şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Matematik 117-118-119-120. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Matematik 117-118-119-120. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 117, 118, 119, 120 Cevapları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 117. Sayfa Cevapları

1. Aşağıdaki teraziler dengededir. Belirtilen kütlelere nazaran kara ve mor cisimlerin kütlelerini bulunuz. (Çözümü defterinize yapınız.)

Cevap: Mor kütle 3 kilo.

2. Eşitliklerdeki sembolünün içine uygun sayıları yazınız. Eşitliklerin sağlandığını gösteriniz. (Çözümü defterinize yapınız.)

Cevap: 

a. 15 x 5 =33 + 42 b. 86 –65 = 63 ÷ 3
c. 18 x 43 = 900 –126 ç. 869 –336 = 216 + 317

3. Her bir seçenekteki matematiksel ifadelerin eşit olup olmadığını belirleyiniz. Noktalı bölgelere = yada ≠ sembollerinden uygun olanı yazınız.

Cevap: 
a) 3 x 5 ..=…. 19 – 4 b) 6 x 2 ..…. 24 – 14
c) 18 ÷ 2 .….. 7 + 3 ç) 9 x 4 .=….. 32 + 4
d) 40 + 4 .=….. 49 – 5 e) 30 ÷ 3 .….. 19 – 11

4. Verilen kütlelere nazaran terazilerin dengede olması için yapılması gerekenleri açıklayınız. (Çözümü defterinize yapınız.)

: 3 kilo : 2 kilo : 1 kilo

Cevap: A trazisine 2 kilo.lık kütle B terazisine 3 kilo.lık kütle koymak gerekir.

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 118. Sayfa Cevapları

1. Çarpma işlemlerini yapınız.

Cevap:

184 x 62=11408

328 x 44=14432

251 x 73=18323

320 x 23=7360

990 x 34=33660

785 x 24=18840

Kutucuklardaki işlemlerin neticeleri eşittir. Buna nazaran noktalı yere kaç yazılmalıdır?

Cevap: 

(86×22)x9=17028

(86×9)x22=17028

3. Çarpma işlemlerini kısa yoldan yapınız.

Cevap:

a) 8 x 2000 =16000 b) 71 x 800 =56800 c) 782 x 60 =46920
ç) 66 x 50 =3300 d) 88 x 25 =2200 e) 42 x 5 =210

4. İşlemleri zihinden yapınız. İşlemler ile işlemlerin neticelerini eşleştiriniz.

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 118. Sayfa Cevapları

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 119. Sayfa Cevapları

5. Damla, yandaki çarpma işleminin sonucunu, aşağıdaki benzer biçimde tahmin etmiştir.

Damlanın tahmini=90×10=900

Damla’nın, çarpma işleminin sonucunu tahmin ederken kullandığı yöntemi açıklayınız. İşlem sonucunu bularak Damla’nın tahminini, işlem sonucu ile karşılaştırınız.

Cevap: Damla yuvarlama yöntemini kullanarak tahmin etmiştir.

91×10=910 işlem sonucu.

6. Dilek, uzunluğu 400 m olan daire şeklindeki koşu pistinin çevresinde 38 tur koşuyor. Buna nazaran Dilek, toplam kaç metre koşmuştur?

Cevap: 400 x 38=15200

7. Şemadaki ifadeler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yolunu seçiniz. Kaçıncı çıkışa ulaştınız?

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 119. Sayfa Cevapları

8. Bölme işlemlerini yapınız.

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 119. Sayfa Cevapları

9. Bölme işlemlerini zihinden yapınız. Bölümleri noktalı bölgelere yazınız.

Cevap:

a) 96 000 ÷ 1000 = .96…… b) 81 000 ÷ 100 = 810……. c) 40 000 ÷ 10 = ..4000…..
ç) 72 000 ÷ 1000 = .72…… d) 17 000 ÷ 100 = .170…… e) 53 000 ÷ 10 = …5300….

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 120. Sayfa Cevapları

10. Yanda verilen bölme işlemindeki kısmı öğrenciler, aşağıdaki benzer biçimde tahmin ettiler.

888/11=?

Hangi öğrencinin tahmini, işlem sonucuna öbürlerinden daha yakındır?

Cevap: Ayşe’nin tahmini olan 80 sonucu en yakındır.

11. 760 metre uzunluğundaki bir yola yirmişer metre aralıklarla elektrik direkleri dikilecektir. Buna nazaran kaç elektrik direğine gereksinim vardır?

Cevap: 760/20=38

12. Bölme işlemlerini yapınız. Yaptığınız bölme işlemlerinin doğruluğunu denetim ediniz.

Cevap:

615/15=41

920/23=40

862/12=71 kalan:10

13. Yandaki çözüme uygun bir sorun kurunuz.

Cevap: 572 tane yumurta 22 şerli gruplara ayrılıyor.Daha sonrasında bu gruplara 83 tane daha yumurta ekleniyor.Kaç grup yumurta var ve bu gruplara eklenen yumurtalar ile beraber kaç adet oluyor?

. İfadelerdeki yerine uygun sayıları yazınız

Cevap:

a) 8 x 5 =8 + 32 b) 100 + 300= 4 x 100
c) 70 – 22 = 14 +34 ç) 720 – 40 = 840– 160
d)19 – 4 = 45 ÷ 3 e) 520 ÷ 8 = 13 x 5

15. Aşağıdaki ifadelerin eşitlik durumunun sağlanabilmesi için yapılabilecek işlemleri emareniz.

Cevap:

a) 286 + 128 ≠ 500 – 140 b) 72 ÷ 4 ≠ 11 + 8
c) 8 x 9 ≠ 80 – 6 ç) 1020 ÷ 5 ≠ 816 ÷ 8

Cevap:

a) sağ yan 554-140 olmalıdır.
b) sağ yan 10+8 olmalıdır.
c) sağ yan 78-6 olmalıdır.
d) sağ yan 816/4 olmalıdır

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Matematik 112. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat