şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Matematik 183-184-185-186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Matematik 183-184-185-186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 183, 184, 185, 186 Cevapları MEB Yayınları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 183. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölgelere uygun ifadeleri yazınız.

Cevap:

2/7 kesri, …..yalın…………… kesirdir.

24 hafta, …..28…………… gündür.
10/8 kesri, …bileşik…………….. kesirdir.

3 dakika 14 saniye, ..194……………… saniyeye eşittir.
2016 senesi, …artık……………. senedir.

B. Aşağıda verilen ifadeleri cevaplarıyla eşleştiriniz.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 183. Sayfa

C. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili bölüme yazınız.

Seren, 15.30’da okuldan eve geldi. 30 dakika dinlendikten sonrasında 1 saat 45 dakika ders çalıştı. Seren’in emek vermesi bittikten sonrasında saat kaçı göstermektedir?

Cevap: 15:30+30=16:00

16:00+1 saat 45 dakika=17:45

Bir meyve bahçesinde erik, elma ve şeftali ağaçları bulunmaktadır. Ağaçların 3/7’ü erik,2/7 ’si elma ağacı olduğuna bakılırsa şeftali ağacı, bütün ağaçların kaçta kaçıdır?

Cevap: 3/7+2/7=5/7

7/7-5/7=2/7 si şeftali ağacıdır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 184. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

19 Eylül’de başlamış olan şenlikler 3 hafta 5 gün sürecektir. Şenliklerin hangi tarihte biteceğini bulunuz.

Cevap: 30-19:11 gün eylül ayından var.

3 hafta 21 gün ve 5 gün daha 26 gün yapar.

26-11=15 Ekim tarihinde biter.

Bir kırtasiyede al ve kara kalemlerden 12 deste yapılmıştır. 12 deste kalemin 2/6 ’si al olduğuna bakılırsa kara kalemlerin sayısı kaçtır?

Cevap: 12/6=2 deste 1/6 sına denk geliyor.Buna bakılırsa 4 deste kırmızıdır.

6/6-2/6=4/6 kara kalemdir.

2×4=8 deste kara kalemdir.

Aşağıda verilen sıklık tablosuna uygun şekilde sütun grafiğini oluşturunuz.

Cevap:

sıklık tablosu

Aşağıda verilen çetele tablosuna bakılırsa istenilenleri bulunuz.

a) Tüketilen ekmek sayısı hangi gün en fazladır?

Cevap: Pazar günü

b) Çarşamba ve cuma günü tüketilen toplam ekmek sayısı kaçtır?

Cevap: 8 ekmek

c) Verilen günlerde toplam kaç ekmek tüketilmiştir?

Cevap: 18 ekmek

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 185. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıda yer edinen verilere uygun olarak sorun kurunuz.

Yanda verilen saat görsellerini kullanarak sorun kurunuz.

Cevap: Saat 18:15 de kitap okumaya başlamış olan biri 20:45 te bitirirse ne kadar süre kitap okumuş olur?

20:45-18:15=2 saat 30 dakika.

Yanda verilen grafikten faydalanarak sorun kurunuz.

Cevap: Biçim grafiğinde toplam meyve suyu sayısı kaçtır?

4+6+8=18

E. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

Model üstünde gösterilen kesir aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C 14/8

Aşağıda verilen dönüşümlerden hangisi yanlıştır?

Cevap: B) 26 hafta = 181 gün

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kesir sıralaması yanlıştır?

Cevap: D 

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 186. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Aşağıda verilen birim kesir sıralamalarından hangisi doğrudur?

Cevap: A

19 Aşağıdaki kesirli işlemlerden hangisinin sonucu doğrudur?

Cevap: B 13/6

Yanda verilen tabloya bakılırsa aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap: D) Boy uzunluğu ölçülen şahıs sayısı toplam 36’dır.

Yukarıdaki grafik bir öğretmenin masasında bulunan mavi, al ve kara kalemlerin sayısını göstermektedir. Al kalemlerin sayısı, kara kalemlerin sayısından kaç fazladır? (Timss Soru 66/2011)

Cevap: D 8 çok

 

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Matematik 178-179-180-181. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat