şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 Erdemler Teması  “Ormanlar Kralı” Etkinlik Cevapları

Sayfa 76

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1. Hayvanlarla ilgili bir masal anlatınız.
Cevap:
Kocamış Aslanla Tilki
Aslanın biri kocamış, azığını pençesinden çıkaramayacağını anlayıp karnını kurnazlıkla doyurmanın yolunu aramış. Birine gitmiş, yalandan bir hastalık çıkarıp yatmış. Adettir, hastaları yoklamaya giderler, onun da hatırını sormaya gelenler olmuş. Gelenleri birer birer yakalayıp göçürmüş. Bu şekilde niceleri yenip yutulduktan sonrasında bigün tilki de inin önüne kadar gelmiş, aslanın ne durumda bulunduğunu sormuş. Aslan: “Sorma, tilki kardeş, fazla kötüyüm. Sen sebep içeri girmiyorsun, hele buyur da bir konuşalım” demiş. Tilki bakmış, bakmış: “Girerdim ya, ayak izleri hep içeri doğru, dışarı doğru olanını asla göremiyorum” demiş.
2. En sevdiğiniz hayvan hangisidir? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: En sevdiğim hayvan kedidir. Sevimli ve uysal olduğundan

Sayfa 79
1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ
Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.
Kor: Ateş haline gelmiş odun yada kömür.
Kütük: Ağacın kök kısmına yakın kalınca gövdesi.
İpek: İpek böceğinin kozasından elde edilmiş ince ve parlak iplik türü

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ
Soruları metne nazaran cevaplayınız.
1) Ormandaki hayvanlar niçin toplanmışlar?
Cevap: Yeni bir kral seçmek için
2) Hayvanlar ormanda ne vakit toplanmışlar?
Cevap: Ormanlar kralı aslan öldükten sonrasında
3) Hayvanlar nerede toplanmışlar?
Cevap: Ormandaki bir alanda
4) Kral seçimine kim yardım etmiş?
Cevap: Ormandan geçen ihtiyar bir adam
5) Yaşlı adam kral seçimi için ne önermiş?
Cevap: Bir ateş yakarak oluşan gözde yürüyen ilgili kişinin kral olmasını önermiş
6) Tavşan nasıl ne şekilde kral olmuş?
Cevap: Ateşin üzerine yaş ağaç dallarını koyarak ateşin üstünden geçerek kral olmuş.

Sayfa 80
3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ
Metnin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.
Metnin mevzusu: Aklın her şeyden üstün olduğu
Metnin anne fikri: Canlıların minik olması büyük işler başaramayacağı anlamına gelmez.

4. ETKİNLİK
Hangi özelliklere haiz arkadaşınızın derslik başkanı seçmek istersiniz?
Cevap: Akıllı, ergonomik zekalı, sözüne güvenilir.

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ
Metnin görselini inceleyiniz. Görseller metnin anlaşılmasına katkı sağlıyor mu? Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Görseller metnin anlaşılmasına katkı sağlıyor. Okuduğumuzu görsellerle de pekiştiriyoruz.

Sayfa 81
6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ
a) Verilen detayları okuyun. Farklı anlamlarda kullanılan “ekmek” kelimesine dikkat ediniz.

Fırından üç ekmek aldım.
Toprağa tohum ekmek için seni bekledim.

Birinci cümledeki “ekmek” kelimesi hangi anlamda kullanılmıştır?
Cevap: Sofralarımızda bulunan yediğimiz ekmek anlamında kullanılmıştır.
İkinci cümledeki “ekmek” kelimesi hangi anlamda kullanılmıştır?
Cevap: Toprağa bir şey ekmek anlamında kullanılmıştır.

b) Verilen eş sesli kelimelerle cümleler yazınız.
YÜZ: Yüzümde sivilce çıkmış.
YÜZ: Havuza yüzmeye gitti.
KAZ: Toprağa büyük bir çukur kazdık.
KAZ: Bu gün kazların bulunmuş olduğu kümese gittik.
BİN: Arabaya binde gidelim.
BİN: Bin liralık alışveriş yaptım.

Sayfa 82
7.ETKİNLİK BÖLÜMÜ
a) Soru işaretinin kullanıldığı yerle ilgili verilen bilgiyi okuyun.
? Soru beyan eden cümlelerin sonuna konur.

b) Soru işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.
Cevap:
Bu gün parka gittin mi?
Eşyalarını topladın mı?
Sabahları erken kalkar mısın?
Yemeğini yedin mi?

Sayfa 83
8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ
Atasözlerini özenli ve okunaklı şekilde yazınız.
Cevap: Bu etkinliği öğrenci kendisi yapmalıdır.


Etiket: 3 derslik türkçe ders kitabı sayfa 80 cevapları, türkçe3 sayfa 76 cevapları

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat