şişli eskort - izmir eskort

>

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 99-100-101-102-103-104 . Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 99-100-101-102-103-104 . Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 Eğitim Senesi 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 99, 100, 101, 102, 103, 104 Erdemler Teması “En İyi Buğday” Etkinlik Cevapları

Sayfa 99

EN İYİ BUĞDAY
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Paylaşmanın yararları nedir?
Cevap: Paylaşmak birlik ve beraberlik için önemlidir. Birbirleri ile paylaşan toplumlar daha mutlu ve rahat yaşarlar.

2. Komşuluk ilişkileri sebep önemlidir?
Cevap: Bize en yakın olan komşularımızdır. Zor zamanlarda birbirimize destek olarak birlik ve birlikte yaşama açısından önemlidir.

Görselden hareketle dinleyeceğiniz metnin konusunu tahmin ediniz.
Cevap: En iyi buğdayı yetiştiren ziraatçi

Sayfa 100

1.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

Fedakar: Esirgemeyen, Fedakâr davranan

Polen: Çiçek tozu

Rakip: Herhangi bir yarışta birbirini geçmeye çalışan aynı şeyi elde etmeye uğraşan kişiler

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları dinlediğiniz metne bakılırsa cevaplayınız

1) En iyi buğday yarışmasını kim kazanmıştır?
Cevap: Aynı ziraatçi üst üste iki defa kazanmıştır.

2) Ziraatçi gazetecileri röportaj için nereye çağrı etmiştir?
Cevap: Serin bir yere çağrı etmiştir.

3) Gazeteciler röportajda çiftçiye ne sormuştur?
Cevap: Çiftçiye işin sırrını sormuşlar

4) Ziraatçi buğdayının standardını nasıl ne şekilde arttırmıştır?
Cevap: Komşularına da iyi buğday tohumu vererek arttırmıştır. Yel buğday tohumlarında ki polen alarak tarladan tarlaya taşır. Komşular fena tohum ekerse çiftçinin de tohumları fena olur. Ziraatçi komşulara iyi buğday tohumu vererek kendi buğdayının iyi olmasını elde etmiştir.

Sayfa 101

3.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz metnin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.

Metnin Ana Konusu : Çiftçinin iyi buğday yetiştirmesi.

Metnin Ana Fikri: Yardımlaşma ve paylaşmanın önemi

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.
Cevap: Yardımsever Ziraatçi
Cevap: Yardımlaşmanın önemi

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Komşularımıza yardım etmek sebep önemlidir?
Cevap: Komşularımız yardım ederek birlik ve beraberlik içinde birbirimize destek olarak rahatlık içinde yaşarız.

Sayfa 102

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Verilen hikâye unsurlarına uygun olarak his ve düşüncelerinizi özetleyen bir hikâye yazınız.

Cevap: Beril ile Aras teneffüste okul bahçesinde dolaşırken yerde bir kalem kutusu buldular. Kalem kutusunu yerden aldılar. Kalem kutusunun üstünde Coşkun adını gördüler. Coşkun adlı kişiyi arayarak buldular. Coşkuna kalem kutusunu verdiler. Coşkun onlara teşekkür etti. Artık Beril, Aras ve Coşkun fazla iyi dost oldular.

Sayfa 103

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Boşluklara uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

1) Ankara’ya gidecek misin (?)
2) Çantamda kitap (,) defter (,) kalem ve silgi var (.)
3) Tren saat kaçta kalkacak (?)
4) Planlı çalışan başarır (.)
5) Eve geldi (,) aş yedi (,) uyudu (.)
6) Ercan (,) Çınar (,) Ece beyaz perdeye gitti (.)
7) 14 ) (.) 07 (.) 2005 tarihinde doğdum (.)
8) Okuma yarışmasında 2 (.) oldum (.)
9) Yarın nerede buluşacağız (?)
10) Hafta sonu tiyatroya gidelim mi (?)
11) Yaşasın (!) Takdir aldım (.)
12) Dur, yolcu (!)

Sayfa 104

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Sayışmayı özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızın etrafını görsellerle süsleyiniz.

Ooo! İğne battı
Arabanın tekeri
Canımı yaktı
İstanbul’un şekeri
Tombul kuş
Hap hup, altın top
Arabaya koş
Bundan başka oyun yok.


Etiket: 3 derslik Türkçe sayfa 99

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92-93-94-95-97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat