şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 5. Tema İletişim “İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum” Etkinlik Cevapları

Sayfa 157

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hangi yazışma araçlarını kullanarak İnternet girebiliriz?
Cevap: Cep telefonu, Bilgisayar, Tablet

2. İnternet’in eğitime yararları nedir?
Cevap: Bir fazla bilgiyi süratli ve basit bir halde ulaşırız. Bir fazla işlem süratli bir halde yapılır. İnternet yardımıyla zamandan tutum yapılır. İletişim kurma ve iletişim fazla basit olmaktadır.

Sayfa 159

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.
Cevap:
Bilgisayar: Bilgisayar, kendisine işlediğimiz detayları istediğimizde saklayabilen, istediğimizde sona verebilen cihaza denir.
İnternet: Bilgisayarların bir birlerine bağlandığı yazışma ağıdır.
Mesajlaşma : İnsanların birbirlerine attıkları sözlü yada resimli ileti.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne bakılırsa cevaplayınız.

1) Günümüzde hangi yazışma araçlarını kullanıyoruz?
Cevap: Bilgisayar, telefon ve tablet

2) İletişim araçları ile neler yapabiliriz?
Cevap: İletişim kurarız. Bilgi ediniriz.

3) Elektronik postayı ne için kullanırız?
Cevap: Mesajlaşmak ve yazışma oluşturmak için Elektronik postayı kullanırız.

4) İnternette sizinle yazışma oluşturmak isteyen tanımadığınız kişilere karşı nelere dikkat etmelisiniz?
Cevap: Tanımadığımız kişilerle yazışma kurmamalıyız.

Sayfa 160

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İnternetin yaraları ve zararları nedir? Arkadaşlarınızla tartışınız. Tartışma esnasında arkadaşlarınızın sözünü kesmemeye ve onları saygıyla dinlemeye itina gösteriniz.
Cevap:
İnternet’in yararları
Bilgiye süratli ve basit bir halde ulaşırız.
Dünyadan haberdar oluruz.
Gezip göremediğimiz bölgeleri görürüz.
Film, Müzik ve oyun benzer biçimde bir fazla aktivite den faydalanırız.
Dostlarımız ve arkadaşlarımızla basit bir halde mesajlaşırız.

İnternet’in zararları
İnternet’te çok kalmak vakit yitirilmesine sebep olur.
İnternetin başlangıcında uzun soluklu oturmak bel, boyun ve bacak benzer biçimde bazı rahatsızlıklara sebep olmak.
Bilgilerimizin başkaları tarafınca çalınması.
Sosyalleşmenin azalması.
Evlatların zararı olan siteleri giriş yapması.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Elektronik postayı okuyun. Elektronik postanın içeriğini mevzu kısmına yazarak emareniz.
Cevap: Kitap yardımı için teşekkür mesajı

Sayfa 161

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İnterneti hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Yazınız.

Cevap:
Ödev için araştırma yapıyorum.
Haberlere bakıyorum.
Arkadaşlarımla mesajlaşıyorum.
Oyun oynuyorum.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin eş anlamlısını bulup örnekteki benzer biçimde bir tümce içinde kullanınız.
Cevap:
Sayfa 161

Sayfa 162

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

a) Konuşma çizgisi ile ilgili verilen detayları okuyun.

Konuşma çizgisi
Metinlerdeki konuşmalarda, konuşmanın ve konuşmacının değiştiğini belirtmek için cümlenin başlangıcında kullanılır.

b) Konuşma çizgisinin kullanıldığı yerlerle ilgili aşağıdaki örneği inceleyiniz.

Hacivat:
— Karagöz’üm sabah şeriflerin hayrolsun.
Karagöz:
— Senin de paraların kaybolsun.
Hacivat:
— Karagöz’üm duydun mu, okulda ne yapıyorlarmış?
Karagöz:
— Çarşıda ıspanak mı satıyorlarmış?
Hacivat:
— Okulda aşı yapıyorlarmış, aşı!
Karagöz:
— Evlatların ne vakit kırıldı dişi?

Sayfa 163

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Tekerlemeyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Az gittim uz gittim.
Dere tepe düz gittim.
Melis çimen geçerek,
Lale sümbül biçerek,
Soğuk sular içerek,
Altı ayla bir güzde,
Bir arpa boyu yol gittim.
İki dokuz, bir on sekiz,
Say bak pek fazla koz.
Dışı kütük, içi katık,
Gece gündüz taşıdık.
Vereyim de bir tabak,
Ne tatlıdır ye bak.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 150-151-152-153-154-155-156. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat