şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Matematik 123-124-125-126-127-128. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

 

4. Sınıf Matematik 123-124-125-126-127-128. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 123, 124, 125, 126, 127, 128 Cevapları MEB Yayınları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıda verilen ifadelerin başına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış olan ifadenin doğrusunu alt satırına yazınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

B. Aşağıdaki işlemleri neticeleri ile eşleştiriniz. İşlemleriniz için aşağıdaki alanı kullanabilirsiniz.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 123. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıdaki çarpma işlemlerini yapınız.

Aşağıdaki boş kutulara bölme işlemi yaparak çarpma işlemlerinin doğruluğunu denetim ediniz.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili bölüme yazınız.

4- Bir halk otobüsünde günde averaj 300 tam biletli, 400 indirimli biletli yolcu taşınmaktadır. Bu otobüsle 1 hafta süresince ortalama kaç şahıs gezi edecektir?

Cevap:

300+400=700 günlük yolcu sayısı

700 x 7=4900 şahıs haftalık yolcu sayısı

5- 23 kişilik 4/A sınıfı, gideceği piknik için aşağıdaki gereksinim listesini hazırladı. Buna nazaran her bir öğrencinin payına düşen para miktarını bulunuz.

1) İçecekler: 18 TL
2) Yemek : 120 TL
3) Meyveler :35 TL
4) Otobüs: 34 TL

Cevap: 18+120+35+34=207 TL Toplam gereksinim gideri.

207/23= 9 TL her bir öğrenciye düşecek olan para miktarı.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 125. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6- Saatteki hızları 87 ve 94 km olan iki vasıta aynı anda, aynı noktadan, ters yöne doğru devinim etmiştir. 3 saat sonrasında iki vasıta arasındaki ara kaç km olacaktır?

Cevap: 87 x 3 = 261 km birinci vasıta

94 x 3=282 km ikinci vasıta

282+261=543 km iki vasıta arasındaki ara.

7- Atatürk İlkokulu 4. derslik öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için merasim giysisi diktiriyor. 4. sınıflar 3 şubedir ve sınıfların öğrenci sayıları eşittir. Giysiler 2268 TL tutmuştur. Her sınıfın ödemesi ihtiyaç duyulan miktarı bulunuz.

Cevap:

2268/3=756 TL her sınıfa düşen para miktarı.

8- Tablodaki verilere nazaran çarpma işlemi içeren sorun kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.

Cevap: Ali sebze meyve halinden kilogramı 3 TL olan domatesten 22 kilo alıyor, 5 TL olan limondan 25 kilo alıyor, 7 TL olan üzümden 18 kilo alıyor.Ali toplam ne kadar para harcamıştır.

3 x 22=66 TL Domates için harcıyor.

5 x 25=125 TL Limon için harcıyor.

7 x 18=126 TL Üzüm için harcıyor.

66+125+126=317 TL toplam Ali’nin harcamış olduğu miktar.

9- Yandaki verilerle bölme işlemi içeren sorun kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.

Cevap: Ayşe toplam 12 ay süresince 450 TL bisiklet için, 90 TL paten için, 36 TL futbol topu için para biriktirmiştir.Ayşe her ay kaç TL biriktirmiştir.

450+90+36=576 TL toplam biriken para.

576/12=48 TL her ay biriktirdiği para.

E. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
10- Aklımdan tuttuğum iki sayının çarpımı tahmini olarak 1400’dür. Bu sayılar aşağıdakilerden hangileri olabilir?
A) 14 x 82 B) 24 x 67 C) 26 x 72 D) 35 x 52

Cevap: B

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 126. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

11- Bir kalem 250 kuruştur. Boya setinin fiyatı ise bir kalemin fiyatının 3 katından 100 kuruş fazladır. İki boya seti alan bir şahıs kaç kuruş ödemelidir?
A) 850 B) 1300 C) 1500 D) 1700

Cevap: D

12- AB x (27 x 23) = 23 x (36 x 27) eşitliğinde A x B kaçtır?
A) 14 B) 18 C) 21 D) 24

Cevap:B

13- Aşağıdaki işlemlerden hangisi yanlıştır?
A) 43 x 50 = 2150 B) 27 x 40 = 1080 C) 62 x 20 = 1220 D) 48 x 30 = 1440

Cevap: C

14- Aşağıdaki işlemlerden hangisi doğrudur?
A) 5 x 136 = 680 B) 64 x 25 = 1060 C) 25 x 36 = 870 D) 84 x 50 = 4400

Cevap: A

15- Bir çiftlikte 86 koyun, koyunların 6 sert kadar da tavuk vardır. Tavukların toplam ayak sayısı kaçtır?
A) 1032 B) 1376 C) 1720 D) 2064

Cevap: A

16- “Her vagonunda 82 kişilik koltuk bulunan 6 vagonlu bir trende bilet tutarları 28 TL’dir. Trendeki bütün biletlerin toplam tutarı kaç TL olur?” probleminin çözümü için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılamaz?
A) 82 x (6 x 28) B) (28 x 82) x 6 C) 28 x (6 x 82) D) (82 + 6) x 28

Cevap: D

17- Aşağıdaki işlemlerden hangisi yanlıştır?
A) 726 x 100 = 72 600 B) 502 x 100 = 50 020
C) 85 x 1000 = 85 000 D) 38 x 1000 = 38 000

Cevap: B

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 127. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

18- 268 ile 74 sayılarının çarpımı en yakın yüzlüğe yuvarlandığında hangi sayıyı elde ederiz?
A) 18 600 B) 19 200 C) 19 800 D) 20 600

Cevap: C

19- 534 x 48 < A ifadesinde “A” yerine yazılabilecek en minik çift sayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 25 346 B) 25 364 C) 25 632 D) 25 634

Cevap: D

20- 546 ÷ 7 = Yanda verilen bölme işleminde bölüm kaç basamaklıdır?

A) 3 basamaklı B) 1 basamaklı C) 2 basamaklı D) 4 basamaklı

Cevap: C

21- Tabloda verilen bölme işleminde kalan kaçtır?

A) 5 B) 2 C) 4 D) 1

Cevap: D

22- Tabloda verilen bölme işlemine nazaran A x B kaçtır?

A) 160 B) 240 C) 120 D) 170

Cevap: A

23- Yanda verilen bölme işleminde bölümün işlem sonucu ile tahmini netice arasındaki ayrım kaçtır?
A) 8 B) 5 C) 6 D)3

Cevap: B

24- Yanda verilen bölme işleminde kalan en çok kaç olabilir?
A) 60 B) 64 C) 59 D) 62

Cevap: D

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 128. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

25- Aşağıda verilen bölme işlemlerinden hangisinin sonucu yanlıştır?

A) 6000 ÷ 100 = 60 B) 710 ÷ 10 = 710
C) 8800 ÷ 100 = 88 D) 5000 ÷ 1000 = 5

Cevap: B

26- Aşağıdaki eşitliğin sağlanması için ∧  yerine sırayla hangi işlem sembolleri gelmelidir?

A) +, -, x B) -, +, x C) -, ÷, x D) -, ÷, +

Cevap: C

27- Bir bölme işleminde bölen sayı 9’dur. Bölünen sayı 84 ise kalan sayı kaçtır?
A) 3 B) 4 C) 5 D) 6

Cevap: A

28- 8 + 5 ≠ 12 – 4 işleminde eşitliğin sağlanabilmesi için aşağıdakilerden hangisi yapılırsa yanlış olur?
A) İlk işlemden 5 çıkarılır. B) İlk işlemden 3 çıkarılıp ikinci işleme 2 eklenmiş olur.
C) İkinci işleme 5 eklenmiş olur. D) İlk işlemden 5 çıkarılıp ikinci işleme 6 eklenmiş olur.

Cevap: D

Haber Kaynağı

Türkiye’nin en yeni nakliyat firması daha kaliteli firmaların olduğu web sitemize herkesi bekleriz…

nakliyat şirketleri

kastamonu nakliyat firmaları

kilis nakliyat firmaları

giresun nakliyat firmaları

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Matematik 121-122. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat