şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 251-252-253-254-255-256-257. Sayfa Cevapları

cevaplar

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 251-252-253-254-255-256-257. Sayfa Cevapları

2019-2020 Eğitim Senesi 4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 “8. TEMA SANAT” “Resimdeki Kuşlar” Dinleme Metni Etkinlik Cevapları

RESİMDEKİ KUŞLAR

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Resim sanatı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

CEVAP: Resim sanatını fazla seviyorum. Şundan dolayı fotoğraf insanoğlunun duygularını renklerle yansıtır. Ressamların resimlerine bakarak anlatmak istediği şeyleri kestirmek hoşuma gider.

2. Hiç fotoğraf sergisi gezdiniz mi, neler gördünüz? Sizce ressam ve şairlerin ortak noktaları nedir?

CEVAP: Resim sergisi gezdim. Farklı ressamların resimleri duvarlara asılır ve insanoğlu onlara bakar. Bence ozan ve ressamların ortak noktası his dünyalarını kendi dilleriyle ifade etmeleridir.

 

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Şiiri dinlerken aşağıda şiirin boş bırakılan yerlerini doldurunuz.

……Kuşlar.…çiziyor annem
Resimlerinde,
Bakışları …ürkek…. serçeler,
Su içen ……güvercinler…… çiziyor.
Kuşlar çiziyor annem,
Resimlerinde….
Göç eden ……kırlangıçlar……,
Geniş kanatlı martılar ….boyuyor…..
……Sergiler….açıyor annem,
Kuşlar, …çerçevelenmiş…. resimlerinde.
Annemse gülümsüyor,
Yaptıkları beğenildikçe.
Elimde …yarım….. simidimle
Kuşları beklesem de…
Çıkıp çerçevelerden,
……Gelmiyorlar…….elime.

 

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten denetim ediniz. Kelimelerle birer tümce kurunuz. Kelimeleri lügat defterinize ekleyiniz.

ÜRKEK
Tahminim: Korkak.
Anlamı: Fazla ürken, korkuya acele kapılan.
Cümlem: Balkonuma ürkek bir serçe düşmüş.

SERGİ
Tahminim: Sanat eserlerinin gösterildiği yer.
Anlamı: Alıcının görmesi, seçmesi için dizilmiş şeylerin tümü ve bu nesnelerin serildiği yer.
Cümlem: Sergiye konulması için bir fotoğraf yaptım.

ÇERÇEVE
Tahminim: Resmi kaplayan cam ve tahta bütünü.
Anlamı: Resim, {yazı}, ayna vb.ni süslemek yada bir yere asılabilecek duruma getirmek için bunlara geçirilen kenarlık.
Cümlem: Fotoğraflara çerçeve alsak iyi olur.

GÖÇ
Tahminim: Bir yerden bir yere taşınmak.
Anlamı: Evden eve taşınma, atama.
Cümlem: Kış ulaştığında kuşlar göç eder.

 

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Soruları metne gore cevaplayınız.

1. Resim icra eden kimdir?

CEVAP: Resim icra eden şairin annesidir.

2. Resimlerde hangi varlıklar çizilmiştir?

CEVAP: Resimlerde kuşlar çizilmiştir.

3. Kuşlar resimde nasıl ne şekilde çizilmiştir?

CEVAP: Ürkek bakışlı serçeler, su içen güvercinler, göç eden kırlangıçlar, geniş kanatlı martılar çizilmiştir.

4. Anne, niçin gülümsüyor?

CEVAP: Anne, çizimleri beğenilmiş olduğu için gülümsüyor.

5. Çocuk, resimlere bakarak ne olmasını düş ediyor?

CEVAP: Çocuk, kuşların resimlerden çıkıp gelmesini düş ediyor.

 

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metne uygun değişik başlıklar belirleyiniz.

CEVAP: Kuşların Çizimi, Annem ve Kuşları, Kuşların Dansı…

 

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne duygusunu belirleyiniz.

KONU: Kuş çizimleri

ANA DUYGU: Kuşlar da fotoğraf sanatının bir parçasıdır.

 

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

İmza örneklerini inceleyiniz. Siz de kendinize özgü bir imza belirleyiniz.

Bu etkinliği kendiniz yapabilirsiniz.

 

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görsel, metinde aktarılan anlama nasıl ne şekilde katkı sağlamaktadır?

CEVAP: Metinde tablonun özellikleri belirtilmiştir. Tablonun resmi de anlatılan özellikleri görmemizi sağlamaktadır. Böylece anlatılanı daha net kavramış olduk.

 

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

“Sanat altın bileziktir” atasözünü açıklayınız. Konuşmalarınızda kullandığınız kelimelerin anlamlarına uygun olmasına itina gösteriniz.

CEVAP: Altın kıymetini hiçbir vakit kaybetmez. Sanat altına benzer ve her dönemde değerlidir. Herhangi bir sanat branşında iş sahibi olan insan sanatı yardımıyla geçimini sağlar. Sanata verilen kıymet bir başkadır.

 

9. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Görsellerle ilgili düşüncelerinizi yazınız.

CEVAP: Atatürk sanata ve sanatçıya kıymet vermiştir. Sanata verdiği kıymeti sanat etkinliklerine katılarak, sanatçıya saygı duyarak göstermiştir. Bu mevzuda onu misal almamız gerekir.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 245-246-247-248-249-250. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat