şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 164-165-166-167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 164-165-166-167-168. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 164, 165, 166, 167, 168 5. Tema İletişim “Konuşmak İsteyen Çocuk” Etkinlik Cevapları

Sayfa 164

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. En fazla kimlerle yazışma kuruyorsunuz?
Cevap: Annem, babam, kardeşlerim, Okul dostlarım ve öğretmenim ile en fazla yazışma kuruyorum.

2. Konuşmadan nasıl ne şekilde yazışma kurabiliriz?
Cevap: El kol hareketleri, gövde dili kullanarak ve değişik sesle çıkararak yazışma kurabiliriz.

Sayfa 165

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.
Cevap:
Kafes: Kafes, metal ya da ahşap şeklinde malzemelerle yapılmış ve içeride tutulan canlının kaçmasına engel olan yapı.
Miskin: Fazla uyuşuk, beceriksiz. Fakir ve zavallı.
Tıraş: Sakal ve bıyığı dibinden kesme işlemi

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları dinlediğiniz metne nazaran cevaplayınız.

1) Ali annesine ne demiş?
Cevap: Anne, Anne gel gel dedi.

2) Ali babasıyla nerede konuşmuş?
Cevap:  Ali  babasıyla banyoda konuşmuş.

3) Karabaş, Ali’nin sorusuna nasıl ne şekilde yanıt vermiş?
Cevap: Hav, Hav diye yanıt demiş.

4) Ali’yi kim dinlemiş?
Cevap: Dedesi dinlemiş.

Sayfa 166

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz metnin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.

Metnin mevzusu: Konuşmayı yeni öğrenen Alinin birileri ile konuşmak istemesi

Metnin anne fikri: Ailelerin evlatları ile konuşmak için vakit ayırmamaları.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz metne iki başlık bulunuz.

Cevap: Konuşmayı öğrenen Ali
Cevap: Alinin konuşma çabası

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz metni anne hatlarıyla anlatınız.
Cevap: Konuşmayı yeni öğrenen Ali Annesi ile konuşmak istiyordu. Ancak annesinin acelesi vardı ve evden çıktı. Ali babasının yanına gitti. Ancak onunda işi vardı. Ali Köpekleri karabaşın yanına gitti. Onunla da ummuş olduğu şeklinde konuşmadı. Kuş ile konuşmayı denedi olmadı. Sonunda büyükbabası onu kucağına alarak Ali ile söyleşi etti.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz hikâyeyi canlandırmak için bir grup oluşturunuz.
Metindeki kahramanları ve özelliklerini belirleyerek rolleri canlandırınız.

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İnsanlarla yazışma oluşturmak sebep önemlidir?
Cevap: İnsanlarla yazışma oluşturmak sorunlarımızı anlatmak ve söyleşi etmek için önemlidir. İnsanlar birbirleri ile yazışma kurarak hayatları kolaylaştırır.

Sayfa 167

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kendinizi büyüklerinize ifade edebilmek için neler yapabilirsiniz? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

a) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanmadan yazınızı yazınız.

Cevap: Kendimizi büyüklerimize gövde dili ile beraber konuşarak ifade ederiz

b) Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanarak yazdıklarınızı düzenleyiniz.

Cevap: Kendimizi, büyüklerimize gövde dili ile beraber konuşarak ifade ederiz.

Sayfa 168

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Atasözlerini özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Üzüm üzüme baka baka kararır.
Ev alma, komşu kırmızı.
Fazla bilen fazla yanılır.
Ağaç yaşken eğilir.
Mum altına ışık vermez.


Etiket: kendinizi büyüklerinize ifade edebilmek için neler yapabilirsiniz

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat