şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48-49-50. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46-47-48-49-50. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 46, 47, 48, 49, 50 Cevapları MEB Yayınları

Lila renkli yazılar cevaplardır.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1- Aşağıdaki çıkarma işlemlerini zihinden yapınız. Sonuçları aynı olan kutuları aynı renge boyayınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2- Bir ekmek imalatçısı, 570 ekmeğin 400 tanesini sattı. Geri kalanını sokak hayvanları için bağışladı. Fırıncının kaç ekmek bağışladığını zihinden bulunuz. Cevabınızı kutuya yazınız.

Cevap: Cevap 170

3- Aşağıdaki çıkarma işlemlerini zihinden yaparak tabloyu doldurunuz.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4- Semih, 160 sayfalık kitabın 50 sayfasını okudu. Geriye okunmamış kaç sayfa kaldığını zihinden bulunuz. Cevabınızı kutuya yazınız.

Cevap: 110

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1- Aşağıdaki tabloda verilen sayının basamak adlarını, basamak değerlerini ve bölüklerini gösterip sayının okunuşunu yazınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2- Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3- Aşağıdaki toplama ve çıkarma işlemlerini yapınız.

Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4- Yandaki rakamlar ile yazılabilecek sayıları değişik 4 basamaklı en büyük tabii sayı ile sayıları değişik 4 basamaklı en minik tabii sayının farkını bulunuz.

Cevap: 8531-1358= 7173

5- Aşağıda verilen örüntüde kuralı bozan bir sayı vardır. Kuralı bozan sayıyı bulunuz. Örüntünün doğrusunu aşağıda verilen boşluğa yazınız.

Cevap: ÖRÜNTÜYÜ BOZAN RAKAM 71

48-59-70-81-92-103

6- Toplama işleminde …………… yerine yazılması ihtiyaç duyulan sayıyı bulunuz.

Cevap: 1410 + 2712 + 3178 = 7300

7- 654 tabii sayısını Nazlı en yakın onluğa, Adem ise en yakın yüzlüğe yuvarlamıştır. Bu iki arkadaşın bulmuş olduğu sonuçların toplamını bulunuz.

Cevap: 650+700=1350

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

8- Yukarıda verilen sıralamada “?” ile belirtilen yere aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir?

A) 32 124 B) 25 147 C) 28 303 D) 31 257

Cevap: C

9- Aşağıdaki örüntüye gore A ile B yerine istikbal olan sayıların toplamı kaçtır?

A) 77 B) 63 C) 103 D) 132

Cevap: D

10- Aşağıdaki sayılardan hangisinin okunuşu yanlıştır?

A) 5180 : Beş bin yüz seksen B) 468 059 : Dört yüz altmış sekiz bin elli dokuz
C) 75 221 : Yetmiş beş bin iki yüz yirmi bir D) 2314 : İki bin yüz otuz dört

Cevap: A

11- Aşağıdaki tabii sayılardan hangisinin onlar ve on binler basamağında aynı sayı yer verilmiştir?

A) 78 067 B) 34 234 C) 65 957 D) 82 234

Cevap: C

12- 174 582 tabii sayısındaki 7 rakamının basamak kıymeti ile 8 rakamının basamak kıymeti toplamı kaçtır?

A) 7800 B) 70 008 C) 70 080 D) 70 800

Cevap: C

13- “Sekiz yüz sekiz bin altı yüz on bir” tabii sayısının yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 88 611 B) 808 111 C) 808 101 D) 808 611

Cevap: D

14- 939 672 tabii sayısında aynı rakamın bulunmuş olduğu basamakların adları hangi seçenekte bulunmaktadır?

A) Yüz Binler Basamağı – Birler Basamağı B) On Binler Basamağı – Onlar Basamağı

C) Binler Basamağı – Yüzler Basamağı D) Yüz Binler Basamağı – Binler Basamağı

Cevap: D

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 50. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

15- Aşağıdaki yüzer ritmik saymaların hangisi yanlıştır?

A) 4464 – 4564 – 4664 – 4864 – 4964  B) 3927 – 4027 – 4127 – 4227 – 4327

C) 3892 – 3992 – 4092 – 4192 – 4292  D) 4779 – 4879 – 4979 – 5079 – 5179

Cevap: A

16- 2750 metre yürüdükten sonrasında her 1000 metrede durup su molası veren bir yürüyüş ekibi, 7. su molasında kaç metre yürümüş olur?

A) 7750 B) 8750 C) 9750 D) 10 750

Cevap: C

17- 200 000 + 50 000 + 4000 + 800 + 90 + 4 = ……………………………. şeklinde çözümlenen sayı aşağıdakilerden
hangisidir?

A) 502 789 B) 254 894 C) 354 894 D) 948 452

Cevap: B

18- Yandaki işlemlerden kaç numaralı işlemde yanlışlık vardır?

A) 1  B) 2 C) 3 D) 4

Cevap: A

19- Aşağıdaki tabii sayılardan hangisi yuvarlandığı yüzlükle yanlış eşleştirilmiştir?

Cevap: B  3091 -3000

20- Melike, 250 sayfalık hikâye kitabının 70 sayfasını okudu. Geriye okunmamış kaç sayfa kalmıştır? Zihinden işlem yaparak bulunuz.

A) 150 B) 160 C) 170 D) 180

Cevap: D

21- Altı basamaklı bir tabii sayının birler bölüğünde sayıları değişik en büyük tabii sayı vardır. Binler bölüğünde ise sayıları değişik en minik tabii sayı vardır. Bu tabii sayı kaçtır?

A) 987 012 B) 102 987 C) 987 102 D) 120 987

Cevap: B

 

 

 

 

 

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 43-44. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat