şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 6. Tema Bilim ve Teknoloji  ” İhsan Ketin” Etkinlik Cevapları

İhsan Ketin Metni Cevapları

Sayfa 174

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Deprem ile ilgili neler biliyorsunuz ki?
Cevap: Yer kabuğunun altında bulunan katmanlarının kırılıp yer değiştirmesi sonucu oluşan sarsıntıya denir.

2. Evinizde depremden evvel alınması ihtiyaç duyulan önlemler neler olabilir?
Cevap:
Evimizin depreme dayanaklı olup olmadığı denetim edilmeli.
Deprem esnasında evde bulunan devrilmesi basit olan eşyalar sabitlenmeli.
Deprem esnasında evimizdeki güvenli bölgeler belirlenmeli.
Deprem sonrası binadan çıkış yolları belirlenmeli.
Deprem çantası hazırlanmalı.

Sayfa 176

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.
Cevap:
Sayfa 176

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne gore cevaplayınız.

1) İhsan Ketin çocukluğunda nerede yaşamaktadır?
Cevap: Kayseri’de yaşamaktadır.

2) İhsan Ketin ve arkadaşları okul gezisi için nereye gitmişlerdir?
Cevap: Erciyes Dağının eteklerine gitmişlerdir.

3) İhsan Ketin hangi alanda araştırma yaparak uzmanlaşmıştır?
Cevap: Jeolog (yer bilimci) alanında araştırma uzmanlaşmıştır.

4) İhsan Ketin ve araştırma ekibi arazi çalışmalarında neleri incelemiştir?
Cevap: Cevap: Kırılma, kayma ve çökmeleri incelemiştir.

5) İhsan Ketin emek harcamaları sonucunda neyin varlığını kanıtlamıştır?
Cevap: Kuzey Anadolu’da fay hattının varlığını kanıtlamıştır.

Sayfa 177

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Yetkiniz olsaydı diyar genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız?
Cevap: İmar planlarının daha sıkı denetlenmesi için önlemler alırdım.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Balonda bulunan eş sesli kelimeleri yuvarlak içine alarak belirleyiniz. Belirlediğiniz eş sesli kelimeleri her iki anlamıyla birer cümlede kullanınız.
Sayfa 177
Cevap:

Yüzümde ben çıktı.
Ben sana söylemiştim.

Buraya çukur kaz.
Bu gün kazların göremeye gittik

Kaymak tatlısı yedik.
Arkadaşlarla kaymaya gittik

Saçlarına ak düşmüş.
Bu suçtan aklandım.

Yeni bir lisan öğreniyorum.
Beni ikna etmek için ne lisanler döktür.

Bu çamaşırlar yaş.
Teyzenin yaşı kaç.

Sayfa 178

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Beril ile Arda’ya ilişik ifadeleri okuyun.

a) Hangi çocuğun açıklamalarını daha iyi anladınız? Niçin?
Cevap: Ardanın açıklamalarını daha iyi anladım . Zira Türkçe ifade kullanmış.

b) Teknoloji temalı bir {yazı} yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.
Cevap: Teknoloji geliştikçe, hayatımızdaki bir fazla şeyde değişmektedir. Teknoloji yardımıyla bir fazla şey kolaylaşmıştır.
Teknoloji yardımıyla her anımızı kaydediyoruz. Bu güzel anları da arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Öz çekim yardımıyla de
Birinin fotoğrafımızı çekmesine gerek duymuyoruz.

Sayfa 179

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Cümleleri açıklamalarına uygun gelen kelimelerle eşleştiriniz.

Sayfa 179

Sayfa 180

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Özlü sözleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

İlim kendini bilmektir. (Yunus Emre)

Bilim hayretle adım atar. (Aristo)

Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır. (Hacı Bektâş-ı Velî)

Hayatta en gerçek yol gösterici ilimdir. (Atatürk)

Bilim tüm dünyanın malıdır, ulusların sınırlarını tanımaz. (Goethe)


Etiket: 3 derslik türkçe 174 yanıt

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat