şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133-134-135-136-137 . Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133-134-135-136-137 . Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132, 133, 134, 135, 136, 137  Milli Kültürümüz Teması “Dede Korkut” Etkinlik Cevapları

Sayfa 132

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. MillÎ kültürümüzü özetleyen hangi çizgi filmleri izlediniz?
Cevap: Kel oğlan

2. Büyüklerinizden dinlediğiniz bir hikâyeyi arkadaşlarınıza anlatınız.

Sayfa 133

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.
Cevap:
AKÇE: Para birimi, Ufak gümüş para
HEYBE: İçine eşya koymaya yarayan iki parçalı bitişik poşet
OBA: Göçebe yaşayan kişilerin oluşturduğu topluluk.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları izlediğiniz çizgi filme bakılırsa cevaplayınız.

1) Dede Korkut çocuklardan ne bulmalarını istemiştir?
Cevap:Şifalı çiçek toplamalarını istemiştir.

2) Küçüklere kim engel olmak istemiştir?
Cevap: Deli Dumrul

3) Kartal küçüklere nerede saldırmıştır?
Cevap: Kayalıklara tırmanırken saldırmıştır.

4) Çocuklar, düşmek suretiyle olan Deli Dumrul’a nasıl ne şekilde hareket etmiştir?
Cevap: Kayalıklardan düşerken onu yukarı çekip kurtarmışlar.

Sayfa 134

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İzlediğiniz çizgi filmin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.
Filmin Konusu: Dede Korkut için şifalı çiçek toplamaya giden küçüklere, Deli Dumrul’un engel olmaya emek harcaması
Filmin anne fikri: Bize fenalık yapmak isteyen kişilere bizde aynı şekilde davranmayalım. Bize fenalık yapanlara biz iyilik yaparak karşılık vermeliyiz.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İzlediğiniz çizgi filmimizde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.

Cevap: İzlediğim film mevzusu fazla güzel. Bizlere fenalık yapanlara karşı iyilik yaparak onlara doğru göstermemiz icap ettiğini anlatmaktadır.

Sayfa 135

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İzlediğiniz filmdeki karakterlerin gövde dillerine dikkat ederek verdikleri mesajı yazınız.

Misal: Dede Korkut’un sakalını tutup sıvazlaması: Dede Korkut’un düşündüğünü ifade etmektedir.
Cevap: Yusuf ustanın parmaklarını birbirine sürtmesi: Para işaret eder.
Cevap: Deli Dumrul’un yalvarması: Fazla pişman olduğu anlamına gelir.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Siz evlatların yerinde olsanız Deli Dumrul’a yardım eder miydiniz? Neden?
Cevap: Evlatların yerinde olsam Deli Dumrul’a yardım ederdim. Zira fenalık yapana fenalık yaparsak onlardan farkımız kalmaz.

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Büyük harflerin doğru yazıldığı cümlelerin başına “D”, yanlış yazılanların başına “Y” yazınız.

(Y) Türkiye’nin başkenti ankara’dır.
(Y) devlet su işleri müdürlüğü yeni bir baraj yapıyor.
(D) TRT ilk tv kanalımızdır.
(D) Gazi İlkokulunda öğrenciyim.
(Y) Dedem izmir’de yaşıyor.

Sayfa 136

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görselleri inceleyerek yardımlaşmayla ilgili his ve düşüncelerinizi özetleyen bir hikâye yazınız.

Cevap: Ali okula geç kalmıştı. Kucağında da okula götürmesi ihtiyaç duyulan dosyalar vardır. Koşarak telaşlı bir halde yolda giderken ayağı takıldı ve düştü. Düştüğünde tüm dosyaları dağıldı. Alinin yanından geçen bir lise öğrencisi Alinin dağılan
dosyalarını toplamasına yardım etti.

Sayfa 137

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Atasözlerini özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

At, adımına bakılırsa değil; adamına bakılırsa yürür.

Akıl yaşta değil baştadır.

Bugünün işini yarına bırakma.

Boş çuval ayakta durmaz.

İki cambaz bir ipte oynamaz.

.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 125-126-127-128-129-130-131 . Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat