>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212-213-214-215-216. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212-213-214-215-216. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 6. Tema DOĞA VE EVREN Sayfa 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 “Uzayda Yaşam” Metni Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 210. Sayfa Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uzaya gitmeyi düş ettiniz mi? Uzayda ne yapmak isterdiniz?

CEVAP: Hayal ettim. Uzayda yeni canlı türleri keşfetmek ve onlarla dost olmak arzu ederdim.

2. Sizce uzayda yaşamak keyifli midir? Niçin?

CEVAP: Bence eğlencelidir. Şu sebeple, yeni bölgeler, madenler, iklimler keşfetme şansı vardır. Ayrıca uzayda yer çekimi olmadığı için fazla keyifli bulunduğunu düşünüyorum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 213. Sayfa Cevapları

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 213. Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 214. Sayfa Cevapları

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Okuduğumuz metnin konusunu yazalım.

CEVAP: Astronotların feza nasıl ne şekilde bir hayat sürdükleri anlatılmıştır.

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ 

Aşağıdaki soruları okuduğumuz metne bakılırsa cevaplayalım.

1. Astronotlar niçin uzaya gitmektedir?

CEVAP: Gök cisimlerini incelemek ve onlara ulaşmak için uzaya gitmektedir.

2. Astronotlar uzaya gitmek için nasıl ne şekilde hazırlanıyorlar?

CEVAP: Uzaya gitmeden evvel eğitim alırlar. Birlikte yaşamak ve çalışmanın zorluklarını öğrenirler.

3. Astronotlar uzayda ne kadar bırakılırlar?

CEVAP: Astronotlar uzayda birkaç gün yada birkaç hafta bırakılırlar. {Özel} görevleri olduğu vakit daha uzun süre kalabilirler.

4. Astronotlar uyumak için sebep kendilerini bir yere bağlamak zorundadırlar?

CEVAP: Uyurken istemeden bir bölgelere uçabilirler. Bu nedenle uyurken bir yere çarpmamak için kendilerini bağlamak zorundadırlar.

5. Astronotların yiyecekleri nasıldır?

CEVAP: Uzayda aş yapmazlar, yiyecekleri evvelinde seçilir. Uzay aracında bu yiyecekleri ısıtmak için bir fırın bulunur. Uzayda şeker ve tuz sıvı halde tüketilir. Öğün aralarında çay, kahve, portakal suyu vb. içer hatta istedikleri meyveleri de bölgeler.

6. Astronotlar dinlenmek için neler yaparlar?

CEVAP: Kitap okur, film seyreder, spor yaparlar, çeşitli oyunlar oynarlar. En fazla tercih ettikleri dinlenme şekli feza aracının penceresinden bakmaktır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 215. Sayfa Cevapları

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Haydi, bir feza aracı tasarlayalım. Aracımızın resmini aşağıya çizelim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 215. Sayfa Cevapları

– Dünya haricinde bir hayat yeri olsaydı orada nelerin olmasını istersin? Niçin?

CEVAP: Dünya haricinde bir hayat yeri olsaydı orada daha evvel görmediğim bitkilerin ve madenlerin olmasını arzu ederdim. Şu sebeple, orada bulduğum yeni bitkileri ve madenleri dünyaya getirip insanların onları tanımasını arzu ederdim. Ayrıca yeni canlı türlerini keşfetmek ve bu canlıların insanlarla arkadaş olmasını arzu ederdim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 216. Sayfa Cevapları

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıda, giriş kısmı verilen hikâyeyi tamamlayalım. Hikâyemize uygun bir başlık koymayı unutmayalım.

CEVAP: UZAY GÜNÜ

Ben bir feza adamıyım. Bugün uzaydaki ilk günüm. Uzay aracının içi birazcık sıcak.

Burada her arkadaşımın bir görevi var. Benim görevim feza aracındaki bütün makinelerin doğru çalıştığından güvenli olmak. Bu nedenle bugün ilk iş olarak su ve hava tankını denetim ettim. Koridorlardaki filtrelere göz gezdirdim. Şimdi de yeryüzü ile yazışma sağlayacağım. İletişim bizim için her şeyden önemlidir. Şu sebeple, her işi yeryüzünden gelen bilgilere bakılırsa yaparız.

Uzayda yaşam hem garip hem de fazla hoştur. Burada olmak beni heyecanlandırıyor ve sevindiriyor.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Hem suda hem karada yaşayabilen hayvanları araştırınız. Mümkünse sınıfa su kaplumbağası getiriniz.

CEVAP: Timsah, penguen, kaz, pelikan, su kaplumbağası, ördek, su yılanı ve karabatak hem suda hem karada yaşayabilen hayvanlardır.

2. Su kaplumbağalarının yaşamıyla ilgili bir araştırma yapınız.

CEVAP: Kuzey Amerika’da yaygın olarak rastlanan su kaplumbağaları, çoğu zaman bataklık alanlarda ve sularda yaşamlarını sürdürürler. Toprak solucanları, kurumuş kurtlar ve balıklar esas gıda kaynaklarıdır. Ortalama 20-25 yıl kadar yaşarlar. Bu canlılar sıcaklığa ve neme karşı oldukça hassastır. Ayrıca, kuru ve soğuk hava kolayca hasta olmalarına yol açabilir.  Bugün milyonlarca su kaplumbağasına konut hayvanı olarak evlerde bakılmaktadır.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 203-204-205-206-207-208-209. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat