şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 119-120 Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

cevaplar

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 119-120 Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 4. Birim Bilim, Teknoloji ve Toplum Sayfa 119, 120 “ Neler Öğrendiniz ” Etkinlik Cevapları

NELER ÖĞRENDİNİZ

Sayfa 119

A. Aşağıda verilen ifadeleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.
Cevap:

1. Projeksiyon aleti EĞİTİM alanında kullanılan teknolojik bir araçtır.
2. Elektrik ampulü EDİSON tarafınca buluş edilmiştir.
3. Bilgisayarlar çevreye RADYASYON yürüyerek teknolojik ürünlerdir.
4. İnsanların yaşamı kolaylaştırmak ve gereksinimlerini gidermek için yeni çıkan ürünler ortaya çıkarmasına İCAT denir.
5. Hezarfen Ahmet Çelebi UÇMA denemesiyle ilim geçmişine geçmiştir.
6. Cırt cırt bantlar PITRAK dikenlerinden esinlenilerek buluş edilmiştir.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

(D) 1. Tansiyon aleti sıhhat alanında kullanılan teknolojik bir üründür.
(D) 2. Uçağın ve trenin kullanım alanları aynıdır.
(Y) 3. Teknolojik ürünler tasarlayabilmek için ne olursa olsun ilim insanı olmak gerekir.
(D) 4. Teknolojik icatlar tarih süresince oluşan informasyon birikiminin sonucudur.
(D) 5. Teknolojik ürünler yardımıyla hastalıkların tedavisi kolaylaşmıştır.
(Y) 6. Öğrenciler düş güçlerini geliştirmek için devamlı tv izlemelidir.
(Y) 7. Gece ders çalışırken ışık, yüzümüze vuracak şekilde karşıdan gelmelidir.

C. Aşağıda bazı teknolojik ürünlerin adlarını ve bunların kullanım alanlarını görüyorsunuz.
Kullanım alanlarını inceleyiniz ve her bir kullanım alanının numarasını
ilişkili bulunduğunu düşündüğünüz ürünün kutucuğuna yazınız.
Cevap:
119.sayfa

Sayfa 120

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Aşağıdakilerden hangisinin kullanım alanı öbürlerinden farklıdır?
A) Çamaşır makinesi
B) Gözlük
C) Röntgen aleti
D) Stetoskop
Cevap: A

2. Buluş yapma sürecinde izlenecek aşamaların ilk basamağı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?
A) Fikir üretmek
B) İhtiyacı belirlemek
C) Tasarım yapmak
D) Reklam yapmak
Cevap: B

3. I. Cep telefonu
II. Görüntülü telefon
III. Mektup
IV. Telgraf

Verilen iletişim araçlarının vakit içindeki gelişim sürecine bakılırsa sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) I, II, III, IV
B) IV, I, III, II
C) III, IV, II, I
D) III, IV, I, II
Cevap: D

4. Geçmişte aylarca devam eden yolculukları günümüzde birkaç saate indiren teknolojik mahsul aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bilgisayar
B) Cep telefonu
C) Tayyare
D) Uydu
Cevap: C

5. Aşağıdaki davranışlardan hangisi teknolojik ürünlerin yanlış kullanımına verilebilecek örneklerden biri olması imkansız?
A) Süratli otomobil kullanmak
B) Televizyonu yakından seyretmek
C) Uzun telefon görüşmeleri yapmak
D) Yerlere çöp atmak
Cevap: D

6. Aşağıda uzun süre bilgisayar başlangıcında oturan insanlarda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar
verilmiştir. Bu olumsuzluklardan hangisi öbürlerinden değişik niteliktedir?
A) Bel ve boyun tutulmaları
B) Kan basıncında yükselme
C) Baş ve göz ağrıları
D) Sosyal ilişkiler kurmakta zorlanma
Cevap: D

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.
1. Size bakılırsa başarı göstermiş bir mucitte bulunması ihtiyaç duyulan özellikler neler olmalıdır?
Cevap:
Yaratıcı düşünceye haiz olmalıdır.
İleri görüşlü olmalıdır.
Açık fikirli olmalıdır.
Sabırlı olmalıdır.
Meraklı olmalıdır.
Bilgili olmalıdır.

2. Sizce ilk hâlinden günümüze kadar en köklü değişime uğramış olan teknolojik mahsul hangisidir? Neden?
Cevap: Telefondur. Eskiden telefonlar büyük ve kabloluydu. Sadece konuşma yapılıyordu. Şimdi telefonlar ufak ve her an yanımızda taşıyabiliyoruz. Şimdiki telefonlarla bir fazla şeyi yapabiliyoruz.
Mesele, İnternet’e girebiliyoruz. Video izleyebiliyoruz. Fotoğraf çekebiliyoruz.

3. Misal icat eden yada girişimcilerden hangisinin yerinde olmak isterdiniz? Neden?
Cevap: Mucidin yerinde olmak arzu ederdim Bir şey buluş etmek ve yararlı olmak arzu ederdim.


Etiket: 4 derslik toplumsal not alıyorum

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 114-115-116-117-118. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat