şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 134-135-136-137-138-139-140. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 134-135-136-137-138-139-140. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2019-2020 Öğretim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 4. Tema VATANDAŞLIK Sayfa 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 “Büyüyünce Ne Olsam?” Metni Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 134. Sayfa Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Meslek denince ne anlıyorsunuz?

CEVAP: Meslek denince üstünde uzman olunan ve bir ihtiyaca yanıt veren çeşitli alanlar aklıma geliyor.

2. Bildiğiniz meslekler hangileridir?

CEVAP: Bildiğim meslekler; öğretmen, polis, avukat, hekim, hemşire, mühendis, mimar, ressam, yazar, aşçı…

3. Hangi meslekleri beğeniyorsunuz? Niçin?

CEVAP: Aşçılık ve astronotluk mesleklerini beğeniyorum. Şu sebeple aş yapmayı seviyorum. Ayrıca feza bilimine karşı büyük bir merakım var.

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 137. Sayfa Cevapları

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Konuşma balonlarındaki ifadeleri kim söylemiştir? Görsellerle eşleştirelim.

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 137. Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 138. Sayfa Cevapları

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinde geçen mesleklerden on iki tanesini yazalım.

CEVAP: Terzi, mimar, hekim, subay, avukat, kaptan, öğretmen, pilot, mimar, mühendis, hekim, hemşire.

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Okuduğumuz metnin konusunu yazalım.

CEVAP: Mesleklerin özellikleri ve önemi

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinle ilgili üç sual hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım. Arkadaşlarımızın verdiği cevapları yazalım.

  1. Meslek nedir?
  2. Üniversite gerektirmeyen meslekler nedir?
  3. Üniversite gerektiren meslekler nedir?

– Sence en iyi iş hangisidir? Sınıfta arkadaşlarınızla bu mevzuyu tartışabilirsiniz?

CEVAP: Bence en iyi iş doktorluktur. Doktorlar, insanların sağlığı bozulduğunda onları tedavi eder. Bir insanoğlunun haiz olduğu en kıymetli şey sağlığıdır. Bu nedenle doktorlara fazla ihtiyacımız vardır. Onlar yardımıyla derhal iyileşip çalışmaya, okula gitmeye devam edebiliyoruz. Doktorlar fazla saygıdeğer kişilerdir. Ayrıca fazla şey bilirler.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 139. Sayfa Cevapları

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Grafikte, bir sınıftaki öğrencilerin, seçtikleri mesleklere bakılırsa sayıları verilmiştir. Aşağıdaki soruları bu grafiğe bakılırsa cevaplayın.

1. Kaç şahıs hekim olmak istiyor?

CEVAP: Beş şahıs hekim olmak istiyor.

2. En fazla tercih edilen iş hangisidir?

CEVAP: En fazla tercih edilen iş polisliktir.

3. En azca tercih edilen iş hangisidir?

CEVAP: En azca tercih edilen iş ressamlıktır.

4. Sınıf mevcudu kaçtır?

CEVAP: Sınıf mevcudu yirmi dörttür.

5. Hangi meslekler eşit sayıda tercih edilmiş?

CEVAP: Öğretmen ve hekim meslekleri eşit sayıda tercih edilmiş.

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 140. Sayfa Cevapları

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Şimdi de cümlelerde boş bırakılan bölgeleri istenen yönergeler doğrultusunda dolduralım.

♦ Ben …..astronot…… olmak isterim. Bu mesleği seçmekteki gayem feza bilimini fazla sevmem ve uzayda nasıl ne şekilde bir hayat bulunduğunu merak etmem oldu.

♦ Bu mesleğe haiz olman için neler yapman gerekir? Açıkla.

⇒ Astronot olmak için mühendislik, fizik, kimya, biyoloji, matematik ve informasyon teknolojileri alanında eğitim almam gerekir.. Ayrıca uzayda karşılaşacağım sıkıntılı hayat koşulları karşısında dayanıklı, fizyolojik ve psikolojik açıdan sıhhatli olmalıyım.

♦ Seçtiğin meslekle ilgili bir buluş tasarlayıp resmini yap.

Buluşunun adı: Uzay Topu

Buluşun ne işe yarıyor?: Buluşum bir gezegenin üstünde astronot giysisi olmadan yürümeye yarıyor. İnsanlar bu topun içinde topla beraber yürüyebiliyorlar.

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 140. Sayfa Cevapları


Etiket: 3 derslik türkçe ders kitabı sayfa 138 139 cevapları

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 126-127-128-129-130-131-132-133. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat