>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 255-256-257-258-259. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 255-256-257-258-259. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255, 256, 257, 258, 259 8. Tema Sağlık Ve Spor  “Hapşu” Etkinlik Cevapları

Hapşu Metin Cevapları

Sayfa 255

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sağlık ve spor içinde nasıl ne şekilde bir münasebet vardır?

Cevap: Sağlıklı bir hayat için tertipli beslenmenin yanında sporda yapmak gerekir. Sağlık için sporu tertipli bir halde yapmamız gerekir. Spor yaparken bizlere uygun sporu seçmeli ve belli bir seviye için de yapmalıyız. Spor bizi sıhhatli ve dinç tutacaktır.

2. Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız?

Cevap: Hastalanınca iyileşmek için doktora gitmeliyiz. İlaçlarımızı tertipli almalıyız. beslenmemize dikkat etmeli ve bol miktarda dinlenmeliyiz.

Sayfa 256

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Cevap:

Hasret: Bir kimseyi yada bir şeyi özlemek yada kavuşma isteği.
İlaç: Bir hastalığı iyileştirmek için kullanılan madde.
Nezle: Soğuk algınlığından oluşan burun akıntısı, öksürük ve kırıklık emaresi gösteren hastalık.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları dinlediğiniz metne gore cevaplayınız.

1) Anne ve babası çocuğa hep ne söylermiş?

Cevap: Terliyken su içme.

2) Çocuğa kim kızmış?

Cevap: Doktor amca.

3) Çocuk hasta olunca günleri nasıl ne şekilde geçiyormuş?

Cevap: Günler neşesiz bir halde geçiyormuş.

4) Çocuğun iyileşmesi için hekim ona ne vermiş?

Cevap: Doktor ona iğne ve ilaç vermiş.

Sayfa 257

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz şarkının konusunu ve anne duygusunu belirleyiniz.

Cevap:

Şarkının mevzusu: Hasta olan çocuk
Şarkının anne duygusu: Hasta olmamak için anne ve babamızın sözünü dinlemeliyiz.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Şarkıya uygun iki başlık bulunuz.

Cevap:
Başlık: Hastalık
Başlık: Büyüklerin sözünü dinle

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Hastalanmamak için hangi önlemleri almalıyız?

Cevap: Hava durumuna gore giyinmeliyiz.
Beslenmemize dikkat etmeliyiz.
Terli iken soğuk su içmemeliyiz.

Sayfa 258

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görsellerdeki olayların oluş sırasına gore bir hikâye yazınız.

Cevap: Ayşe hastalanmış. Hasta olduğundan okula gidememiş. Annesi eve hekim çağırmış. Doktor amaca onu muayene edip ona ilaç vermiş. Ayşe yatağında oturup pencereden dışarı bakarken dostlarını görmüş. Ayşe hasta olduğundan arkadaşları onu ziyarete gelmişler. Ayşe dostlarını görünce fazla mutlu olmuş.

Sayfa 259

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Yaz tatilinizde neler yapmayı planlıyorsunuz? Özenli ve okunaklı bir halde yazınız

Cevap: Yaz tatilinde bol miktarda dinlemeyi, kitap okumayı ve denize gitmeyi planlıyorum.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 249-250-251-252-253-254. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat