İMSAK'A 06:47
1. Sizce niçin kitap okumalıyız?
Kitap okuyan bir insanoğlunun düş gücü genişler ve daha çok şey düşünmeye adım atar. Kitap okuyan kişiler yeni kelimeler keşfeder. Böylece kitap okuyan şahıs daha güzel konuşur. Ayrıca kitap okuyan şahıs pek fazla data edinmiş olur. Bu sebeplerden dolayı kitap okumalıyız.
2. Okuduğunuz hangi kitapları arkadaşlarınıza tavsiye edersiniz?
Arkadaşlarıma Jules Verne’nin tüm kitaplarını tavsiye ederim. Bilhassa de Aya Yolculuk kitabını tavsiye ederim. Şundan dolayı bu yazarın kitaplarının düş enerjisini fazla geliştiren kitaplar bulunduğunu düşünüyorum.
SÖZLÜK DEFTERİ
BÜYÜ: Tabiat kanunlarına aykırı sonuçlar elde etmek iddiasında olanların başvurdukları saklı işlem ve davranışlara verilen umumi isim.
CADI: Geceleri dolaşarak insanlara fenalık ettiğine inanılan hortlak.
MASAL: enellikle halkın yarattığı, hayale dayanan, sözlü gelenekte yaşayan, çoğunlukla insanoğlu, hayvanlar ile cadı, tür, dev, peri vb. varlıkların başından geçen muhteşem vakaları özetleyen edebî tür.
SOBE: Genellikle kovalamaca, saklambaç vb. çocuk oyunlarında, ebeden evvel davranıp daha evvel kararlaştırılmış yere ulaşıldığında söylenen söz.
KİTABIN İSMİ: ANNEANNEM ASKERE GİDİYOR
KİTABIN YAZARI: MUZAFFER İZGÜ
Bu kitap Metin adlı bir çocuğun yaşadıklarını mevzu almaktadır. Metin çoğunlukla anneannesi Hikmet Hanım’ın başına gelenlerden bahsetmektedir. Kitap oldukça eğlencelidir. Bu kitap yazarın anneanne serisinin ilk kitabıdır. İçinde ders verici öyküler de vardır.
MEHMET AKİF ERSOY
1873 senesinde İstanbul’da dünyaya gelecek olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı kaleme almış olan büyük şairimizdir. Eserlerde günlük konuşma dilini başarıyla kullanmıştır. Akla gelen her şeyi şiirleştirebilme kabiliyetine haizdir. Mesele doktorla olan konuşmalarını bile şiir şeklinde ifade edebilmiştir.
Gerçek adı Mehmet Ragif olan ozan, yurt şairi ya da milli (ulusal) ozan olarak bilinmektedir. Sırat-ı Müstakim ve Sebül’ür Reşat dergilerini çıkarmıştır. Kurtuluş Savaşı esnasında milletvekilliği yapmıştır. Asıl mesleği veterinerlik olan ozan Arapça, Farsça ve Fransızca bilmektedir.
Şiirlerini toplamış olduğu Safahat adlı eseri yedi ciltten oluşmaktadır. 17 Şubat 1921’de yazdığı İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde meclis tarafınca milli (ulusal) marşımız olarak kabul edilmiştir.
27 Aralık 1936 tarihinde İstanbul’da vefat etmiştir. Kabri Edirnekapı Mezarlığı’nda bulunmaktadır.
Etiket: 4 sinif turkce ders kitabi, 4 derslik türkçe kitabın büyüsü 13 14 15 16 17 18 çvapları, 4 derslik türkce kitabından sayfa 12 13 14 sayfa
4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 12-13-14-15-16-17. Sayfa Cevapları