şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 73-74-75-76-77 Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 73-74-75-76-77 Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 73, 74, 75, 76, 77 Cevapları

3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları

A . Aşağıdaki ifadeleri verilen kavramların uygun olanlarıyla tamamlayınız
(Bir ifadeyi ani çok yerde kullanabilirsiniz.).

sallanma – dönme –  hızlanma – yavaşlama – yön değişiklik yapma

1-Araçlar, trafik lambası yeşil yandığında HIZLANMA  hareketi yapar.
2- Hareket eden bisikletin tekerleği DÖNME hareketi yapar.
3- Havalanan tayyare HIZLANMA hareketi yapar.
4- Durağa yaklaşan otobüs YAVAŞLAMA hareketi yapar.
5- Duran bir otomobil devinim etmeye başladığında HIZLANMA hareketi yapar.
6-Çarpışan bilyeler, çarpıştıktan sonrasında YÖN DEĞİŞTİRME hareketi yapar.
7- Dalgalı denizde yol alan tekne SALLANMA hareketi yapar.
8- Saatin sarkacı SALLANMA  hareketi yapar.
9- Hareket halindeki topaç DÖNME  hareketi yapar.
10-Viraja giren otomobil YAVAŞLAMA hareketi yapar.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları

B.  Aşağıdaki açıklamalar hangi terimi tanımlamaktadır? Bu terimi noktalı yere yazınız.

Duran bir cismi harekete geçirebilir.
Hareketli bir cismin hızını artırabilir ya da azaltabilir.
Hareketli bir cismi durdurabilir.
Hareketli bir cismin yönünü değiştirebilir.
Cevap: Kuvvet

C Alican ve Kerem solunum zili çaldıktan sonrasında koşarak sınıftan çıktılar. Kantine
bir an evvel gitmek istiyorlardı. Her ikisi de koridorda hızla koşarken ansızın sınıfın birinden öğrenciler çıktı.

Yukarıda anlatılan olayın devamında sizce neler yaşanmış olabilir? Bu vakadan yola
çıkarak hareketli varlıkların sebep tehlikeli durumlar oluşturabileceğini aşağıdaki
alana yazınız.

Cevap: Alican ve Kerem süratli oldukları için, ansızın önlerine çıkan öğrencilere çarparak fena neticeleri olabilir.

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları

Ç Aşağıda verilen soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Aşağıdaki görsellerde devinim eden bazı cisimler görülmektedir.

Buna nazaran bu cisimlerin devinim özellikleri aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?

A) Dönme Sallanma Hızlanma
B) Yavaşlama Dönme Sallanma
C) Yavaşlama Sallanma Dönme
Cevap: B

2. Yandaki görselde Ahmet’in topa vurması ve kalecinin bu topu tutması görülmektedir.
Görselle ilgili olarak;
I. Ahmet topa itme kuvveti uygulamaktadır,
II. Kaleci topa çekme kuvveti uygulamaktadır,
III. Kaleci topa güç uyguladığında top yavaşlar
ifadelerinden hangileri doğrudur?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
Cevap:B

3. “Çarpışan oyuncak otomobiller …………. hareketi yapar.”
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?
A) hızlanma B) dönme C) yön değişiklik yapma
Cevap: C

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları

4. Aşağıdakilerden hangisi hareketli varlıkların neden olabileceği tehlikelerle ilgili değildir?
A) Vantilatöre dokunmak
B) Yazı yazmak
C)Topa ayağıyla vuran ilgili kişinin önünde durmak
Cevap: B

5. Yandaki görseli inceleyen bir öğrenci;
I Koşarken hızlanma hareketi yaparız,
II. Okul koridorlarında koşmak tehlikeli
sonuçlara neden olabilir,
III.Okul koridorlarında koşmakta bir sakınca yoktur.
ifadelerinden hangilerini söylemiş olabilir?
A) I ve II B) II ve III C) I, II ve III
Cevap: A

6. Daldan düşen elma ne tür bir devinim yapar?
A) Sallanma
B) Hızlanma
C) Yön değişiklik yapma
Cevap: B

7. Yandaki görselde bisiklete binmiş bir çocuk görülmektedir.
Görselle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) Bisikletin tekerleri ve pedalları dönme hareketi yapmaktadır.
B) Çocuğun kask takması güvenlik için yeterlidir.
C) Frene basınca bisiklet yavaşlama hareketi yapar.
Cevap: B

3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları

8. I. Hızlanır.
II. Durur.
III. Yavaşlar.
Hareketli bir cisme devinim yönüne ters yönde bir güç uygulandığında cisim, yukarıdaki hareketlerden hangilerini yapabilir?
A) I ve II B) I ve III C) II ve III
Cevap: C

9. I. Duran bir cismi harekete geçirebilir.
II. Hareketli bir cismi durdurabilir.
III. Hareketli bir cismi hızlandırabilir.
Yukarıda verilenlerden hangileri kuvvetin cisimler üstündeki etkilerindendir?
A) I ve III B) II ve III C) I, II ve III
Cevap: C

10. I. Çığ
II. Sel
III. Otomobilin frenine basılması
Yukarıdakilerden hangileri hareketli cisimlerin neden olabileceği tehlikelerle ilgilidir?
A) I ve II B) I ve III C) II ve III
Cevap: A

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 71-72 Sayfa Cevapları Tuna Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat