>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 253-254-255-256-257. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 253-254-255-256-257. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 7. Tema MİLLÎ MÜCADELE VE ATATÜRK Sayfa 253, 254, 255, 256, 257 “İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif” Dinleme Metni Etkinlik Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 253. Sayfa Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İstiklal Marşı’mızın şairi kimdir?

CEVAP: Mehmet Akif Ersoy’dur.

2. Mehmet Akif Ersoy ile ilgili neler bildiğiniz gibi?

CEVAP: Yazdığı İstiklal Marşı, 12 Mart tarihinde Milli Marş kabul edilmiştir. Bu nedenle “Milli Ozan” olarak anılmaktadır. Ayrıca “Safahat” adlı eseri fazla önemlidir.

3. İstiklal Marşı niçin yazılmıştır?

CEVAP: Milli Savaşım esnasında askerlerimizin cesaretini ve kararlığını arttıracak, Türk Halkının Millet olma şuurunu ve imkânsızlıklar içinde umutlarını arttıracak bir marşa gereksinim duyulmuştur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 254. Sayfa Cevapları

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.

marş: Milli duyguları özetleyen millete ilişik şiir.

ozan: Şiir yazan şahıs.

yarışma: Bir mevzuda kazananı belirlemek için düzenlenen etkinlik.

mükafat: Bir mevzuda başarı gösteren kişiye verilen maddi armağan.

kahramanlık: Zor durumdakileri kurtaran davranış.

millî: Millete ilişik.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 255. Sayfa Cevapları

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu yazalım.

CEVAP: Vatan sevgisi ve milli (ulusal) duygular

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin anne fikrini yazalım.

CEVAP: Milli duygular söz mevzusu olduğunda maddiyat önemini yitirir.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ne vakit bir millî marş yazdırılmasına karar vermişti?

CEVAP: 1920 senesinde karar vermişti.

2. Marşın amacı ne olacaktı?

CEVAP: Bu marş, Kurtuluş Savaşı’nın heyecanını istikbal kuşaklara kataracak ve yeni kurulacak bağımsız Türk devletinin milli (ulusal) marşı olacaktı.

3. Kazanana ne kadar mükafat verilecekti?

CEVAP: Kazanana 500 lira mükafat verilecekti.

4. Mehmet Akif niçin bu yarışmaya iştirak etmesi?

CEVAP: Mehmet Akif mükafat sebebiyle yarışmaya katılmadı. Şu sebeple, o milletine gönülde bağlıydı.

5. Yarışmaya kaç adet şiir gönderildi?

CEVAP: Yarışmaya yedi yüzden çok şiir gönderilmişti.

6. Yarışmayı kim kazanmıştır?

CEVAP: Yarışmayı Mehmet Akif Ersoy kazanmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 256. Sayfa Cevapları

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Mehmet Akif Ersoy’un davranışını doğru buluyor musunuz? Niçin? Siz olsanız ne yapardınız?

CEVAP: Mehmet Akif Ersoy’un davranışını doğru buluyorum. Şu sebeple, yurt tehlikedeyken fazla para  sahibi olmanın bir ehemmiyet olmaz. Mühim olan vatanın huzurudur. Ben olsaydım bu parayı ordu için kullanırdım. Şu sebeple onlar gece gündüz çatışmaktadır.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metne değişik bir başlık yazalım.

CEVAP: MİLLET SEVGİSİ

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal Marşı’mız için bir teşekkür mektubu yazalım.

CEVAP: Aziz millî şairimiz,
Millî savaşım devam ederken askerimizin cesaretini arttıracak ve Türk milletinin umudu olacak bir marşa ihtiyac vardı. Siz milli (ulusal) duygularımızı en güzel ifade eden şiiri yazdınız. Bu şiir bugün de bizlere cesaret ve ümit vermektedir. Size minnettarız. Fazla teşekkür ederiz.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 243-244-245-246-247-248-249-250-251-252. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat