>

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 32-33-34-35. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 32-33-34-35. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 32, 33, 34, 35 Cevapları.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları

Aşağıda görselleri verilen cisimlerden Dünya’nın şekline benzeyenlerin altındaki kutucuğa “✓” işareti koyunuz.

Cevap:

sayfa 32

Aşağıda verilen tanımları ilişkin olduğu katman ismiyle eşleştiriniz.

Cevap:

1. Dünya’nın en dahil kısmındaki katman.- b. İç çekirdek
2. Dünya’nın etrafını saran katman.- d. Hava katmanı
3. Üstünde canlıların yaşamış olduğu katman.- c. Kara katmanı
4. Yer kabuğunun derhal altındaki katman.- a. Manto
5. Dünya yüzeyinin büyük bölümünü kaplayan katman.- ç. Su katmanı

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları

Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

I. Magellan
II. Biruni
III. Kepler
Yukarıda verilenlerden hangileri Dünya’nın şeklinin küreye benzediğini söylemiştir?
A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III

Cevap: C

2. Dünya’nın uzaydan çekilmiş fotoğraflarında mavi görünen katman aşağıdakilerden hangisidir?
A) Su katmanı B) Hava katmanı C) Kara katmanı

Cevap: A

3. Öğretmen, öğrencilerinden Dünya’nın dahil kısmında bulunan katmanların isimlerini bir kâğıda yazmalarını istemiştir.
Buna bakılırsa hangi öğrenci öğretmenin sorusunu doğru cevaplamıştır?
A)
Melis
İç çekirdek
Atmosfer
Yer kabuğu
Manto
B)
Duygu
İç çekirdek
Dış çekirdek
Manto
Yer kabuğu
C)
İlker
Manto
Su katmanı
Hava katmanı
Atmosfer

Cevap: B

4. Ankara’dan kalkan bir tayyare devamlı aynı yöne doğru gittiğinde yine Ankara’ya ulaşır.
Bu vaziyet aşağıdakilerden hangisini ispatlar?
A) Dünya’nın yüzeyinin sularla kaplı bulunduğunu
B) Atmosferin Dünya’nın katmanlarından biri bulunduğunu
C) Dünya’nın şeklinin küreye benzediğini

Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları

5. Aslı, Dünya’nın siyah katmanı ile ilgili bir poster hazırlayacaktır. Buna bakılırsa Aslı, hazırlayacağı posterde aşağıdaki görsellerden hangisini kullanabilir?

Cevap: B

6. Yandaki model ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Dünya’nın şekli küreye benzer.
B) Dünya katmanlardan oluşur.
C) Dünya’nın en dahil kısmında yer kabuğu bulunur.

Cevap: C

7. Buse, 72 bölüme ayrılmış yandaki dünya haritasında karaları yeşil, suları ise mavi renk ile boyayacaktır.
Buna bakılırsa Buse aşağıdakilerden hangisini söylemiş olması imkansız?
A) Dünya’nın yüzeyi karalar
ve sularla kaplıdır.
B) Karalar, sulara bakılırsa daha geniş bir alan kaplar.
C) Yaptığım boyamada mavi boyayı daha çok kullandım.

Cevap: B

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları

8. Dünya’nın yüzeyinden merkezine seyahat yapılabilseydi bu yolculukta sırasıyla hangi katmanlardan geçilirdi?
A) Yer kabuğu – İç çekirdek – Dış çekirdek – Manto
B) Manto – Dış çekirdek – Yer kabuğu – İç çekirdek
C) Yer kabuğu – Manto – Dış çekirdek – İç çekirdek

Cevap: C

Yukarıda numaralandırılarak verilen canlılar Dünya’nın hangi katmanında yaşar?
———1——— ———2———
A) Su katmanı Kara katmanı
B) Hava katmanı Su katmanı
C) Kara katmanı Hava katmanı

Cevap: A

10. • Gözümüzle göremeyiz fakat tesirini hissederiz.
• Kara ve su katmanı ile temas hâlindedir.
Yukarıda verilen bilgiler hangi katmana aittir?
A) Manto B) Dış çekirdek C) Atmosfer

Cevap: C

11. Üstünde canlıların yaşamış olduğu katman aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kara katmanı B) Atmosfer C) Su katmanı

Cevap: A


Etiket: 4 derslik fenbilimleri sayfa 33 34

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 30-31. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat