şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 214-215-216-217-218. Sayfa Cevapları

cevaplar

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 214-215-216-217-218. Sayfa Cevapları

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214, 215, 216, 217, 218 “7. TEMA SAĞLIK VE SPOR” “Şifa Niyetine” Etkinlik Cevapları

ŞİFA NİYETİNE

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Fazla yemenin zararları nedir?

CEVAP: Fazla aş aş insan sağlığını bozabilir. İnsan çok aş yerse daha acele hastalanabilir.

2. Dengeli beslenmekten ne anlıyorsunuz?

CEVAP: Dengeli beslenmek her besinden azca oranda tüketmektedir.

1.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten denetim ediniz. Kelimelerle birer tümce kurunuz. Kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

ŞİFA
Tahminim: İyileşme.
Anlamı: Bedensel yada ruhsal bir hastalığın nihayet bulması, hastalıktan kurtulma.
Cümlem: Kardeşim şifa bulsun diye dualar ediyorum.

PERHİZ
Tahminim: Bazı yiyecekleri yememek.
Anlamı: Diyet.
Cümlem: Ninem hastalanınca perhiz hayata geçirmeye başladı.

NİYET
Tahminim: İnsanın içinden geçen fikir.
Anlamı: Bir şeyi yapmayı öncesinden isteyip düşünme.
Cümlem: Niyetim sana yardım etmekti.

MÜDDET
Tahminim: Zaman.
Anlamı:  Süre.
Cümlem: Bir müddet ona gitmeyeceğim.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne bakılırsa cevaplayınız.

1. Doktor, Nasrettin Hoca’dan niçin perhiz yapmasını ister?

CEVAP: Nasrettin Hoca hastalanılmış olduğu için hekim ondan perhiz yapmasını ister.

2. Nasrettin Hoca iyileşince canı ne aş ister?

CEVAP: Nasrettin Hoca’nın canı acılı dolmalar aş ister.

3. Nasrettin Hoca dolma aş için nasıl ne şekilde bir yol izler?

CEVAP: Nasrettin Hoca evvel karısına dolma aş için yalvarır. Karısı bir adet yedirir. Karısı gidince kızından, kızı gidince de ufak oğlundan dolma ister.

4. Nasrettin Hoca’da ne vakit sancılar adım atar?

CEVAP: Üçüncü dolmayı yedikten birazcık sonrasında sancılar adım atar.

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.

KONU: Beslenmenin önemi

ANA FİKİR: Sağlıklı olmak için beslenmemize dikkat etmemiz gerekir.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metindeki problemi tespit ederek bunlara değişik çözüm yolları öneriniz.

Sorun: Nasrettin Hoca’nın  doktorun sözünü dinlemeyip dolma yemesi.

Çözüm: Nasrettin Hoca’nın karısının evindeki hepimiz için aynı yemeği yapması. Böylece Nasrettin Hoca’nın canı başka yemekler çekse de evde olanı aş zorunda kalır.

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Besinlerin insan vücuduna yararlarını araştırınız. Yazdıklarınızı görsellerle zenginleştirerek arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP: Çocuklar ufak yaşlardan başlayarak gereksinimleri olan kalsiyumu süt ve süt ürünlerinden alırlar. Kalsiyum, sıhhatli kemik ve diş gelişimi için en mühim mineraldir. Et ve yumurtanın esas işlevi vücuda protein ve demir sağlamaktır. Protein gelişmenin sıhhatli şekilde sürmesini sağlar, kasları geliştirir ve bağışıklığı sağlamlaştırır. Balık, bebek ve evlatların göz ve beyin gelişimi için anne karnından başlayarak etkilidir. Meyve ve sebzeler vücudun gereksinim duyduğu vitamin, mineral ve lifleri sağlarlar.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Uzun yaşamak, sıhhatli kalabilmek için nasıl ne şekilde beslenmeliyiz? Sınıfça konuşunuz.

CEVAP: Bol sebze ve meyve tüketerek gereksinim duyduğumuz vitamin ve mineralleri karşılayabiliriz. Ayrıca lif deposu olduğundan bol miktarda tahıl tüketebiliriz. Tahıllar enerji bakımından zengindir. Süt, yumurta, et, balık şeklinde gıdaları de kucak dolusu tüketmemiz gerekir. Böylece adale ve kemik gelişimimizi elde etmiş oluruz.

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinlere uygun birer başlık belirleyiniz. İki metni türleri açısından karşılaştırınız.

1.METİN
Başlık: Beslenmenin Önemi
Metnin Türü: Makale

2.METİN
Başlık: Papatya Çayı
Metnin Türü: Hikaye

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Cümlelerde “de” ve “ki” bağlaçlarının yazımı hatalı olanları düzeltiniz.

Atlar ayaktada uyuyabilirler.
Atlar ayakta da uyuyabilirler.

İnsanlarda 4 değişik kan grubu bulunurken atlardaki bu sayı 8 tanedir. Demekki bizim iki katımız kadar kan grupları var.
İnsanlarda 4 değişik kan grubu bulunurken atlardaki bu sayı 8 tanedir. Demek ki bizim iki katımız kadar kan grupları var.

Karadaki bütün hayvanlardada en büyük göze haiz olan attır.
Karadaki bütün hayvanlarda da en büyük göze haiz olan attır.

Atların koku ve duyma yetileri insanlara bakılırsa de daha gelişmiştir. (Doğru)

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görselle ilgili suali cevaplayınız.

1. Itimat Usta çocuğun nasıl ne şekilde oturmasını istiyor?

CEVAP: Itimat Usta çocuğun dik oturmasını istiyor.

2. Itimat Usta’nın önerisi gelecekte sağlığımız açısından bizlere ne şeklinde yarar sağlar?

CEVAP: Dik oturmak bizi sırt hastalıklarından korur.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 210-211-212-213. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat