>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 150-151-152-153-154-155-156. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 150-151-152-153-154-155-156. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156  5. Tema İletişim “Sözcükler Olmadan” Etkinlik Cevapları

Sayfa 150

SÖZCÜKLER OLMADAN

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Dün yaptıklarınızı, ellerinizi kullanmadan arkadaşlarınıza anlatmaya çalışınız.

2. İletişimde elleri kullanmanın yararları nedir?
Cevap: İletişimde elleri kullanarak anlatmak istediğimizi daha net bir halde anlatabiliriz.

Sayfa 152

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Pandomim: El, kol ve mimik hareketleri ile meydana getirilen sözsüz tiyatro oyunu.

Gövde: İnsan yada hayvan gövdesine verilen isim.

Yumruk: Parmakların kapatılmasıyla elin almış olduğu biçim.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne nazaran cevaplayınız.

1. İnsanlar, konuşmaya muavin olarak neler kullanır?
Cevap: İnsanlar, konuşmaya muavin olarak Ellerini, kollarını ve yüz mimiklerini kullanır.

2. Yüz ifadeleri hangi anlamlarda kullanılır?
Cevap: Kızgınlık, Gülme, Ağlama ve Şaşırma

3. Konuşurken ellerimizi hangi anlamlarda kullarınız?
Cevap: Mesele işaret parmağımızla bir şeyi işaret ederiz. Yumruğumuzu sıkarak kızgın olduğumuzu ifade ederiz.

Sayfa 153

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.

Metnin mevzusu: Gövde dilinin önemi

Metnin anne fikri: Gövde dili ile anlatmak istediğimiz bir fazla şeyi anlatabiliriz.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metne uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: Sessiz konuşma
Cevap: Gövde dilime dikkat et

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Konuşurken jest ve mimikleri kullanmak niçin önemlidir?
Cevap: Konuşurken jest ve mimikleri kullanmak Karşıdaki kişiyi etkilemek için önemlidir.

Sayfa 154

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Verilen kelimelerden eş anlamlı olanları aynı renge boyayınız.
Cevap:
Sayfa 154

Sayfa 155

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Sembollerin altındaki boşluklara anlamlarını yazınız.
Cevap:
akıllı işaret

Bu sembolleri nerede görebiliriz?
Cevap: Bu semboller televizyonlardaki programlarda görülür.

Sayfa 156

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Özdeyişleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Adalet, evrenin ruhudur. (Ömer Hayyam)

Aile yaşamının güzelliği hiçbir şeyde yoktur. (Oscar Wilde)

Cahil kimsenin yanında kitap benzer biçimde sessiz ol. (Mevlâna)

Hata yapmaktan korkan insan, hiçbir şey yapması imkansız. (Lincoln)

Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. (Hz. Ali)

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 144-145-146-147-148-149 . Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat