şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Fen Bilimleri 74-75-76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Fen Bilimleri 74-75-76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83. Sayfa “İNSAN SAĞLIĞI ve DENGELİ BESLENME” Etkinlik Cevapları MEB Yayınları

74. Sayfa

A) Aşağıdaki görselleri inceleyiniz ve soruları cevaplayınız.

Cevap:

74. Sayfa
75.Sayfa

B) Aşağıda verilen gıda içeriklerinin karşısına o gıda içeriğine ilişkin örnekler yazınız.

Cevap:

75.Sayfa

76. Sayfa

Umut, anası ve babası ile markette alışveriş yapmaktadır. Sağlıklı ve tabii gıdalar alabilmeleri için nelere dikkat etmeleri gerekir? Aşağıdaki cümlelerde yer edinen boşlukları uygun kavramlar ile doldurunuz.
Cevap:

76. Sayfa

77. Sayfa

Aşağıdaki tabloda bu ünitede öğrendiğiniz mevzular vardır. Bu mevzuları siz anlatacak olsanız hangilerini en iyi anlatırsınız? Hangi mevzuları anlatırken zorlanırsınız? Hangi mevzuları yine etmeniz icap ettiğini düşünüyorsunuz? Aşağıdaki mevzuları tablodaki uygun bölgelere yerleştiriniz.

Cevap:

77. Sayfa

78.Sayfa
Birim Değerlendirme Soruları

A) Aşağıda verilen ifadelerin yanına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

Cevap:

78.Sayfa

79.Sayfa

D) Aşağıda verilen gıda içeriklerinin görevlerini karşılarına yazınız.
Cevap:

79.Sayfa

80. Sayfa

F) Aşağıdaki soruları görsellere nazaran cevaplayınız.

Cevap:

80. Sayfa

81. Sayfa
G) Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

Cevap:

81. Sayfa

82.Sayfa

H) Aşağıdaki cümlelerde yer edinen boşlukları kutucuklardaki uygun ifadelerle doldurunuz.
1. Vücudumuzda PROTEİNLER yapıcı ve onarıcı vazife yapar.
2. Vücudumuzun gereksinim duyan enerjiyi KARBONHİDRATLAR sağlar.
3. Vücudun sıcak tutulmasını YAĞLAR sağlar.
4. Vücudumuzun hastalıklara karşı korunmasını VİTAMİNLER sağlar.
5. Vücudumuzun gereksinim duyan besinlerin tertipli ve kafi oranda alınmasına
DENGELİ BESLENME denir.
6. Üretilen gıdanın tüketilmeden evvel atığa dönüşmesine GIDA İSRAFI denir.
7. Dünyada ve vatanımızda OBEZİTE mühim bir halk sağlığı sorunudur.

I) Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
Cevap:

82.Sayfa

83. Sayfa

83. Sayfa


Etiket: https://www forumdirilis com/egitim/fen-ve-teknoloji/4-sinif-fen-bilimleri-kitabi-74-75-76-77-78-79-80-81-82-83-sayfa-etkinlik-cevabi-meb-yayinlari html

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Fen Bilimleri 64-65-66-68-69-70-71-72. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat