>

4. Sınıf Matematik 158-159. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Matematik 158-159. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 158, 159 Cevapları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 158. Sayfa Cevapları

Problem: Fatma Hanım, bir yıldızı 4 sene 6 ay süresince gözlemlemektedir. Fatma
Hanım, yıldızı kaç hafta daha gözlemleseydi 8 sene süresince yıldızı gözlemlemiş olurdu?

Cevap:

4 sene =208 hafta eder.

6 ay=26 hafta eder.

Buna nazaran Fatma hanım 234 hafta rasat yapmıştır.

8 sene ise 416 hafta eder

416-234=182 hafta daha rasat yapsaydı 8 sene süresince rasat yapmış olurdu.

Problem: Özçetin ailesi, saat 06.18’de yolculuklarına başladılar. Yolculukları 8 saat 27 dakika sürdü. Özçetin ailesi, yolculuklarını saat kaçta tamamlamıştır?

Cevap:

06.18+8.27=14.45 te yolculuklarını tamamlamışlardır.

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 159. Sayfa Cevapları

1. Bugün, günlerden 13 Nisan ise 15 gün önceki tarih, hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) 26 Mart B) 27 Mart
C) 29 Mart D) 30 Mart

Cevap: C

2. Yasemin Hanım, 17 Kasım 2017’de 1 koli makarna aldı. Makarnanın nihayet kullanma zamanı 17 Kasım 2019 olduğuna nazaran Yasemin Hanım, makarnayı kaç ay içinde tüketmelidir? (Çözümü defterinize yapınız.)

Cevap: 2 sene içinde doğrusu 24 ay içinde tüketmelidir.

3. Zaman yönetimine fazla dikkat eden Fuat Bey’in toplantısı saat 14.30’da adım atmıştır. Fuat Bey’in toplantısı 1 saat 45 dakika sürdüğüne nazaran toplantı saat kaçta bitmiştir? (Çözümü defterinize yapınız.)

Cevap:

14.30+01.45=16.15 de toplantı nihayetlenmiştir.

4. 16.03.1981’de doğan bir şahıs, 16.03.2019’da kaç yaşlarında olur? (Çözümü defterinize yapınız.)

Cevap: 16.03.2019-16.03.1981=38 yaşlarında olur.

5. Müteahhit Mehmet Bey, 16 Eylül 2016 tarihinde bir apartmanın yapımına başladı. Apartmanı, müşterilerine söz verdiği süre olan 2 sene 6 ayda tamamladı. Mehmet
Bey, apartmanı hangi tarihte tamamlamıştır? (Çözümü defterinize yapınız.)

Cevap:

16.09.2016+2 sene 6 ay= İlk evvel yılları topladığımız vakit, sene 2018’e denk gelmektedir.9. ayda inşaata başladığı için üstüne 6 aya daha sayarak ilerleyelim.Buna nazaran 3.ay olan mart ayına gelir.Fakat yeni bir yıla denk geldiği için 2018 değil 2019 senesinin 3.ayına denk gelir.Buna nazaran inşaatı 16.03.2019 senesinde tamamlar.

6. Yanda verilenlere nazaran bir sorun kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.
(Çözümü defterinize yapınız.)

Cevap: Ali’nin babası 18 taksitle bir bilgisayar alır.Bu bilgisayarın ilk taksitini şubat ayında ödemeye başlarsa hangi ayda borcu biter?

(Temmuz ayı)

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Matematik 154. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat