şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Matematik 75-76-77-78. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Matematik 75-76-77-78. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 75, 76, 77, 78 Cevapları MEB Yayınları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 75. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki toplama işlemlerini zihinden yaparak işlemleri neticelerle eşleştiriniz.

2)Yüzme yarışında, üçgen şeklinde bir rota izlenecek olup gidilmesi ihtiyaç duyulan mesafeler sırayla 845 metre, 632 metre ve 792 metredir, Yarışın mesafesi toplam kaç metredir?
3)19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği için stadyuma toplam 2256 öğretmen ve öğrenci gelmiştir, Stadyuma gelen adam öğrencilerin sayısı 940’tır, kız öğrencilerin sayısı ise adam öğrenci sayısından 134 eksiktir. Buna nazaran stadyuma gelen öğretmen sayısı kaçtır?

4)Bir çiftlikte 2578 adet kuzu, 3426 adet koyun, 2345 adet keçi bulunmaktadır, En yakın yüzlüğe yuvarlama yöntemi kullanarak bu çiftlikteki toplam hayvan sayısını tahmin ediniz, Daha sonrasında tahmininiz ile gerçek işlem sonucunu karşılaştırınız, Bulduğunuz neticeleri küçüklük-büyüklük ilişkisiyle emareniz.

Cevaplar:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 75. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 76. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Bir okulda 1156 öğrenci vardır, Bu öğrencilerin 253u müzik kulübüne, 324u satranç kulübüne, 481’i ise Yeşilay kulübüne gittiklerine nazaran kulübe gitmeyen öğrenci sayısı kaçtır?

6.Batu’nun evi ile gideceği bakkalın arasındaki ara 564 m’dir. Batu 328 m yürüdüğüne nazaran geriye yürüyeceği kaç m kaldığını tahmin ediniz. Tahmini sonucunuz ile işlem sonucunuzu karşılaştırarak farkı bulunuz.

C. Aşağıda yer edinen verilere uygun olarak sorun kurunuz.

7 .Yanda yer edinen çözüme uygun olarak bir sorun kurunuz, aşağıda yer edinen bölüme yazınız.
Cevaplar:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 76. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 77. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Yukarıda verilen detayları kullanarak toplama ve çıkarma işlemi gerektiren bir sorun kurunuz.

Cevap: Bir kamyon 4678 kilogram. portakal taşıyor.Başka bir kamyon 3403 kilogram domates taşıyor.Traktörde ise 6128 kilogram kavun vardır.

Portakal ve domates ve kavunlar toplam kaç kilogram. yapmaktadır? Bu ürünlerden domatesler eksilince geriye kaç kilogram mahsul kalıyor?

9.Sağlıklı beslenen Neslihan Hanım, kahvaltıda 632 kalori, öğle yemeğinde 684 kalori, akşam yemeğinde 488 kalori almıştır, Neslihan Hanım’ın almış olduğu kaloriler en yakın onluğa yuvarlandığında toplam kaç olur?
Cevap: 630+680+490=5400

10.Peşinat olarak 535 TL verilen bir kitaplık için dört adet 100 TL taksit ödenmesi planlanmıştır, Kitaplık için ödenecek toplam meblağ ne kadardır?

Cevap: 535+400=935

11.Mağazada satış görevlisi olan Serdar Bey, bir ay boğunca 847 parça mahsul satmıştır, Aynı mağazada çalışan Zeynep Hanımın yapmış olduğu satış satısı ise Serdar Bey’in satış satışından 277 parça daha fazladır, İki görevlinin ay boğunca yaptıkları toplam satış sayısı kaçtır?

Cevap: 847+277=1124

12. 4265 TL maaş alan Seda Hanım’ın 700 TL tutarında ikramiye almış olduğu ay eline toplam kaç TL geçmiş olur?
Cevap: 465+700=1165

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 78. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

13.Okul aile birliği toplantısına 314 adam veli, 492 hanım veli gelmiştir. Toplantıya katılan veli sayısı, seçeneklerden hangisinde en yakın yüzlüğe yuvarlanmıştır?

Cevap: C 800

14.Yanda verilen çıkarma işlemi, sayılar en yakın onluğa yuvarlanarak yapıldığında netice kaç olur?

Cevap: D 150
15.Global ısınmaya dikkat çekmek amacıyla meydana getirilen koşuda, Meltem 1447 metre koşmuştur. İlker, Meltemin koştuğundan 389 metre daha azca koşmuştur. Ayhan ise Meltem ve İlker’in toplam koştukları yol kadar koştuğuna nazaran Ayhan kaç metre yol koşmuştur?

Cevap:  C 1447-389=1058  1058+1447=2505

16.Bir giyim şirketi, gereksinim sahiplerine dağıtılmak suretiyle 452 tane kazak, 648 tane pantolon, 322 tane gömlek hazırlamıştır. Kazak, gömlek ve pantolon sayılarının toplamının 506 eksiği kadar da mont paketlenmiştir. Verilenlere nazaran kaç mont paketlenmiştir?

Cevap: 452+648+322=1422      1422-506=916

17.Yandaki tabloda verilen sayıları kullanarak oluşturulacak 4 basamaklı en büyük tabii sayı ile 4 basamaklı en minik tabii sayının farkı kaçtır?
Cevap: 9731-1379=8352

18.Bir mobilya mağazasında 3247 tane mahsul bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloda listelenen ürünler satıldığına nazaran mağazada ne kadar mahsul kalmıştır?

Cevap: 346+224+577+414=1561

3247-1561=1686  C şıkkı

 

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Matematik 71-72-73-74. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat