şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 188-189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 6. Tema Bilim ve Teknoloji   ” Uzaya İlk Yolculuk” Etkinlik Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Sayfa 188

Uzay denilince aklınıza neler geliyor?

Cevap: Uzay denilince aklıma evren ve evren bulunan gezegenler, yıldızlar ve gök taşları geliyor.

Uzaya gitmek ister miydiniz? Nedenlerini açıklayınız.

Cevap: Uzaya gitmek isterim. Uzayda hayata devam etmenin nasıl ne şekilde bir şey bulunduğunu merak ediyorum.

Sayfa 190

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.
Cevap:
astronot: Uzaya giden yada feza yolculuğu meydana getiren adam.
roket: Uzay araçlarını, uzaya göndermeye yarayan vasıta.
paraşüt: Havadan yada yüksek bir yerden insanların kontrollü bir halde yere inmelerini elde eden şemsiye şeklinde oluşturulan alet.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne nazaran cevaplayınız.

1) Uzaya ilk kez hangi tarihte gidilmiştir?

Cevap: 1961 senesinde gidilmiştir.

2) Uzaya giden ilk insanoğlunun adı nedir?

Cevap: Yuri Gagarin

3) Uzaya giden ilk vasıta hangi özelliklere sahipti?

Cevap: Minik bir kapsül şeklindeymiş.

4) Uzaya giden ilk insanoğlunun Dünya’ya dönüşü nasıl ne şekilde gerçekleşmiştir?

Cevap: Kozmonot özel bir fırlatma koltuğu ile kendisini feza aracının dışına fırlatmıştır. Uzay aracından çıkan kozmonot hemen sonra paraşütünü açarak dünya zeminine iniş yapmıştır.

Sayfa 191

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İzlediğiniz feza temalı filmlerde neler dikkatinizi çekmiştir?

Cevap: Sonsuz karanlık ve boşluk olması ve yer çekimini olmaması dikkatimi çekmiştir.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Karşıt anlamlıları verilen kelimelerle birer tümce yazınız.

Cevap:
Sayfa 191

Sayfa 192

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmacadaki boşluklara yazınız.

Cevap:
Sayfa 192

Sayfa 193

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Verilen boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.

Nasrettin Hoca (,) bir gece sokakta geziyor (–)
muş. Bekçiler (:)
(—) Bu saatte sokakta ne arıyorsun (?)
Hoca (:)
(—) Uykum firar etti da onu arıyorum (.)

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görseller olayların oluş sırasına nazaran verilmiştir. Bu görsellere uygun bir hikâye yazınız.

Cevap: Ayşe ile babası pencereden karın yağışını seyrediyorlardı. Bahçedeki çitlere konan kuşu gördüler. Kuşun soğukta dışarıda bulunduğunu görünce Ayşen’in babasının aklına bir düşünce geldi. Ayşe ile beraber atölyeye gidip Tahtaları kesip birleştirerek bir kuş evi yapmış oldu. Ayşe bu kuş evini güzelce boyadı. Daha sonrasında kuş evini bahçede tahta direk üstüne yerleştirdiler. Kuş evini gören kuşlar Kuş evine gelmiş olarak artık soğukta kalmayacaklardı.

Sayfa 193

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

“Uzaya Yolculuk” temalı, özenli ve okunaklı bir {yazı} yazınız.

Cevap: Uzaya ilk yolculuğumu 25 yaşımda gerçekleştirdim. Oldukça heyecanlı ve meraklıydım. İlk fırlatılış birazcık sarsıntılı ve heyecanlıydı. Dünya atmosferinden çıkınca sanki etrafta sonsun bir karanlık ve sonsuz bir boşluk vardı. Etrafımı meraklı gözlerle izliyordum. Daha sonrasında uzaydaki yolculuğumuzu tamamlayıp dünyaya dönmek suretiyle yola çıkıyoruz.


Etiket: uzaya seyahat temalı özenli ve okunaklı bir {yazı} yazınız

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat