şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 237-238-239-240-241-242. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 7. Tema MİLLÎ MÜCADELE VE ATATÜRK Sayfa 237, 238, 239, 240, 241, 242 “Gülümsedi Al” Metni Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 237. Sayfa Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile ilgili neler öğrendiniz?

CEVAP: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi bayramlarından biridir. Türkiye Mustafa Kemal Atatürk tarafınca dünya çocuklarına hediye edilmiştir. 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nde 23 Nisan 1921’de resmi bayram olarak kabul edilmesinden bu yana dek, değişik adlarla da olsa resmî törenlerle kutlanmıştır. En sade haliyle bu törenlerde İstiklal Marşı okunması mümkün ve saygı duruşunda bulunulur.

2. Bu kutlamalarda siz de herhangi bir vazife aldınız mı? Neler yaptınız? Anlatınız.

CEVAP: Geçen sene 23 Nisan kutlamalarında şiir okumuştum. Öğretmenim beni bu vazife için seçmişti. Ben de şiirimi ezberledim ve törende arkadaşlarıma okudum.

3. Bu yılki kutlamalar için sınıfınızda ve okulunuzda ne benzer biçimde hazırlıklar yapılıyor?

CEVAP: Okulumuzda 23 Nisan kutlamaları için şiir okuma, şarkı söyleme ve tiyatro oyunu hazırlama etkinlikleri yapılıyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 240. Sayfa Cevapları

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki resimlerde anlatılan bayramların adlarını yazalım.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 240. Sayfa

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 241. Sayfa Cevapları

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Şiirin bulunmuş olduğu sayfadaki görselleri inceleyelim. Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Resimlerdeki çocuklar hangi renk giysiler giymiş? Sizce bunun sebebi nedir?

CEVAP: Çocuklar umumi olarak al ve ak renk giysiler giymiştir. Bunun sebebi Türk bayrağının al ve ak renklerden oluşmasıdır.

2. Siz olsanız şiir için ne tür resimler çizersiniz?

CEVAP: Ben olsam 23 Nisan ile ilgili fotoğraf icra eden bir çocuğun resmini çizerdim.

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki yönergelerdeki istenenleri, “Gülümsedi Al” şiirine bakılırsa yazalım.

1. Şiirin ilk dizesini yazınız.

CEVAP: Çocuklarla geldi bahar: / Asyalı, Afrikalı, Avrupalı çocuklarla.

2. Şiirin nihayet dizesindeki kelimelerden harf sayısı çok olanı yazınız.

CEVAP: “Kalplerindeki”

3. Şiirin başlığını yazınız.

CEVAP: Gülümsedi Al

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Şiirin konusunu ve anne duygusunu yazalım.

Şiirin mevzusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şiirin anne duygusu: 23 Nisan dünya çocuklarıyla beraber neşeyle kutlanan bir bayramdır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 242. Sayfa Cevapları

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Şiire değişik bir başlık yazalım.

CEVAP: BAYRAM ÇOCUKLARI

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metindeki hangi vakalar ve durumlar düş ürünüdür? 

CEVAP: Kırmızının karanfil benzer biçimde kokması, kırmızının yanına beyazı alması, ay yıldızın kendi kendine parlaması, kırmızının gülümsemesi, dağların neşelenmesi ve taşların dile gelmesi düş ürünüdür.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Çanakkale Savaşı ile ilgili araştırma yapınız.

CEVAP: Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu gerçekleşmiş bir savaştır. Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yapıldığı Çanakkale Cephesi’nde Türk ordusu muhteşem bir başarı göstererek on binlerce şehit vermesine rağmen düşmana geçit vermemiştir. İngiliz harp gemileri, Nusret mayın gemisi ile bir gece evvel gizlice döşenen mayınlara çarparak, Boğazın derinliklerine gömülmüştür.

2. Çanakkale ile ilgili şiirler bulup sınıfa getiriniz.

ÇANAKKALE DESTANI

Yaşamaz ölümü göze almayan.
Zafer, göz yummadan koşana gider.
Bayrağa kanının alı çalmayan,
Gözyaşı boşana boşana gider!

Kazanmak istersen sen de zaferi
Gürleyen sesinle doldur gökleri
Zafer dedikleri kahraman peri
Susandan kaçar da coşana gider.

Bu yolda hepimiz bir ey delikanlı
Diriler şerefli ölüler şanlı
Yurt için döğüşen başı dumanlı
Her vakit bu şandan, o şana gider

Faruk Nafiz Çamlıbel


Etiket: türkçe ders kitabı

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-229-230-231-232-233-234-235-236. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat