>

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 112, 113 Cevapları

Cevaplar Lila renkli yazılardır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları

Aşağıda verilen soruları ışık ve görme vakası ile ilişkilendirerek cevaplayınız.

1. Işık niçin gereklidir?

Cevap: Görebilmemiz için.

2. Işık nerelerde gereklidir?

Cevap: Karanlık ortamlarda.

3. Işık kimler için gereklidir?

Cevap: Işık hepimiz için gereklidir.

4. Işık ne vakit gereklidir?

Cevap: Akşamları, karanlık olan bölgeler için.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları

B- Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerin altındaki soruları cevaplayınız.

1. Sürücü, otomobilinin farlarını niçin açmış olabilir?

Cevap: Hava karanlık olduğu ve yolu görmekte zorlandığı için.

2. Çocuk masa lambasının ışığını niçin açmış olabilir?

Cevap: Kitabını okuyabilmek için.

3. Sokak lambaları geceleri sokakları aydınlatmasaydı ne olurdu?

Cevap: Sokaklar karanlık olur ve insanoğlu yollarını bulmakta zorlanırdı.

4. Evlatların birbirlerini ve çevrelerini görmelerini elde eden nedir?

Cevap: El feneri yanı ışıktır.

 

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 107-108-109. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat