şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 206-207-208-209-210-211. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 206-207-208-209-210-211. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206, 207, 208, 209, 210, 211  7. Tema Çocuk Dünyası   ” Dünya Çocuk Bayramı” Etkinlik Cevapları

Dünya Çocuk Bayramı Metni

Sayfa 206

1. 23 Nisan ne zamandan beri çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır?

Cevap: Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 sene sonrasında 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı küçüklere hediye etmiştir ve 23 Nisan ilk kez 1929 senesinde Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

2. Okulunuzda 23 Nisan nasıl ne şekilde kutlanmaktadır?

Cevap: Okulumuzda sınıflar süslenir. Şiirler ve şarkılar söylenerek sevinçle 23 nisan kutlanır.

Sayfa 207

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Cevap:
Buluşma: Belirlenen gün ve zamanda bir yerde bir araya gelme.
Cıvıldaşmak: Hep beraber ses çıkarmak.
Konuk: Kısa süreliğine eve gelen konuk.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları şiire nazaran cevaplayınız.

1) Dünya evlatları nerede buluşuyor?

Cevap: Ankara’da buluşuyor.

2) Dünya evlatları her sene hangi tarihte buluşuyor?

Cevap: Yirmi Üç Nisan’da buluşuyor.

3) Diğer ülkelerin çocuk bayramı var mıdır?

Cevap: Yok

4) 23 Nisan’da evlatların duyguları nasıldır?

Cevap: Sevgi dolu ve mutlu

Sayfa 208

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Şiirin konusunu ve anne duygusunu belirleyiniz.

Cevap:

Şiirin mevzusu: 23 Nisan Çocuk Bayramı
Şiirin anne duygusu: Dünya Evlatlarının bir araya gelmiş olarak 23 nisan çocuk bayramını kutlamaları.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Şiire uygun iki başlık bulunuz.
Cevap:
Başlık: 23 Nisan Çocuk Bayramı
Başlık: Evlatların buluşması

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında neler hissediyorsunuz?

Cevap: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında neşeli ve mutlu oluyorum.

Sayfa 209

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.

Cevap:

Sayfa 209

Sayfa 210

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Okulunuzda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü yaşadıklarınızı günlük biçiminde yazınız.

Cevap: Bugün 23 Nisan Ulusla Egemenlik ve Çocuk Bayramıydı. Okulumuzda bu günü kutladık. Ilk olarak İstiklal Marşı’nı okuduk. Ardından okul müdürümüz kürsüde konuşma yapmış oldu ve bayramımızı kutladı. Ardından öğrenciler tarafınca hazırlanan bir sunum gerçekleşti. Birkaç öğrenci şiir okudu. Minik bir tiyatro izledik. Böylece kutlamalar sonlanmış oldu.

Sayfa 211

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı iki kıtalık şiir yazınız. Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazarak etrafını süsleyiniz.

23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI

Bugün çocuk bayramı
Kutlamalı bu hatıra
Küçüklere bu bayramı
Hediye edeni anmalı.

Bugün 23 Nisan
Seviniyor bütün çocuklar
Şarkılarla, bayraklarla
Gülümsüyor her insan.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 202-203. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat