şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Matematik 46-47-48. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Matematik 46-47-48. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 4. Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 46, 47, 48 Cevapları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 46. Sayfa Cevapları

1. Okunuşları verilen tabii sayıları noktalı bölgelere yazınız.

Cevap:

a) Altı bin üç yüz kırk dokuz : ……..6349…………………
b) Yedi bin altı yüz on altı : …………7616………………………….
c) Kırk iki bin üç yüz on üç : ………..42313………………………….
ç) Altmış bin beş yüz sekiz : …………60508………………………..
d) İki yüz on bin sekiz yüz kırk : …..210840………………………
e) Dokuz yüz bin doksan dokuz : ……9099……………………..

2. Aşağıda, yüzer ve biner saymada söylenen bazı sayılar verilmiştir. Boş kutucuklara uygun sayıları yazınız.

Cevap:

1900-2000-2100

9200-9300-9400

5000-6000-7000

8000-9000-10000

3. Öğrencilerin belirttiği tabii sayıların bölüklerini ve basamaklarını belirleyiniz. Sayıların basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini yazınız.

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 46. Sayfa Cevapları

4. Aşağıdaki tabii sayıları çözümleyiniz.
a) 1348 b) 9063 c) 12 008 ç) 125 070

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 46. Sayfa Cevapları

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 47. Sayfa Cevapları

5. Aşağıdaki tabii sayıları, en yakın onluğa ve yüzlüğe yuvarlayınız. Elde ettiğiniz sayılarla tabloyu doldurunuz.

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 47. Sayfa Cevapları

6. Akademisyen Sedat Bey 137 026, Melahat Hanım 2613, Engin Bey 699, Sevim Hanım 68 208 ve Nil Hanım 26 300 sayfa kitap öğrenim görmüştür. Akademisyenlerin okumuş olduğu sayfa sayılarını büyükten küçüğe doğru sembol kullanarak sıralayınız.

Cevap: 137 026>68 208>26 300>2613>699

7. Sayı örüntülerinin kurallarını açıklayınız.
a) 268, 260, 252, 244, 236
b) 1, 22, 43, 64, 85
c) 720, 710, 700, 690, 680

Cevap: 

a- eksilen 8 erli sayılar

b- artan 21 li sayılar

c- eksilen 10 arlı sayılar

8. Aşağıdaki sayı örüntülerinin kurallarını açıklayınız. Sayı örüntülerinin artan mı, azalan mı bulunduğunu belirleyiniz.
a) 821, 831, 841, 851, ….
b) 8, 19, 30, 41, ….
c) 305, 300, 295, 290, ….

Cevap:

a- artan 10arlı

b- artan 11 erli

c- azalan 5 erli

9. Toplama işlemlerinin neticelerini noktalı bölgelere yazınız.

Cevap:

a)

2618
3714
+.6332…….

b)

1865
2035
+3900……..

c)

5328
1444
+6772……..

ç)

1265
6065
+.7330…….

d)

3612
1236
+4848……..

e)

1950
2630
+4580……..

f)

5325
2237
+7562……..

g)

2510
6689
+9199……..

10. Toplama işlemlerinde, sembollerin yerine yazılması ihtiyaç duyulan sayıları bulunuz.

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 47. Sayfa Cevapları

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 48. Sayfa Cevapları

11. Çıkarma işlemlerinin neticelerini bulunuz.

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 48. Sayfa Cevapları

12. Çıkarma işlemlerini zihinden yapınız. İşlemler ile işlemlerin neticelerini eşleştiriniz.

Cevap:

4. Sınıf Ata Yayınları Matematik 48. Sayfa Cevapları


Etiket: 4 derslik matamatik sayfa 46 ve 47

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Matematik 45. Sayfa Cevapları ATA Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat