şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 232-233. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 232-233. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232, 233 7. Tema Çocuk Dünyası   “Tema Değerlendirme Emek vermesi” Etkinlik Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

Sayfa 232

1-4. soruları metne bakılırsa cevaplayınız.

1) Çocuklar hangi yiyeceği sever?

Cevap: Şekerli yiyecekleri fazla sever.

2) Şekerle ilgili araştırma nerede yapılmıştır?

Cevap: Amerika Birleşik Devletlerinde yapılmıştır.

3) Şeker nasıl ne şekilde bir gıda maddesidir?

Cevap: Yüksek enerji veren bir gıda maddesidir.

4) Araştırmacılara bakılırsa çocuklar sebep şekerli yiyecekleri fazla seviyor?

Cevap: Büyümek için enerji gerekiyor. Araştırmacılara bakılırsa, minik çocuklar fazla süratli yetiştikleri
için şekerli yiyecekleri fazla seviyor.

Sayfa 233

5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tırnak (“ ”) işareti yanlış kullanılmıştır?

A) “Yarın görüşürüz.” dedi.
B) Babam “Geçmiş olsun.” dedi.
C) “Sen” de gel dedi.
Cevap: C

6) 14 ( ) 30 ( ) da istikbal misin ( )
Yukarıdaki cümlede boşlukların içine hangi noktalama işaretleri kullanılmalıdır?
A) ( . ) , ( . ) , ( ? )
B) ( . ) , ( ‘ ) , ( ? )
C) ( . ) , ( : ) , ( ? )
Cevap: B

7) Verilen eş ve karşıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz.

Cevap:
Sayfa 233

8) Boşluklara uygun noktalama işaretlerini yazınız.

Cevap:
Ders zili çaldı (.) Hepimiz sessiz bir şekilde yerlerimize oturduk (.) Öğretmen
sınıfa girdi (.) Şunları söylemiş oldu (:)
(-) Ödevlerinizi inceledim (,) verdiğim ödevleri en iyi Yusuf yapmış (.)
En güç matematik sorunlarını doğru olarak çözmüş (;)
bravo sana Yusuf (.) Ayağa kalk bakalım (.)


Etiket: 3 derslik türkçe ders kitabı meb yayınları cevapları sayfa 232 233

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219-220-221-222-223-224-225. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat