>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 202-203. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 202-203. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202, 203 6. Tema Bilim ve Teknoloji  ” Tema Değerlendirme Emek vermesi ” Etkinlik Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

Sayfa 202

1) Çevremizde gördüklerimiz nelerden yapılır?

Cevap: Tahta, Plastik, Beton, Metal, Tuğla, Cam benzer biçimde bir fazla malzemeden yapılır.

2) Çevremizde hangi malzemelerden yapılmış eşyalar vardır?

Cevap: Tahta, Metal, Plastik, Cam ve kumaş benzer biçimde maddelerden yapılmış eşyalar vardır.

3) Diş fırçamız hangi malzemeden yapılmıştır?

Cevap: Plastik malzemeden yapılmıştır.

4) Su almak için kullandığımız musluğumuz hangi maddeden yapılmıştır?

Cevap: Metal bir malzemeden yapılmıştır.

Sayfa 203

5) “Vazife” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) iş
B) görev
C) beden
Cevap: B

6) “Elini yüzünü yıkadı.” cümlesinde kaç adet sesteş sözcük vardır?
A) 1
B) 2
C) 3
Cevap: B

7) Aşağıdaki cümle gruplarından hangisinin sonuna sual işareti konmaz?
A) Bugün hava nasıl ne şekilde olacak
B) Benimle oyun oynamak ister misin
C) Okula nasıl ne şekilde gideceğimi öğrendim
Cevap: C

8) Cümlelerde kullanılan noktalama işaretleri doğru ise başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:
Sayfa 203

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 195-196-197-198-199 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat