>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 236-237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 8. Tema Sağlık Ve Spor   “Yemek Seçimi” Etkinlik Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Sayfa 236

Yemek yemeden evvel neler yapmalıyız?

Cevap: Yemek yemeden evvel ellerimizi yıkamalıyız.

Sevdiğiniz yemekler nedir?

Cevap: Köfte, Makarna, Patates yiyecekleri, Dolma ve Börek sevdiğim yemeklerdendir.

Sayfa 238

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarım tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Cevap:

Beslenme: Canlıların gereksinim duyan maddeleri kısaca gıdaları alamaya denir.
Kukla: Bez yada karton benzer biçimde malzemelerle meydana getirilen insan yada hayvan figürlerinin ipliklerle bağlanarak yada eldiven benzer biçimde ele geçirilerek devinim ettirilen oyun türüdür.
Vitamin: Besinlerde bulunan vücudumuz için lüzumlu olan maddelerdir.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne nazaran cevaplayınız.

1) Anne, çocuğunu sebep çağırıyor?

Cevap: Yemek yemesi için çağırıyor.

2) Çocuk neleri aş istemiyor?

Cevap: Ispanak ve köfteyi aş istemiyor.

3) Boyumuzu uzatan gıdalar hangileridir?

Cevap: Süt, yoğurt ve peynir boyumuzu uzatır.

4) Vitaminleri hangi gıdalardan alırız?

Cevap: Sebze ve meyvelerden alırız.

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dengeli ve tertipli beslenmenin yararları nedir? Anlatınız.

Cevap: Dengeli ve tertipli beslenerek daha sıhhatli oluruz. Dengeli ve tertipli beslenmek her besinden yeteri oranda ve belli aralıklarla almak anlamına gelir.

Sayfa 239

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metni okuyun. Metinde geçen gerçek ve imgesel ögeleri bulup belirtilen yere yazınız.

Gerçek ögeler: Sıcaklar, Prens ve dede
Hayali ögeler: Güneşin ortalığı yakması, Sarayın erimesi, çikolata ırmağı.

Sayfa 240

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulmaca üstünde örnekteki benzer biçimde işaretleyiniz.

Cevap:

Sayfa 240

Sayfa 241

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Karşıt anlamlı kelimeleri eşleştiriniz.

Cevap:

Sayfa 241

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Sınıftaki arkadaşlarınızla gruplar oluşturunuz. Olayların oluş sırasına nazaran iki kuklayı karşılıklı konuşturan bir metin yazınız.

Cevap:

ZIPZIP’IN ELLERİ

Zıp zıp : Laylaylaylay. . Merhaba dostlar, benim adım Zıpzıp. Benim de sizler benzer biçimde birçok dostum var. Ben onları fazla seviyorum. Onlara bugün bir sürpriz hazırladım. Hemen gidip arkadaşlarımı bulmalı , sürprizimi onlara söylemeliyim.

Ponpon : Aaa…Zıp zıp demek ki buradasın.

Zıp zıp : Merhaba Ponpon. Bende senin yanına geliyordum. Sana bir sürprizim var.

Ponpon : O şekilde mi? Fazla merak ettim. Sürprizin nedir?

Zıp zıp : Ponpon sen kahvaltı yaptın mı?

Ponpon : Henüz yapmadım. Üstelik karnımda fazla aç. Neden sordun?

Zıp zıp : Zira elimdeki sepette senin için topladığım havuçlar var. Al hadi bunlar senin.

Ponpon : Bunları sen mi topladın?

Zıp zıp : Evet azca evvel topladım.

Ponpon : Şey …Zıp zıp teşekkür ederim fakat, benim canım kahvaltı yapmak istemiyor.

Zıp zıp : Ama azca evvel fazla acıktığını söylemiştin?

Ponpon : Evet fakat, sana nasıl ne şekilde söylesem bilmiyorum ki.

Zıp zıp : Ponpon sen ne anlatmaya çalışıyorsun, hiçbir şey anlamadım.

Ponpon : Zıp zıp dün öğretmenimiz kadın tavşan bizlere temizliğin fazla mühim olduğundan bahsetti. Ellerimizi sabunla

kucak kucak yıkamalı, yiyeceklerimizi yıkamadan yemememiz icap ettiğini söylemiş oldu. Ama senin ellerin fazla pis.

ben bu havuçları nasıl ne şekilde yerim?

Zıpzıp : Şey…Ponpon ben bir tek sana sürpriz yapmak istemiştim.

Ponpon : Biliyorum fakat yiyecekleri yıkamadan yersek hasta olacağımızı biliyorsun. Öğretmenimizi sende dinledin.

Zıp zıp : Tamam, ben şimdi ellerimi iyice yıkayacağım.

Ponpon : Evvel ellerimizi, sonrada havuçlarımızı yıkayalım. Daha sonrada kahvaltımızı yapalım ne dersin?

Zıp zıp : Ponpon sürprizimi beğendin mi?

Ponpon : Tabi ki beğendim. Beni düşündüğün için fazla teşekkür ederim.

Zıp zıp : Rica ederim.

Alıntı

Sayfa 242

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

“Sağlıklı hayat” temalı bir metin yazınız. Yazınızı özenli ve okunaklı bir halde yazıp etrafını görsellerle süsleyiniz.

Cevap: Sağlıklı yaşamın temeli dengeli, tertipli ve hareketli beslenmekten geçer. Sağlıklı ve tertipli beslenmek için her besinden yeteri kadar ve tertipli almak gerekir. Tertipli beslenirken spor yapmayı ve hareketli yaşamı da unutmamak gerekir.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 232-233. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat