>

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 50-51-52-53 Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 50-51-52-53 Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 50, 51, 52, 53 Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları

2. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A. Aşağıdaki çizelgede verilen ifadelerdeki durumları hangi duyu organları
ile algıladığınızı duyu organının adının olduğu sütuna örnekteki
şeklinde “✗” işareti koyarak emareniz.

Cevap:

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları

B. Aşağıda verilen ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuklara
“D”, yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:

1. (D) Duyu organları yardımıyla çevre algılanır ve keşfedilir.
2. (Y) Dokunma duyusu organı dildir.
3. (Y) Varlıkların renkleri burunla algılanır.
4. (D) Yüksek sesle müzik dinlemek kulaklara ziyan verir.
5. (D) Koku alma ve tat alma duyuları beraber çalışır.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları

C. Görselleri inceleyiniz. Aşağıda verilmiş noksan ifadeleri görsellere gore tamamlayınız.

Cevap:
3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları

Ç.  Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi görme duyusu organıdır?
Cevap: B

2. I. Tat alma duyusu organıdır.
II. Konuşmaya ve çiğnenen besinlerin yutulmasına muavin olur.
Yukarıda özellikleri verilen duyu organı hangisidir?
A) Burun B) Dil C) Göz
Cevap: B

3. I. Dil ~ Varlıkların tadı onunla alınır.
II. Göz ~ Varlıkların kokuları onunla algılanır.
III. Kulak ~ Varlıkların sesi onunla işitilir.
Yukarıdaki duyu organları ve görevleri ile ilgili meydana getirilen eşleştirmelerden hangileri doğrudur?
A) I ve II B) I ve III C) II ve III
Cevap: B

4. “Emel, mutfağa girdiğinde masanın üstündeki kurabiyeleri görmüş oldu. Kurabiyeler mis şeklinde kokuyordu”.
Yukarıdaki metne gore Emel, kurabiyeyi algılarken sırasıyla hangi duyu organlarından yararlanmıştır?
A) Göz – Burun
B) Kulak – Dil
C) Burun – Göz
Cevap: A

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları

5. ▲ : Televizyon uzun süre ve yakından izlenmemelidir.
■ : Gürültülü ortamlardan ırak durulmalıdır.
● : Kirli ellerle gözler ovulmamalıdır.
Yukarıdakilerden hangileri göz sağlığını korumak için yapılması ihtiyaç duyulan davranışlardandır?
A) ▲ ve ■ B) ■ ve ● C) ▲ ve ●
Cevap: B

6. Yanda verilen görseldeki çocuk, köpeğin tüylerinin yumuşaklığını hangi duyu organı ile algılar?
A) Burun
B) Deri
C) Göz
Cevap: B

7. Burun tıkandığında besinlerin tadı alınamaz. Bu vaziyet hangi iki duyunun
beraber çalıştığını gösterir?
A) Koklama – görme
B) İşitme – dokunma
C) Koklama – tat alma
Cevap: C

8. • Bilmediğimiz varlıkları koklamamalıyız.
• Aşırı sıcak ve aşırı soğuk içecekleri tüketmemeliyiz.
Yukarıda hangi duyu organının sağlığını korumaya yönelik bir davranıştan bahsedilmemiştir?
A) Burun B) Deri C) Dil
Cevap: B

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 48-49. Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat