şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 6. Tema Bilim ve Teknoloji  ” Buluşlar” Etkinlik Cevapları

Hazırlık Emekleri

Sayfa 181

1. Tarihteki en mühim buluşlar nedir?
Cevap: Tarihteki en mühim buluşalar, Tekerlek, Telefon, Elektrik

2. Teknolojinin yararları nedir?
Cevap: Daha basit kontakt kurma
Süratli haber alma
Süratli ve basit şekilde işlerin yapılması
Yiyeceklerin uzun süre saklanması
Süratli ulaşım

Sayfa 183

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarım tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Fabrika: Maddelerin insan, makine ve benzeri araçlarla seri üretim yap yer.

Teleskop: Gök bilimcilerin kullandığı, büyük dürbün şeklindeki optik aygıt.

Makine: Belli bir işi yapmak için bazı parçaların birleşerek oluşturduğu aygıt.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne gore cevaplayınız.

1) Buluş ne anlama gelir?
Cevap: Bir şeyin tekrardan yada değişik şekilde yapılması.

2) Buzdolabı buluş, edilmeden evvel yiyecekler nasıl ne şekilde saklanıyordu?
Cevap: Yiyecekler büyük buz kütlelerin içinde saklanırdı.

3) Tekerlek bulunmadan evvel insanoğlu yüklerini nasıl ne şekilde taşıyordu?
Cevap: Tekerlek bulunmadan evvel insanoğlu yüklerini yuvarlayarak taşıyorlardı.

4) Hangi amaçlarla tv izleriz?
Cevap: Haber almak ve eğlenmek için tv izleriz.

5) Teleskop hangi amaçla buluş edilmiştir?
Cevap: Aya, gezegenlere ve gökyüzüne bakmak için buluş edilmiştir.

Sayfa 184

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metne uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: İcatlar
Cevap: Hayatımızdaki buluşlar

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Karşıt anlamlı kelimeleri aynı renge boyayınız.
Cevap:
Sayfa 184

Sayfa 185

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Buluşlar hayatımızı nasıl ne şekilde etkilemiştir?
Cevap: Buluşlar hayatımızı kolaylaştırmıştır.
Daha süratli haberleşmemizi elde etmiştir.
Yiyeceklerimizi uzun süre saklamamızı elde etmiştir.
Uzun mesafeleri daha kısa sürede aşmamızı elde etmiştir.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kısa çizgi ile ilgili verilen detayları okuyun.

b) Kısa çizginin kullanımına uygun misal cümleler yazınız.
Cevap:
Arkadaşımı göreli üç- dört ay olmuştur.
Birinci Dünya Savaşı 1914 – 1918 yılları aralığında yapılmıştır.
Ayşe iki-üç sonrasında istikbal

Sayfa 186

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Cümlelerdeki imla hatası yapılmış kelimeleri bulup cümlelerin doğrusunu yazınız.

1) Dün ankara’da kar yağdı.
Cevap: Dün Ankara’da kar yağdı.

2) Arkadaşım mektubu ptt ile göndermiş.
Cevap: Arkadaşım mektubu PTT ile göndermiş.

3) Umut, ayvalık ilçesinde dünyaya gelmiştir.
Cevap: Umut, Ayvalık ilçesinde dünyaya gelmiştir.

4) Ülkemiz asya ve avrupa kıtaları içinde yer alır.
Cevap: Ülkemiz Asya ve Avrupa Kıtaları içinde yer alır.

5) Abim, istanbul üniversitesini kazanmıştır.
Cevap: Abim, İstanbul üniversitesini kazanmıştır.

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metni özenli ve okunaklı sekilde yandaki sayfaya yazınız.


Etiket: 3 derslik türkçe meb 190 191 192 193 194 cevapla

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat