şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 101-102-103-104-105. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 101-102-103-104-105. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 101, 102, 103, 104, 105 Cevapları

4. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları

A Aşağıdaki kutucuklarda verilen maddeleri inceleyiniz. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruları cevaplayınız. Aynı kutucuk numarasını ani çok probleminin cevabı için kullanabilirsiniz.

1. Kutucukların hangilerinde bulunan maddeler esnektir?
Cevap: Paket lastiği, yay, sünger

2. Kutucukların hangilerinde bulunan maddeler kırılgandır?
Cevap: Cam şişe, ayna, cam tecrübe malzemeleri

3. Kutucukların hangilerinde bulunan maddeler pürüzlüdür?
Cevap: Basketbol topu, tuğla, tırnak törpüsü

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları

B Aşağıdaki tabloda verilen maddelerin sert, sıvı ve gaz olma durumlarını örnekteki benzer biçimde “✗” ile belirleyiniz.

Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları

C Aşağıda sert, sıvı ve gaz olma özellikleri işaretlenen maddelere örnekteki benzer biçimde uygun örnekler yazınız.

Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 102

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları

Ç Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Buz, maddenin hangi hâline örnektir?
A) Katı B) Sıvı C) Gaz
Cevap: A) sert

2. Aşağıda verilen maddelerin hâlleri hangisinde doğru verilmiştir?
Cam – Benzin – Helyum
A) Sıvı Katı Gaz
B) Katı Sıvı Gaz
C) Gaz Sıvı Katı
Cevap: B) Katı Sıvı Gaz

3. Cam – Su – Kolonya – Buhar
Yukarıdaki maddelerden hangileri sert hâldedir?
A) Cam B) Su ve kolonya C) Cam ve su buharı
Cevap: A) Cam

4. Yukarıdaki şemada ★, ● ve ■ sembolleri ile gösterilen bölgelere hangi misal maddeler getirilebilir?
A) Taş Süt Buz
B) Su Buz Doğal gaz
C) Tahta Limonata Hava
Cevap: C) Tahta Limonata hava

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları

5. Yandaki görselde Ahmet ve Ayşe laboratuvarda tecrübe yapmaktadır.
Buna gore;
I. Eldiven takmalılar,
II. Önlük giymeliler,
III. Laboratuvar gözlüğü takmalılar
ifadelerinden hangileri Ahmet ve Ayşe’nin almaları ihtiyaç duyulan önlemlerdendir?
A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III
Cevap: Cevap: C)

6. Yandaki güvenlik ikaz işaretinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Her maddenin koklanmaması icap ettiğini gösterir.
B) Maddenin tahriş edici tesiri bulunduğunu gösterir.
C) Laboratuvar gözlüğü kullanılması icap ettiğini hatırlatır.
Cevap: B) Maddenin tahriş edici tesiri bulunduğunu gösterir.

7. Yanda görselleri verilen cam kavanozun ve büyütecin hangi özellikleri aynıdır?
A) Kokuları
B) Tatları
C) Kırılganlıkları
Cevap: C) Kırılganlıkları

8. I. Otomobil lastiği
II. Eldiven
III. Lastik çizme
Yukarıdaki maddelerden hangileri esnektir?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları

9. Aşağıdaki maddelerden hangisi sert değildir?
A) Demir kaşık
B) Mermer
C) Battaniye
Cevap: C) Battaniye

10. I. Diş macunu
II. Oyun hamur harcını
III. Sünger
Yukarıdakilerden hangisi esnektir?
A) Yalnız III B) I ve II C) II ve III
Cevap: A

11. I. Etkinlik esnasında bir şey yiyip içmemeliyiz.
II. Kimyasal maddeleri kullanmadan evvel maddenin üstündeki etiketi oku- malıyız.
III. Laboratuvarda koşmamalıyız.
Yukarıda verilenlerden hangileri laboratuvarda çalışırken alınması
ihtiyaç duyulan önlemlerdendir?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
Cevap: C

12. Taş –Hamur – Sünger
Yukarıdaki maddelerden hangisi ya da hangileri serttir?
A) Yalnız taş B) Hamur ve sünger C) Taş, hamur harcı ve sünger
Cevap: A) Yalnız taş

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 96-97-98-99-100. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat