şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 171-172. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

cevaplar

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 171-172. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 171, 172  6.Birim Etkin Vatandaşlık “Neler Öğrendiniz” Etkinlik Cevapları

NELER ÖĞRENDİNİZ

Sayfa 170

Aşağıda verilen cümleleri kutucuklardaki kelime ve kelime gruplarından uygun olanlar ile tamamlayınız.

mesuliyet, eğitim, Nutuk, Birleşmiş Milletler, özgürlük, toplumsal, imtiyaz, çalışma, egemenlik, sorumsuzca

Cevap:

1. Sınırsız ÖZGÜRLÜK yoktur.
2. Öğrencilerin katıldıkları gruplarda SORUMLULUK üstlenmeleri gerekir.
3. Sınıf hentbol takımındaki bir öğrencinin özürsüz olarak maça çıkmaması SORUMSUZCA bir davranıştır.
4. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme BİRLEŞMİŞ MİLLETLER tarafınca kabul ve duyuru edilmiştir.
5. Her çocuğun EĞİTİM alma hakkı vardır.
6. TBMM’nin açılışıyla beraber EGEMENLİK millete geçmiştir.
7. Mustafa Kemal Türk milletinin bağımsızlığını nasıl ne şekilde kazandığını NUTUK adlı eserinde anlatmıştır.
8. Öğrenciler okullarında SOSYAL etkinliklere katılarak başkalarıyla kontakt kurma ve kendilerini ifade edebilme becerileri kazanırlar.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

Cevap:

(D) 1. Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne nazaran 16 yaşından ufak her insan çocuk sayılır.
(D) 2. Türkiye Cumhuriyeti, millî egemenlik ilkesine dayanan bir devlettir.
(D) 3. Derslere zamanında girmek okuldaki sorumluluklarımızdan biridir.
(Y) 4. Çocuklar fikirleri sorulmadıkça ailedeki karar süreçlerine katılmamalıdır.
(D) 5. Türkiye, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’yi imzalayan devletlerden biridir.
(D) 6. Okulda düzenlenen törenlere katılmak sorumluluklarımızdan biridir.

C. Aşağıda verilen haklar ve sorumlulukları ilgili başlıkların altına yazınız.

eğitim görmek
eğlenmek
ders çalışmak
tutumlu olmak
çevreyi temiz tutmak
temiz bir çevrede yaşamak
başkalarına karşı saygılı olmak
düşünceyi ifade etmek

Cevap:
HAKLAR: Eğitim görmek, Temiz bir çevrede yaşama, Düşünceyi ifade etmek
SORUMLULUKLAR: Eğlenmek, Ders çalışmak, Tutumlu olmak, Başkalarına karşı saygılı olmak, Çevreyi temiz tutmak

Sayfa 172

1. Aşağıdakilerden hangisi çocuğun ailede üstlenmesi ihtiyaç duyulan sorumluluklardan biri değildir?
A) Yatağını toplamak
B) Para kazanarak aile bütçesine katkıda bulunmak
C) Sofranın kurulması ve toplanmasına yardım etmek
D) Ailede alınan kararlara uymak
Cevap: B

2. Aşağıdakilerden hangisi bağımsızlığımızın sembollerinden biri değildir?
A) Millî marşımız
B) Meclisimiz
C) Okulumuz
D) Bayrağımız
Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarına aykırı durumlardan biridir?
A) Çalışmak isteyen küçüklere devlet tarafınca iş bulunması
B) Küçüklere mecburi eğitim verilmesi
C) Evlatların gerektiğinde ailelerinden alınarak devletin korumasına verilmesi
D) Küçüklere onayları alınmadan aşı yapılması
Cevap: A

4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Çocuk hakları dünyadaki tüm çocuklar için geçerlidir.
B) Çocuk hakları doğuştan kazanılmıştır.
C) Evlatların hangi haklardan yararlanacağına yöneticiler karar verir.
D) Mahkeme sonucu olmadan hiçbir çocuk ailesinden koparılamaz.
Cevap: C

5. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin okulda katılacağı eğitsel ve toplumsal etkinliklerden biri değildir?
A) Kardeş okulu ziyaret etmek
B) Tiyatro topluluğuna katılmak
C) Bilim şenliği düzenlemek
D) Velilerden bağış toplamak
Cevap: D

6. “Büyük Millet Meclisi ulusal egemenliğe dayanan bir kurumdur.” diyen biri bu görüşüne delil olarak Meclisin hangi hususi durumunu izah edebilir?
A) Adında Türkiye kelimesinin geçmesini
B) Üyelerinin ulus tarafınca seçilmesini
C) Kurtuluş Savaşı esnasında açılmasını
D) Ankara’da bulunmasını
Cevap: B

7. Aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin okuldaki sorumluluklarından biri olması imkansız?
A) Sınıfları temizlemek
B) Okul eşyalarını korumak
C) Nöbet tutmak
D) Elektriği ve suyu israf etmemek
Cevap: A

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne yeni maddeler ekleme yetkiniz olsaydı hangi maddeleri eklerdiniz?
Cevap: Ufak yaşlarındaki evlatların emek harcamaması için daha sert kuralların olmasını eklerdim.

2. 15 Temmuz vuruş girişimine karşı savaşım ederken şehit düşen yurttaşlarımıza hitaben bir name yazsaydınız onlara neler söylemek isterdiniz?
Cevap:
Sevgili 15 Temmuz Şehitleri

15 Temmuzda vuruş yaparak ülkemizin milli (ulusal) iradesini yok sayarak, demokrasiyi yok etmeye çalışan terör örgütlerine
karşı vermiş olduğunuz dik duruşunuzdan dolayı sizlere teşekkür ederiz.

Sizler ki tankların ve tüfeklerin önüne gövdenizi siper ettiniz. Ölümü düşünmeden, yurt toprağının ne kadar mukaddes bulunduğunu bizlere göstererek hainlere geçit vermediniz.

Bizler siz değerli ziyaretçilerimizin yardımıyla şehitliğin ne demek bulunduğunu, bu torakların asla düşmanların ellerine bırakılmayacak kadar özel bulunduğunu, gerekirse bu uğurda canımızı vermemiz gerektiği, acı da olsa en mukaddes şekilde öğrettiniz.

15 Temmuz vuruş girişimine karşı savaşım ederken şehit düşen yurttaşlarımızın ruhları şad olsun. Şehitlerimize ve gazilerimize en samimi dileklerimizle şükranlarımızı sunarız.


Etiket: ulus kitabı toplumsal 4 derslik

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 167-168-169-170. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat