şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 219-220-221-222-223-224. Sayfa Cevapları

cevaplar

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 219-220-221-222-223-224. Sayfa Cevapları

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219, 220, 221, 222, 223, 224 “7. TEMA SAĞLIK VE SPOR” “Bir İlaç Masalı” Dinleme Metni Etkinlik Cevapları

BİR İLAÇ MASALI

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İlaç kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz?

CEVAP: İlaç kutusundan çıkan kağıtta yazanları okuyorum. İlacı zamanında kullanmaya çalışıyorum.

2. Hastalanmamak için nelere dikkat etmeliyiz?

CEVAP: Hastalanmamak için mevsime uygun giyinmeliyiz. Dengeli beslenmeliyiz. Spor yapmalıyız. Gerektiği vakit ne olursa olsun ellerimizi yıkamalıyız.

1.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görselden hareketle dinleyeceğiniz metnin konusunu tahmin ediniz.

CEVAP: Metnin mevzusu beslenme olabilir.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metni dinleme esnasında sorulan soruları cevaplayınız.

1.sual: Sizce ilaçlar hastalığı nasıl ne şekilde düzeltiyor?
1.soruya verdiğim yanıt: İlaçlar hastalığı tedavi etmek için ihtiyaç duyulan maddelere haizdir. Bu sayede hastalığı düzeltiyor olabilir.

2.sual: Sizce Arda Amca Elif’e ne söylemiş olabilir?
2.soruya verdiğim yanıt: “İlaçların içinde vücutta noksan olan vitamin ve mineraller bulunur.” demiş olabilir.

3.sual: Arda Amca bu soruya nasıl ne şekilde yanıt vermiş olabilir?
3.soruya verdiğim yanıt: “Biri kendisinde olmayan bir hastalığın ilacını kullanırsa o hastalığa yakalanabilir.” demiş olabilir.

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten denetim ediniz. Kelimelerle birer tümce kurunuz. Kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

İLT P
Tahminim: Acıya sebep olan küçük hastalık yarası.
Anlamı: Kanın, mikroplara karşı koymak suretiyle, vücudun hasta olan yerine akın etmesi yüzünden orada şişkinlik, kırmızılık, ısı ve ağırıyla kendini gösteren irin toplanması.
Cümlem: Hastalanınca boğazım iltihaplandı.

ANJİN
Tahminim: Boğazın iltihaplanması sonucu oluşan hastalık.
Anlamı: Boğaz mukozasının şişmesi.
Cümlem: Doktor bana anjin olduğumu söylemiş oldu.

KİMYASAL
Tahminim: Doğal olmayan mahsul.
Anlamı: Kimyaya ilişkin, kimya ile ilgili, kimyevi.
Cümlem: İlaçlar kimyasal maddelerdir.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları dinlediğiniz metne nazaran cevaplayınız.

1. Doktor, Elif’in hastalığına ne teşhis koydu?

CEVAP: Doktor, Elif’e anjin teşhisi koydu.

2. Bilim insanları, ilaçları bulmak için neler yaparlar?

CEVAP: Bilim insanları evvel hastalıkların nasıl ne şekilde meydana geldiğini anlamaya çalışır. Sonra o hastalığa iyi istikbal maddeleri bulmaya çalışırlar. Bunun için senelerce tecrübe yaparlar.

3. İlaçları kullanırken nelere dikkat gerekir?

CEVAP: İlaçları doktorun tavsiye etmesi gerekir. Doktorun önerilmiş olduğu oranda ve sürede kullanılması gerekir.

4. İlaçlar insana hangi durumlarda ziyan verebilirler?

CEVAP: İlaçlar, yanlış kullanılmaları halinde ziyan verebilirler. Her ilaç her hastalığa iyi gelmez.

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metni anne hatlarıyla anlatınız.

CEVAP: Elif uyandığında başı ve boğazı ağrıyordu. Annesi Elif’in ateşini ölçtü. Elif’in ateşi vardı. Annesi Elif’i doktora götürdü. Doktor Elif’e anjin teşhisi koydu ve ona ilaç verdi. İlaçları nasıl ne şekilde kullanımı icap ettiğini söyledi. Elif annesinin verdiği ilaçları içince kendini daha iyi hissetti. Elif, Arda Amca’yı gördüğünde ona ilaçların yapılması ve kullanılması ile ilgili sorular sordu. Arda Amca da Elif’e ilaçların ilim insanları tarafınca senelerce meydana getirilen deneyler sonucunda bulunduğunu ve sadece hekim tavsiyesiyle kullanılması icap ettiğini söyledi.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinde geçen vakaları sınıfınızda canlandırınız.

Bu etkinliği sınıfta öğretmeninizin rehberliğinde yapmalısınız.

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne duygusunu belirleyiniz.

KONU: İlaçların önemi ve kullanımı

ANA DUYGU: İlaçlar gerektiği vakit hekim tavsiyesiyle kullanılmalıdır.

8.ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İlaç kullanımı mevzusunda nelere dikkat etmeliyiz? Sınıfça konuşunuz.

CEVAP: Hastalandığımızda kendi başımıza ilaç kullanmak bizlere yarar değil ziyan getirir. Bu nedenle doktorun tavsiye ettiğini ilaçları kullanmamız gerekir. İlaçları doktorun tanım etmiş olduğu şekilde kullanmalıyız. İlacın nihayet kullanma geçmişine bakmalıyız.

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Formu yönergelerine uygun doldurunuz.

NOT: Aşağıdaki örnekten yola çıkarak formu kendi bilgilerinize nazaran doldurunuz.

İLAÇ BİLGİLERİM
Kişisel Bilgilerim
Adı Soyadı : Tuncay Kaplan
Doğum Tarihi : 15.04.2007
Tel : xxx
Acil Durumlarda İletişim
Adı : Orhan Aslan
Yakınlık : Baba
Tel : xxx
Doktorum Hakkında
Adı : Enes Çilekoğlu
Adres : Falanca Mah. Filanca Sok. No: 65 Güzelşehir/İSTANBUL
Tel : xxx
Eczacım Hakkında
Adı : Tansel Kartal
Adres : Falanca Mah. Filanca Sok. No: 78 Güzelşehir/İSTANBUL
Tel : xxx
Alerjik Olduğum Durumlar/İlaçlar
Polen alerjim vardır.
(herhangi bir besine, ilaca, temizlik malzemesine, mevsime alerjiniz var ise bu bölüme yazınız.)
Sağlık Durumun ve Geçirdiğin Ameliyatlar
Astım hastalığım vardır.
(Astım, diyabet, yürek rahatsızlığı, yüksek tansiyon yada sık sık tekrarlayan bir hastalığınız var ise emareniz.)
Devamlı Kullandığım İlaçlar
Devamlı ilaç kullanmıyorum.

10. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Cümlelerdeki yanlış kullanılan noktalama işaretlerini düzelterek tekrardan yazınız.

1. Bana ilaçların içinde ne var anlatır mısın?
Bana ilaçların içinde ne var, anlatır mısın?

2. 20-01-1993’te İzmir’de doğdum.
20.01.1993’te İzmir’de doğdum.

3. Bu akşam maç 19-00 ‘da başlayacakmış.
Bu akşam maç 19.00 ‘da başlayacakmış.

4. Doktor Elif’i muayene etti. ateşini ölçtü. boğazına baktı. sırtını dinledi.
Doktor Elif’i muayene etti, ateşini ölçtü, boğazına baktı, sırtını dinledi.

5. “Uyku verici bulunduğunu söylemiştin ya?” dedi.
“Uyku verici bulunduğunu söylemiştin ya!” dedi.

11. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görseldeki çoçuğun bulunmuş olduğu yerden hastaneye gidiş yolunu tanım ediniz . Yazdıklarınızı lisan bilgisi ve ifade bozuklukları yönünden denetim ediniz.

CEVAP: Çocuk düz gitmeli ve karşısına çıkan ilk yol ayrımından sağa dönmelidir. Yola düz devam etmelidir. Sokağın sonuna vardığında sağına bakarak hastaneyi görebilir.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Sevdiğiniz bir sanat dalı ile ilgili araştırma yapınız.

Resim Sanatı: Kağıt, bez, duvar vb. şeklinde düz yüzeyler üstüne kalem, boya yada başka araçlarla çizilen bir şeyin benzeridir. İnsanlar, en ilkel çağlardan beri fotoğraf yapmışlardır. İspanya ve Fransa’daki bazı mağaralarda bulunan resimler insanların tarih öncesi çağlardan beri fotoğraf hayata geçirmeye özendiklerini göstermektedir. Tarih çağlarının başlamasıyla birlikte resimde de büyük ilerlemeler olmuştur.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 214-215-216-217-218. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat