>

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 202-203-204-205-206-207-208-209. Sayfa Cevapları

cevaplar

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 202-203-204-205-206-207-208-209. Sayfa Cevapları

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209 “7. TEMA SAĞLIK VE SPOR” “Gizemli Canlılar” Etkinlik Cevapları

GİZEMLİ CANLILAR

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız?

CEVAP: Sağlığımızı korumak için dengeli beslenmeli ve spor yapmalıyız. Mevsime uygun giyinmeliyiz.

2. Bitkiler ve yiyecekler niçin çürür?

CEVAP: Bitkiler topraktan ayrıldıktan sonrasında lüzumlu gıdaları alamadıkları için çürürler.

1.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten denetim ediniz. Kelimelerle birer tümce kurunuz. Kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

GİZEMLİ
Tahminim: Bilinmeyen.
Anlamı: Gizem durumunda olan yada içinde gizem bulunan, esrarengiz.
Cümlem: Şu dağların birinde gizemli bir mağara varmış.

KÜF
Tahminim: Yiyecekler bozulduğunda oluşan yapı.
Anlamı: Ekmek, peynir vb. organik maddelerin üstünde, rutubet ve ısının etkisiyle oluşan, bir çok yeşil renkli mantar.
Cümlem: Ekmek küflendiği için yenisini almalıyız.

MİKROSKOP
Tahminim: Gözle görülmeyen canlıları incelemeye yarayan alet.
Anlamı: Bir mercek düzeneği yardımıyla ufak nesneleri büyütüp daha belirgin duruma getirmeye yada çıplak gözle görülmeyenleri göstermeye yarayan alet.
Cümlem: Bugün Fen ve Teknoloji dersinde mikroskop kullanmayı öğrendik.

MİKRO
Tahminim: Gözle görülmeyecek boyutta.
Anlamı: Minik, dar.
Cümlem: Çevremizde pek fazla mikro canlı yaşamaktadır.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne bakılırsa cevaplayınız.

1. Gözle göremediğimiz küçük canlılara ne isim verilir?

CEVAP: Mikro canlılar adı verilir.

2. Mikroskobik canlıları nasıl ne şekilde görebiliriz?

CEVAP: Mikroskobik canlıları mikroskop adında olan aletle görebiliriz.

3. Mikroskobik canlılar nelere neden oluyor?

CEVAP: Mikroskobik canlıların bazıları hastalıklara niçin olabilir.

4. Mikro canlıların yararları nedir?

CEVAP: Bunlar hamurun mayalanması, sütün peynire ve yoğurda dönüşmesi şeklinde faydalar sağlar.

5. Mikroskobik canlıların neden olduğu hastalıklardan korunmak için neler yapmalıyız?

CEVAP: Tertipli beslenmeli, temizlik kurallarına dikkat etmeli ve sık sık ellerimizi sabunla yıkamalıyız. Hasta olduğumuzda, öksürürken yada hapşırırken mendil kullanmaya dikkat etmeliyiz.

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.

KONU: Mikroskobik canlılar

ANA FİKİR: Çevremizde göremediğimiz mikroskobik canlıların çeşitli yararları ve zararları olabilir.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinden neden-sonuç ve örneklendirme cümlesi bulunuz.

Neden-Sonuç: Bu tür hastalıklardan korunmak için tertipli beslenmeli, temizlik kurallarına dikkat etmeli ve sık sık ellerimizi sabunla yıkamalıyız.

Örneklendirme: Mesele yarım dilim bir ekmek, ısırıp bıraktığın bir elma uzun süre dışarıda kaldığında küflenir.

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

a. Kısaltmaların kullanım alanları ve getirilen eklerle ilgili detayları örnekleriyle eşleştiriniz.

5.etkinlik

b. Kısaltmaların kullanım alanları ve getirilen eklerle ilgili cümleler yazınız.

  1. Bugün TBMM ziyaret edilecek.
  2. Kitaplığımın boyu 2 m olmalı.
  3. Ev adresinde Atatürk Mah. yazıyor olmalı.
  4. Bu elmalar 4 kilo’dan çok olması imkansız.
  5. Bilmediğim kelimeler için TDK’nin sözlüğüne bakıyorum.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları görsellere bakılırsa cevaplayınız.

1. Görseldeki çocuğun davranışı nelere neden olabilir?

CEVAP: Çocuğun davranışı kızın hastalanmasına niçin olabilir.

2. Hapşıran çocuk ne yapmalıydı?

CEVAP: Çocuk elindeki mendille ağzını ve burnunu kapatmalıydı.

3. Kız evladı niçin şaşırmıştır?

CEVAP: Çocuk yüzüne doğru hapşırdığı için şaşırmıştır.

4. Bu görselde verilmek istenen ileti nedir?

CEVAP: Hapşırırken ağzımızı ve burnumuzu kapatmalıyız. Başkalarının yüzüne doğru hapşırmak onların hastalanmasına niçin olabilir.

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları prospektüse bakılırsa cevaplayınız.

1. İlacın nasıl ne şekilde saklanması gerekir?

CEVAP: Evlatların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır. 15-30 aşama içinde saklanması gerekir.

2. İlacı kimler dikkatli kullanmalıdır?

CEVAP: İlacı erişkinler ve gençler dikkatli kullanmalıdır.

3. İlaç nasıl ne şekilde kullanılmalıdır?

CEVAP: İlaç yiyeceklerden evvel kullanılmalıdır.

4. İlacın taraf tesirleri nedir?

CEVAP: Yan tesirleri; istemsiz hareketler, nöbetleri ten döküntüsü, kaşıntı, nefeste daralma, kızarıklık, bayılma gibidir.

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

“Sağlıklı bir hayat için neler yapmalıyız?” Sınıfça konuşunuz.

CEVAP: Sağlıklı bir hayat için dengeli beslenmemiz gerekir. Vücudun gereksinim duyduğu bütün gıdalardan yararlanmak önemlidir. Ayrıca her gün lüzumlu oranda su tüketmeliyiz. Mevsime uygun şekilde giyinmeliyiz. Arkadaşlarımızla beraber sportif oyunlar oynamalıyız. Temizliğe ehemmiyet vermeliyiz. Dışarıdan eve geldiğimizde ellerimizi ve yüzümüzü yıkamalıyız.

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları bloğa bakılırsa cevaplayınız.

1. Blog kimlere hitap etmektedir?

CEVAP: Blog aş yapmayı öğrenmek isteyen insanlara hitap etmektedir.

2. Blog yazarı aş mevzusuna alaka duymaktadır ve bizimle aş tariflerini paylaşmaktadır. Siz de alaka duyduğunuz ve beraberce paylaşmak istediğiniz bir mevzuda blog hesabı açınız.

CEVAP: Ben olsam okyduğum kitapları tanıttığım bir blog açardım.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

İlgi duyduğunuz bir spor dalı ile ilgili araştırma yapınız.

Yüzme sporu, birçok kaynağa bakılırsa, vücudun neredeyse bütün kaslarını çalıştırması sebebiyle, en yararlı sporlardan biri olarak kabul edilmektedir.  Yüzme sporu, kuvvet odaklı olduğundan, insan vücudunun sınırlarının ne denli zorlanabileceği ve gelişebileceği ile ilgili da yol gösterici özelliktedir. Yüzme sporu, spora başlamadan evvel egzersizler yapılmasını gerektirir. Isınan vücudun spor yapması daha doğru olduğundan, yüzmeye başlamadan evvel gövde esnetilmeli ve gerdirilmelidir. Buna {ek} olarak, doğru stillerin uygulanması, soluk alış veriş tekniklerinin öğrenilmesi ve su ile ahenk içinde sporun gerçekleştirilmesi, yüzme sporunun eleştiri adımlarıdır.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 196-197-198-199. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat