şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 124-125-126-127. Sayfa Cevapları

cevaplar

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 124-125-126-127. Sayfa Cevapları

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 124, 125, 126, 127 “4. TEMA BİLİM VE TEKNOLOJİ” “Bilim İnsanı Nasıl Olunur?” Etkinlik Cevapları

BİLİM İNSANI NASIL OLUNUR?

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bilim insanı nasıl ne şekilde olunur?

CEVAP: Bir alanda uzmanlaşıp o alanda yeni emekler yaparak ilim insanı olunur.

2.“Hatalarımızdan ders almayı öğrenmeliyiz.” cümlesinden ne anlıyorsunuz?

CEVAP: İnsanlar hata yapabilir. Hatanın hata bulunduğunu anladıktan sonrasında ondan bir şeyler öğreniriz. Aynı hataları tekrarlamamaya çalışmalıyız.

 

1.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metni dinlerken hoşunuza giden cümleleri not alınız.

  • “Ne kadar güzel bir hata yaptın.”
  • “Bu tür bir şey yaptığında bunu senin temizlemen ve her şeyi eski haline getirmen icap ettiğini biliyor musun?”
  • Bu meşhur ilim insanı sonrasında bir hata yapmış olduğu vakit bundan korkmaması icap ettiğini öğrenmiş.
  • Yapılan hataların yeni bir şeyler öğrenmek için fazla güzel fırsatlar bulunduğunu anlamış.

 

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Dinlediğiniz metni anne hatlarıyla anlatınız.

CEVAP: Bir ilim insanı röportaj vermiştir: İki yaşlarındayken buzdolabından süt çıkarırken şişe elinden yitik düşmüş. Annesi onu gördüğünde ona kızmamış. Süt ile oynamak isteyip istemediğini sorduğunda ufak çocuk sütle oynamış. Daha sonrasında anası ona hatalarını düzeltmesi gerektiğinden bahsetmiş ve ona sütü neyle temizlemek istediğini sormuş. Ufak çocuk ve anası sütü sünger ile temizlemiş. Daha sonrasında şişeyi suyla doldurarak taşımaya çalışmış. Böylece şişeyi düşürmeden nasıl ne şekilde taşıması icap ettiğini öğrenmiş. Böylece hatalarından ders almış.

 

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten denetim ediniz. Kelimelerle birer tümce kurunuz. Kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

MUHABİR

Tahminim: Haberleri sunan şahıs.

Anlamı: Basın ve gösterim organlarına haber toplayan, beyan eden yada yazan kimse.

Cümlem: Babasının muhabir bulunduğunu bilmiyordum.

RÖPORTAJ

Tahminim: Meşhur insanlarla meydana getirilen söyleşi.

Anlamı: Konusu bir soruşturma, araştırma olan gazete yada mecmua yazısı.

Cümlem: Dergide bu röportaja da yer vermeliyiz.

DENEYİM

Tahminim: Tecrübe.

Anlamı: Bir kimsenin belli bir sürede yada yaşam boyu edinmiş olduğu bilgilerin tamamı, deney.

Cümlem: İş başvurularında edinim sahibi olmak fazla önemlidir.

FIRSAT

Tahminim: Bir işi yapabilme şansı.

Anlamı: Herhangi bir şey için en uygun vakit, uygun vaziyet yada koşul, vesile.

Cümlem: Onlara başarı göstermiş olmaları için fırsat vermeliyiz.

 

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne bakılırsa cevaplayınız.

1. Gazete muhabiri, ilim insanına ne sormuş?

CEVAP: Ortalama bir insandan nasıl ne şekilde daha değişik ve yaratıcı bulunduğunu sormuş.

2. Bilim insanı, çocukken buzdolabından neyi almak istemiş?

CEVAP: Buzdolabından süt şişesini almak istemiş.

3. Süt şişesinin kırılması vakasında anası nasıl ne şekilde bir tepki vermiş?

CEVAP: Annesi ne kadar güzel bir hata yaptığını söylemiş.

4. Dökülen sütü temizleme işini kimler yapmış?

CEVAP: Sütü temizleme işini çocuk ve anası beraber yapmış.

5. Ufak çocuk, süt şişesi taşımayı nasıl ne şekilde öğrenmiş?

CEVAP: Süt şişesini suyla doldurmuş ve taşımaya emek harcayarak öğrenmiş.

 

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.

KONU: Hata yapmanın kazandırdıkları

ANA FİKİR: Hatalardan ders almak insana fazla şey öğretir.

 

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin içeriğine uygun değişik başlıklar belirleyiniz.

CEVAP: Hatanın Kazandırdıkları, Hatalardan Ders Almak, Bilime Götürmüş olan Hatalar…

 

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinde işaret edilen sorun nedir? Siz bu probleme nasıl ne şekilde bir çözüm önerirsiniz?

Sorun: Çocuğun süt şişesini alırken elinden düşürmesi.

Çözüm: Süt şişesini kendisi almak yerine annesinden rica edebilir.

 

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Yaptığınız hatalardan hangi dersleri aldınız? Bu davranış sizde ne benzer biçimde değişimler oluşturdu? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP: Yaptığım pek fazla hata bende değişikliğe sebep oldu. Mesela ödevimi yapmayı fazla geç saate bıraktığımda canım sıkılıyor ve uykum geliyordu. Okula gittiğimde de içim asla rahat etmiyordu. Bu problemi yaşamamak için ödevlerimi okuldan geldiğimde yapıyorum. Böylece akşamları oyun oynayabiliyorum.

 

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinde yay parantez ( ) içlerine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

TELESKOPLAR

Ay( )ın yüzünde lekeler görürsünüz. Ay( )ın sebep bu şekilde göründüğünü araştırmak isterseniz ne yaparsınız( ? ) Bilim insanları değişik alanlarda emekler yürütürler( . ) Bir biyologsanız tohumları( , ) bitkileri( ) hücreleri( ) böcekleri laboratuvarınızda toplar ve onları incelersiniz( . ) Bir jeologsanız taş örnekleri toplar( ) kimyasal yapılarını araştırırsınız( . ) Mühendisseniz geliştirmek istediğiniz aletin parçalarını bir araya getirir ve yeni makineler elde edersiniz( . ) Ancak bir gökbilimciyseniz Dünya( )dan kilometrelerce uzaklıktaki sema ile ilgili çalışırsınız( . ) Bu emek harcamaları yürütebilmenizin tek yolu( , ) uzaktaki cisimleri yakından görebilmenizi sağlayacak bir vasıta bulmaktır( . )

Araştırmacı Çocuk Dergisi

 

10. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları internet sayfasına bakılırsa cevaplayınız.

1. Bu web sitesinin hedef kitlesi kimlerdir?

CEVAP: Hedef kitlesi çocuklardır.

2. Bu web sitesinin hazırlanma amacı nedir?

CEVAP: Hazırlanma amacı ufaklıklara ülkemiz ile ilgili zamanı ve coğrafi vermektir.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 117-118-119-120-121-122-123. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat