>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 84-85-86-87-88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 84-85-86-87-88-89-90-91. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 Erdemler Teması  “Her Şeye Rağmen” Etkinlik Cevapları

HER ŞEYE RAĞMEN

Sayfa 84

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İyilik yapmak insana neler kazandırır?
Cevap: İyilik yaparsak bizimde ihtiyacımız olduğunda başkaları da bizlere yardım eder.

2. Size iyilik yapıldığında neler hissedersiniz?
Cevap: Mutlu olurum

Sayfa 86

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Başarı: Bir işin üstesinden gelmek başarmak

Saygı: İnsanlara güzel hareket etmek, saygı etmek.

Yardımsever: İhtiyaç halinde insanlara yardım etmek.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne nazaran cevaplayınız.

1) Taylan’ı sebep hepimiz severmiş?
Cevap: Herkesle iyi geçinen, yardım sever ve saygılı bir çocuk olduğundan hepimiz severmiş.

2) Taylan okuldan eve dönerken kime yardım etmiş?
Cevap: Gözleri görmeyen ihtiyar bir insana

3) Yaşlı insanın çocukluğu nasıl ne şekilde geçmiş?
Cevap: Zor şartlarda geçmiş

4) Yaşlı insanın mesleği neymiş?
Cevap: Doktor

5) Taylan ihtiyar insanın anlattıklarından nasıl ne şekilde bir ders çıkarmış?
Cevap: Yardım edelim.Bizimde desteğe ihtiyacımız olduğunda başkaları da bizlere yardım etsin.

Sayfa 87

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Hikâye unsurlarını belirleyiniz.

Mekan: YOL

Olay: Bir çocuğun ihtiyar bir insana yardım etmesi

Kişiler: Taylan ve Yaşlı amca

Sayfa 88

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

“İyilik eden iyilik bulur.” sözünü açıklayınız.

Cevap: İyilik yaparak kendimize de yardım etmiş oluruz. Gün gelir yaptığımız iyiliklerin karşılığını alır. başkları da bizlere yardım eder.

Görsellerin ifade etmiş olduğu kelimelerin eş seslisini (sesteş) tümce içinde kullanınız.

Cevap: Bu gün havuza yüzmeye gittim.
Cevap: Arkadaşımın anlattığı fıkraya gülmekten öldüm.
Cevap: Babaannemin köydeki evinin geri bahçesinde çay var.
Cevap: Dayım Fransa’ya lisan öğrenmeye gitti.
Cevap: El evren ne der diye yaşıyoruz.
Cevap: Bu yıl ocak ayı fazla soğuk geçti.

Sayfa 89

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Cümlelerde yay parantez içindeki boşluklara uygun noktalama işaretlerini yazınız.

Eve geldim (,) ellerimi yıkadım (,) üstümü değiştirdim (.)
Bahçede Mert (,) Damla (,) Ercan ve Cem top oynuyorlar (.)
Sevgili Dedeciğim (,)
Ahmet (,) sınıfın en çalışkan (,) en akıllı öğrencisiydi (.)
Ödevlerini yaptın mı (?)
Barış, İstanbul’dan döndü mü (?)

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ
Cümlelerdeki imla yanlışlarını düzelterek cümleleri tekrardan yazınız.

1) Kardeşim milli (ulusal) kütüphane’ye gitti.
Cevap: Kardeşim Milli Kütüphane’ye gitti.

2) Dün istanbul’da kar yağmış.
Cevap: Dün İstanbul’a kar yağmış.

3) En büyük kıta asya kıtasıdır.
Cevap: En büyük kıta Asya Kıt’asıdır.

4) Bugün türk kızılayı yardım dağıttı.
Cevap: Bu gün Türk Kızılay’ı yardım dağıttı.

Sayfa 90

8.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görsellerde anlatılan vakaları oluş sırasına dikkat ederek hikâye biçiminde yazınız. Yazdığınız hikâyeye bir başlık belirleyiniz.

İYİLİK YAPMAYI UNUTMA
Ahmet okulda ve mahallesinde fazla sevilen bir çocuktur. Ahmet okuldan eve giderken Karşıdan karşıya geçmek isteyen ihtiyar bir teyze görmüş. Yaşlı teyzenin yanına gidip merhaba verdikten sonrasında.
Karşıya geçmenize yardım edeyim demiş. Yaşlı teyzenin elini tutarak dikkatli bir halde karşıya geçmişler.
Yaşlı teyzede Ahmet’e kendisine yardım etmiş olduğu için teşekkür etmiş. Daha sonrasında Ahmet yardım etmenin ne kadar mühim bulunduğunu, ilerde de kendisinin desteğe ihtiyacı olduğunda yardım edileceğini anlayarak mutlu bir halde evinin yolunu tutmuş.

Sayfa 91

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Özdeyişleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.
Cevap: Bu etkinliği öğrenci kendisi yapmalıdır.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat