şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 59-60-61-62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 59-60-61-62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65  Milli Savaşım ve Atatürk  “Sana Borçluyuz”  Etkinlik Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Sayfa 59

1. “Cumhuriyet” ne anlama gelir?

Cevap: Cumhuriyet bir yönetim şekli olup, halkın kendi hür iradesi ile seçmiş olduğu kişiler tarafında oluşturulan yönetim biçimidir.

2. Okulunuzda meydana gelen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını anlatınız.

Cevap: Okulumuzda Cumhuriyet bayramlarında sınıflar süslenir. Şiirler ve konuşmalar hazırlanmış olur. 

Sayfa 60

1.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Halk : Aynı ülkede yaşayan o ülkenin insanı olan topluluk.

Sanatkar: El emeği ile yapmış olduğu işi iş edinen şahıs.

Cumhuriyet:  Halkın kendi kendini yönetmesine denir.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları şiire bakılırsa cevaplayınız.

1) Yurdumuzu kim kurtarmıştır?

Cevap: Mustafa Kemal Atatürk

2) İkinci kıtaya bakılırsa kurtarıcının özellikleri nedir?

Cevap: Yiğit, yapıcı, şefkatli, yapıcı , inançlı ve sanatkar 

3) Üçüncü kıtaya bakılırsa kurtarıcı bizlere neler öğretmiştir?

Cevap:  Bize ışık tuttu. Bize Cumhuriyeti hediye etti

Sayfa 61

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görseldeki çocuklar ne yapmaktadır?

Cevap: Birinci resimde çocuklar Cumhuriyet bayramı içi gösterilerinde ay yıldızlı bayrağımızı yapmıştır.

İkinci resimde Çocuklar Cumhuriyet bayramını kutlayan elleri bayraklı evlatların resimlerini yapmışlar.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Ailenizde kararlar alınırken her insanın düşüncesini ifade etmesi sebep önemlidir?

Cevap: Ailede her insanın düşüncesini söylemesi hür fikir ve demokrasi açısından önemlidir.

Sayfa 62

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelime çiftlerinin karşılarına eş anlamlı mı, karşıt anlamlı mı olduklarını örnekteki benzer biçimde yazınız.

kırmızı-al — eş anlamlı

sema-gökyüzü — eş anlamlı

güç-kuvvet —  eş anlamlı

sert-yumuşak — karşıt anlamlı

konut-ev — eş anlamlı

başlangıç-bitiş —karşıt anlamlı

dar-geniş — karşıt anlamlı

hürriyet-özgürlük — eş anlamlı

sınıf-derslik —eş anlamlı

ilk-son — karşıt anlamlı

savaş-barış — karşıt anlamlı

Sayfa 63

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

a) Virgülün kullanıldığı yerlerle ilgili verilen detayları okuyun.

VİRGÜL: Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur.
Hitap sözlerinden sonrasında konur.
Cümledeki eş görevli sözcük ya da sözcük gruplarının arasına
konur.

b) Verilen açıklamalara uygun olarak virgülün kullanıldığı bölgelere misal
cümleler yazınız.

ÖRNEKLER

Bu gün kahvaltıda peynir, zeytin,  yumurta yedim.

Babam bana al, yeşil, mavi, sarı renkli boyalı kalem aldı.

Çantama kitap, defter, kalem, silgi, açacak koydum.

Sayfa 64

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

“Cumhuriyet” temalı bir şiir yazınız. Yazdığınız şiiri görsellerle zenginleştiriniz.

CUMHURİYET

Atamın armağanı

Karanlığın aydınlığı

Yurdumun ferahlığı

Cumhuriyettir Cumhuriyet

 

Al bayraklarla süsledik

Okulları sokakları

Atamın emaneti

Cumhuriyettir Cumhuriyet

Sayfa 65

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Cevap: Bu etkiliği öğrenci kendisi yapmalıdır.

 

 

 

 

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 51-52-53-54-55-56-57-58. Sayfa Etkinlik Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat