şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Fen Bilimleri 86-87-88-89-90-91-92. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Fen Bilimleri 86-87-88-89-90-91-92. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim Senesi 4.Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92. Sayfa “Kuvvetin Etkileri” Kuvvetin Cisimler Üstündeki Etkisi Etkinlik Cevapları MEB Yayınları

Sayfa 86

Hava paraşüte hangi kuvveti uygular?
Cevap: Sürtünme kuvveti uygular.

Paraşüt sebep yavaş bir halde aşağıya doğru inmektedir?
Cevap: Hava direnci ile karşılaşmış olduğu için.

Sayfa 87

1. Tartışma sonunda masanın yerini hangi yöntemle daha basit değiştirdiniz? Neden?
Cevap: Taşıyarak
2. Kuvvet uygulanmadan cisimler devinim eder mi?
Cevap: Etmez.

Sayfa 89

İtme Kuvveti Uyguladığımız
Örnekler
Market otomobilini itmek
Koltuğu itmek
Bozulan arabayı itmek
Bisiklet pedalını çevirmek
Kutuyu itmek

Çekme Kuvveti Uyguladığımız
Örnekler
Sandalyeyi çekmek
Kapıyı çekerek kapatmak
Kürek çekmek
Yay çekmek
Market otomobilini çekmek

Sayfa 90

1. İtme kuvveti uyguladığımız cisimleri yazalım.
Cevap: Kapı, iskemle, market otomobili, sıra

2. Çekme kuvveti uyguladığımız cisimleri yazalım.
Cevap: Kapı, iskemle, koltuk, kürek

Sayfa 92

1. Hangi durumda oyuncak arabanın hızlandığını gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Aynı yönde güç uygulandığında otomobil hızlandı.

2. Hangi durumda oyuncak arabanın yavaşladığını gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Karşı yönden güç uygulandığında otomobil yavaşladı.

3. Hangi durumda oyuncak arabanın durduğunu gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Karşı yönden güç uygulandığında otomobil durdu.

4. Hangi durumda oyuncak arabanın yön değiştirdiğini gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Yan tarafınca güç uygulandığında otomobil yön değiştirdi.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Fen Bilimleri 74-75-76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat