şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 232-233-234-235-236-237. Sayfa Cevapları

cevaplar

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 232-233-234-235-236-237. Sayfa Cevapları

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 232, 233, 234, 235, 236, 237 “8. TEMA SANAT” “Nedir Bu Sanat?” Etkinlik Cevapları

NEDİR BU SANAT?

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sanat nedir?

CEVAP: Sanat; insan yaratıcılığının, yeteneklerinin ve rüya gücünün; mimari, fotoğraf, heykel, tiyatro, müzik ve yazın şeklinde çeşitli sanat etkinliklerinde biçimlenmesidir.

2. Günlük yaşamınızda ilgilendiğiniz bir sanat dalı var mı?

CEVAP: Resim sanatı ile ilgileniyorum.

 

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten denetim ediniz. Kelimelerle birer tümce kurunuz. Kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

SANAT
Tahminim: Duygu ve düşünceleri güzel duyu olarak yansıtma.
Anlamı: Bir his, tasarı, güzellik vb.nin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı yada bu ifade sonucunda ortaya çıkan üstün yaratıcılık.
Cümlem: Sanata karşı her vakit ilgim vardı.

SERGİ
Tahminim: Sanat eserlerinin gösterildiği yer.
Anlamı: Alıcının görmesi, seçmesi için dizilmiş şeylerin tümü ve bu nesnelerin serildiği yer.
Cümlem: Sergi için hazırlanmam gerekiyor.

SANATÇI
Tahminim: Sanatla uğraşan şahıs.
Anlamı: Güzel sanatların herhangi bir branşında yaratıcılığı olan, yapıt veren kimse.
Cümlem: Sevdiğim sanatçıların albümünü alırım.

 

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne gore cevaplayınız.

1. Okulla müze, sergi, tiyatro vb. bölgelere meydana getirilen gezilerin amacı nedir?

CEVAP: Bu gezilerin amacı sanata daha yakından bakmaktır.

2. Bir ilgili kişinin yaptığının sanat olması için ne gereklidir?

CEVAP: Sanatçının anlatmak istediği mühim bir mevzu, dikkat çekmek istediği bir gerçek, yaşatmak istediği bir his olması gereklidir.

3. Sanata nasıl ne şekilde bakmak gerekir?

CEVAP: Sanata bir kontakt aracı olarak bakmak gerekir.

4. Sanatın bizlere neler söylediğini duymak için ne yapılmalıdır?

CEVAP: Sanatın söylediklerini duymak için başka bütün sesleri kısmak gerekir. İnsan o gün çok mutsuz yada neşeli ise bu vaziyet sanata bakışını etkisinde bırakır.

 

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne fikrini belirleyiniz.

KONU: Sanata nazar

ANA FİKİR: Sanatı idrak etmek için ona bakmayı bilmek gerekir.

 

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin görselleri size neler çağrıştırıyor?

CEVAP: Maske görseli tiyatrodaki bütün iyi ve fena rolleri anımsatıyor. Diğer görseller de müzik, bale, heykel, fotoğraf ve tiyatro sanatları ile ilgili fikirler uyandırıyor.

 

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinden birer örneklendirme, karşılaştırma ve neden-sonuç cümlesi bulunuz.

Örneklendirme: Mesela heykeltıraş çamura, taşa, metale şekil verirken, gitarist notalara, yazar ise sözcüklere şekil verirmiş.

Karşılaştırma: Sanat lunaparka gitmek şeklinde bir şey değil ki!

Neden-Sonuç: Çoğumuz havalı olduğundan sanatsever görünüyoruz.

 

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları görsellere gore cevaplayınız.

1. Görsellerin ilgili olduğu sanat dalları nedir?

CEVAP: Fotoğrafçılık, dans, müzik, fotoğraf, beyaz perde ve edebiyattır.

2. Üçüncü görseldeki sanatçı hangi müzik aletini çalıyor?

CEVAP: Sanatçı keman çalıyor.

3. Birinci görseldeki fotoğrafçı neyi fotoğraflıyor?

CEVAP: Fotoğrafçı güneşin batışını fotoğraflıyor.

4. Beşinci fotoğraftaki yerde hangi sanatlar yapılır?

CEVAP: Burada beyaz perde sanatı yapılır.

 

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

a. Yay parantez işareti ( ) ile ilgili kuralları örnekleriyle eşleştiriniz.

Yay ayraç işareti

b. Siz de yay parantez işaretinin kullanım alanlarını gösteren cümleler yazınız.

  1. Maceramızın yeni başladığını ayrım etmedik. (…)
  2. Aşık Veysel (1894-1973) Sivas’ta dünyaya gelmiştir.
  3. Adam – (Ellerini yüzüne koyar.) Daha çok burada kalamayız.
  4. Kitapta I), B) maddesini derste anlatman gerekecek.

 

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Sınıfınızla yada ailenizle gittiğiniz bir gezide (beyaz perde, tiyatro, müze, sergi vb.) yaşadığınız deneyimlerinizi ve izlenimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. Konuşmalarınızda kullandığınız kelimelerin anlamlarına uygun olmasına itina gösteriniz.

CEVAP: Sınıfla beraber Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’ne gitmiştik. Mozaik, minik küp biçiminde mermer taşlara verilen isimdir. Bu müzenin özelliği de bu taşlardan meydana gelen duvar resimlerini sergilemesidir. Müzede Roma dönemine ilişkin pek fazla heykel ve fotoğraf bulunuyor. Benim dikkatimi en fazla çeken şey bu duvar resimlerinde bazı mozaiklerin noksan olmasıydı. Bu parçalardan bazıları kaybolmuş. Ayrıca Mars Heykeli isminde olan heykel müzenin en kıymetli parçalarından birisi. Bu heykel harp ve barışı temsil ediyormuş. Benim için heyecanlı bir deneyimdi.

 

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Cümleleri oluş sırasına gore dizerek harfleri gizyazı kutusuna taşıyınız.

S – O gece çocuk erkenden yatağına gitmiş ve derhal uykuya dalmış.
İ – Çocuk düşünde bir uçurtma görmüş.
N – Uçurtmanın uzun kuyruğu gökyüzünde dalgalanıyormuş.
E – Uçurtma gökyüzüne yükseldikçe küçülüyormuş.
M – Uçurtma elinden kaçmak üzereymiş ki çocuk ani uyanmış.
A – Yatağının etrafına bakmış uçurmayı göremeyince fazla üzülmüş.

Gizyazı: SİNEMA

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 227-228-229. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat