıf Türkçe Koza Yayınları 4. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

cevaplar

2. Sınıf Türkçe Koza Yayınları 4. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

2020-2021 Eğitim Senesi 2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı 162, 163, 164, 165. Sayfa Cevapları

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 162. Sayfa

AKIL SIR ERMİYOR

Hoca’nın iki yüz akçe parası kaybolmuş. Bulunması için yakarma etmeye başlamış. O sırada Akkent’in zenginlerinden birinin binmiş olduğu vapur yolda fırtınaya tutulmuş. “Eğer sağ salim, memleketime varırsam Hoca’ya iki yüz akçe vereceğim.” diye adakta bulunmuş. Adam kurtulup gelmiş, Hoca’yı bulup parayı vermiş. Hoca bir zaman düşündükten sonrasında: Allah’ ım bu ne dolambaçlı yol! Bu parayı ben nerede yitirdim. Sen bana nerede buldurdun! İşine hakkaten de us giz ermiyor.” demiş.

1. Hoca sebep yakarma ediyor?

Cevap: Hoca kaybetmiş olduğu paranın bulunması için deua ediyor.

2. Zengin adam, Hoca’ya sebep iki yüz akçe para veriyor?

Cevap: Bindiği vapur fırtınaya yakalanmış ve eğer sağ salim yetişirsem Hoca’ya iki yüz dirhem vereceğim demiş.

3. Hoca parayı alınca ne diyor?

Cevap: Allah ’ım bu ne dolambaçlı yol! Bu parayı ben nerede yitirdim. Sen bana nerede buldurdun! İşine hakkaten de us giz ermiyor.” demiş.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 163. Sayfa

4. Metnin mevzusu nedir?

Cevap: Hoca’nın para kaybetmesi ve bu paranın başka şekilde sona gelmesi.

5. Metni okurken hangi kelimelerin telaffuzunda zorlandınız?

Cevap: Dolambaçlı.

6. Al renkli kelimelerin eş anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap:

Varlıklı bir iş adamı bana eğitim desteği verdi.
Yurduma ulaşınca ne kadar fazla özlediğimi anladım.
Zamanında ben de iyi top oynardım.
Uslu olmam gerekir.

7. Mavi renkli kelimelerin karşıt anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap:

Annemden yardım alacağım.
Yarın okula gideceğim.
Evvel ben geldim.

8. Aşağıdaki kent adlarını lügat sırasına koyarak yazınız.

Cevap: Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul, Şanlıurfa, Tekirdağ.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 164. Sayfa

9. Aşağıdaki cümlelerde imla ve noktalama yanlışları yapılmıştır. Cümleleri doğru şekliyle yazınız.

Cevap:

Mustafa, güzel bir eylül sabahında erkenden uyandı.
Evliya Çelebi’nin adını asla duymuş muydunuz?
O bölgeleri görmek için o da heyecanlandı. Giderek içinde dayanılmaz bir talep duymaya başladı.

10.Aşağıdaki görsellerden anladıklarınızı görsellerin altına yazınız.

Cevap:

İlk görsel olan cami yakarma yeridir. İkinci görselde büyüklerin elini öpen bir çocuk var ve bu da büyüklere olan saygıyı ve bununla birlikte bayramlaşma geleneklerimizi anlatmaktadır.

2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 165. Sayfa

Aşağıdaki ölçütleri okuyun. Uyduğunuz kuralların tarafındaki yıldızı boyayınız. Boyadığınız yıldız sayısı fazlaysa gülen yüzü, azsa mutsuz yüzü boyayınız.

Cevap:

tema sonu değerlendirme

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2. Sınıf Türkçe Koza Yayınları Hoca Nasreddin Etkinlik Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat