şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 66-67-68-69. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 66-67-68-69. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 66, 67, 68, 69  Milli Savaşım ve Atatürk “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları”  Etkinlik Cevapları

Sayfa 66

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KİLOMETRE TAŞLARI

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Atatürk’ün yaşamını özetleyen filmlerden izlediklerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.
2. Atatürk’ün en beğendiğiniz özelliği hangisidir?

Cevap: Atatürk’ün en beğendiğim özelliği ileri görüşlü olması 

Görsellerden hareketle izleyeceğiniz filmin konusunu tahmin ediniz.

Cevap: GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI

Sayfa 67

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Anıt: Mühim bir vakası yada mühim bir ilgili kişinin istikbal nesillere aktarılması ve anılması için yapılmış sembol niteliğindeki yapı (Abide)

Mektep:  Her türlü eğitim ve öğretimin toplu olarak yapıldığı yer. (Okul)

Vatan: Bir kimsenin doğup büyümüş olduğu yer. ( Yurt)

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları izlediğiniz filme gore cevaplayınız.

1) Atatürk’ün babasının adı nedir?

Cevap: Ali Rıza Efendi

2) Atatürk’ün en sevilmiş olduğu aş hangisidir?

Cevap: Kuru fasulye ve Pilav

3) Atatürk, Trablusgarp Savaşı’nda hangi ülkeyle savaşmıştır?

Cevap: İtalya

4) MillÎ Savaşım sonucu hangi kongrelerde alınmıştır?

Cevap: Sivas kongresi

5) Atatürk’ün eğitim alanında yapmış olduğu yenilikler nedir?

Cevap:

Harf devrimi yapmış oldu, Arap harfleri kaldırıp yerine Latin harflerini getirdi.

Türk lisan kurumunu kurdu.

Türk tarih kurumunu kurdu.

Etnografya Müzesi ve Güzel Sanatlar Akademisi açıldı.

İstanbul Üniversitesi ve Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi açıldı.

Sayfa 68

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İzlediğiniz filmin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.

Filmin mevzusu: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI

Filmin anne fikri : Mustafa Kemal Atatürk’ ün okul yılları ve başarıları

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İzlediğiniz filme uygun iki başlık bulunuz.

Birinci başlık:  Mustafa Kemal Atatürk’ ün Mucizevi doğuşu

İkinci başlık:   Mustafa Kemal  Azmin yürüyüşü

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İzlediğiniz filmimizde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.

Cevap: izlediğim film Atatürk’ün doğumuyla başlamış olan, eğitimiyle devam eden ve ilk görevi olan Şama gönderilerek göstermiş olduğu vazife aşkını anlatmaktadır.

Sayfa 69

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Atatürk’ü asla tanımayan birine, Atatürk’ü nasıl ne şekilde tanıtırsınız?

Cevap:  Atatürk’ün Kişisel özelliklerinde bahsederdim. Vatansever oluşundan, ileri görüşlü olduğundan, parlak zeka olduğundan ve Liderlik özeliğinin bulunduğunu söylerdim.

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Cevap: Bu etkinliği öğrenci kendisi yapmalıdır.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 59-60-61-62-63-64-65. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat