>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-229-230-231-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-229-230-231-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 7. Tema MİLLÎ MÜCADELE VE ATATÜRK Sayfa 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 “Atatürk’ün Hayatı” Metni Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 228. Sayfa Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı ile ilgili neler biliyorsunuz ki?

CEVAP: Atatürk 1881 senesinde Selanik’te dünyaya gelmiştir. İyi bir komutan olarak pek fazla görevde yer almıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasından sonrasında Cumhuriyet’i duyuru etmiştir. Ülkemizin ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Pek fazla ilke ve inkılap yapmıştır. 1938’te vefat etmiştir.

2. Atatürk’ün fotoğraflarını nerelerde görüyorsunuz?

CEVAP: Atatürk’ün fotoğraflarını okulda ve bütün kurumlarda görüyorum. Her odaya onun bir resmi asılmıştır.

3. Atatürk’ü üç kelimeyle ifade etmeniz istenseydi bu kelimeler neler olurdu? Niçin?

CEVAP: Bu kelimeler yurtsever, çalışkan ve yürekli olurdu. Zira, vatanı korumak için vatanseverlik duygusuyla devinim etmiştir. Fazla çalışmış ve cesareti yardımıyla ülkeyi kurtarma adımları atmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 232. Sayfa Cevapları

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Atatürk’ün adını duyduğunda aklına neler geliyor? Noktalı bölgelere yaz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 232. Sayfa

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Resimdeki kişilerin adlarını ve Atatürk’e yakınlık derecesini yazalım.

Atatürkün ailesi

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 233. Sayfa Cevapları

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Cümlelerdeki altı çizili kelimelerin eş anlamlılarını yay parantez içine yazalım.

  • Sene, bin dokuz yüz seksen birdi.
    ( Sene)
  • Matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa, ona Kemal isimını verdi.
    ( İsim )
  • O her vakit milletun özgürlüğü için çalıştı.
    ( Millet )
  • Başkomutanlığını yapmış olduğu bu harp, zaferle sonuçlandı.
    ( Galibiyet )

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Atatürk’ün gittiği okulların adlarını noktalı bölgelere yazalım.

  • Selanik Askeri Ortaokulu
  • Manastır Askeri Lisesi
  • İstanbul Harp Okulu

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 234. Sayfa Cevapları

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Atatürk, nasıl ne şekilde bir komutandı?

CEVAP: Ulusun özgürlüğü için çalışan başarı göstermiş bir komutandı.

2. Atatürk’ün babasının adı nedir?

CEVAP: Ali Rıza Efendi’dir.

3. Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı niçin başlattı?

CEVAP: Yurdumuza giren düşmanları kovmak için başlattı.

4. Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı kimdir?

CEVAP: Mustafa Kemal Atatürk’tür.

5. Ülkemizin yönetim şekli nedir?

CEVAP: Cumhuriyet’tir.

6. Türkiye Cumhuriyeti’ni kim kurdu?

CEVAP: Mustafa Kemal Atatürk kurdu.

7. Atatürk nerede öldü?

CEVAP: Dolmabahçe Sarayı’nda öldü.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 235. Sayfa Cevapları

Arkadaşlar, köyde yaşayıp okula gitmeseydi yada sınava girip askerî okulu kazanmasaydı Atatürk’ün yaşamı nasıl ne şekilde gelişirdi?

CEVAP: Bu şekilde bir durumda Atatürk köyde yaşamına devam ederdi. Çiftçilik yada çobanlık şeklinde köyde meydana getirilen bir iş seçebilirdi. Ancak her vakit okula gitmediği için üzülürdü. Zira, o okumayı seven biridir.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki metinde yay ayraçlar ile belirtilen bölgelere uygun noktalama işaretlerini yazalım.

Matematik öğretmeni, Mustafa ( ) ya Kemal adı ( )
nı vermiştir ( . )
Cumhuriyet, Atatürk ( ) ün önderliğinde kurulmuştur ( . )
Atatürk, çalışkan ( , ) başarı göstermiş ve ileri görüşlü bir liderdi ( . )

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki cümlelerde büyük harflerin yazımı ile ilgili yanlışlıklar yapılmış. Yanlış yazılmış kelimelerin altını çizelim. Cümleleri doğru bir halde yazalım.

Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) samsun’a çıktı.
⇒ Atatürk, 19 Mayıs 1919’da (bin dokuz yüz on dokuz) Samsun’a çıktı.

23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi) türkiye büyük ulus meclisi açılmıştır.
⇒ 23 Nisan 1920’de (bin dokuz yüz yirmi) Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 236. Sayfa Cevapları

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Haydi, Atatürk’ün çocukluk anılarından birini aşağıdaki noktalı bölgelere yaz.

CEVAP: Ağabeyi Mustafa Kemal’in köy türkülerini dilinden düşürmediğini, sanata ve sanatçılara karşı büyük saygı duyduğunu ifade eden Makbule Hanım’ın anlattığına nazaran çocuk Mustafa Kemal en fazla fareden korkarmış. Kardeşi Makbule hanım ise minik Mustafa Kemal’i “Sen asker olacaksın! Asker korkar mı asla?” diyerek onu yatıştırmıştı.

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Arkadaşlar, Atatürk’le ilgili bir akrostiş emek vermesi yapalım mı? Ne dersiniz? Sonra da etrafını süsleyelim.

Atam sana teşekkür ederiz,
Türkiye Cumhuriyeti hediyeniz.
Artık güvenle yaşar gideriz,
Türk bayrağını göklere sereriz,
Ülke marşını hep beraber söyleriz,
Refaha erdi sayende milletimiz,
Kurtuldu güzel memleketimiz!

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Gazetelerden, dergilerden yada İnternet ortamından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile ilgili şiir, nesir ve görsel materyaller getiriniz. 

23 NİSAN

Bugün Yirmi Üç Nisan,
Toplandı tüm yurt,
Millet Meclisimize
Atatürk oldu reis

Kaldırdı hasta yurdu,
Yılmaz bir ordu kurdu,
Türk’ün şanlı sesini,
Dünyalara duyurdu.

Terfi etti bayrağımız,
Koparıldı bağımız,
Sultandan ayrılınca,
Kurtuldu toprağımız.

Türk evladı gül, sevin,
Yaşa yurdunda güvenilir,
Bugünü an bayram et,
Bugün senindir, senin.

VASFİ MAHİR KOCATÜRK

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 224-225. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat