>

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 196-197. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

cevaplar

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 196-197. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 196, 197  7. Birim Global Bağlantılar “Neler Öğrendiniz” Etkinlik Cevapları

7. NELER ÖĞRENDİNİZ

Sayfa 196

A. Aşağıda verilen cümleleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.

1. Ülkemiz doğuda İRAN ile komşudur.
2. Ugroiskola MACAR evlatlarının oynadığı oyunlardan biridir.
3. Başkenti Tokyo olan JAPONYA Asya kıstasının doğusunda yer alır.
4. Japon yemeklerinden UŞİ şerit halinde kesilmiş balıkların kurutulmuş yosuna sarılmasıyla hazırlanmış olur.
5. Finlandiya’da gökyüzünün geceleri de güneşli olduğu döneme RUSKA denir.
6. Geleneksel Japon oyunlarından olan GO kareli bir tahta üstünde oynanır.
7. Türkiye’nin SURİYE sınırı, en uzun siyah sınırıdır.
8. Ülkeler dış ticaretlerini sınırlarındaki GÜMRÜK kapıları üstünden gerçekleştirir.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

(D) 1. İnsanların yiyecekleri ve beslenme şekilleri ülkelere bakılırsa farklılıklar izah edebilir.
(Y) 2. Türkmenistan, Türkiye’nin komşularından biridir.
(D) 3. Finlandiya, Avrupa kıtasında yer edinen bir ülkedir.
(D) 4. Hazar petrolleri, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ile Akdeniz’e taşınmaktadır.
(Y) 5. Kimono, Hintlilere özgü geleneksel bir giysidir.
(Y) 6. Kapıkule, Kafkasya’ya oluşturulan gümrük kapılarımızdan biridir.
(Y) 7. TİKA’nın amacı Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri geliştirmektir.
(D) 8. Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır kapıları kapalı durumdadır.
(D) 9. Nahcivan Azerbaycan’a bağlı bir özerk cumhuriyettir.
(D) 10. Türkiye ile Gürcistan vatandaşlarının sınırdan karşılıklı geçişlerinde kimlik belgesi kafi olmaktadır.

Sayfa 197

Aşağıda komşularımız olan ülkeler ve gümrük kapılarımızdan bazıları verilmiştir. Verilenleri inceleyiniz ve her bir gümrük kapımızın başındaki kutucuğa ilgili olduğu komşu ülkenin numarasını yazınız.
Cevap:
197.sayfa

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi Türk Cumhuriyetlerinden biri değildir?

A) Gürcistan B) Kazakistan C) Kırgızistan D) Özbekistan
Cevap: A

2. Ülkelerle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Azerbaycan Hazar Denizi’nin batısındadır.
B) Gürcistan, Karadeniz’e kıyısı olan bir ülkedir.
C) Kırgızistan’ın tüm toprakları Asya kıtasındadır.
D) Yunanistan, bir ada ülkesidir.
Cevap: D

3. “Bu ülkenin en ünlü yemeği dana eti ve soğanla meydana getirilen gulaştır.” Yukarıdaki sözü söyleyen biri aşağıdaki ülkelerden hangisini anlatmaktadır?

A) Bulgaristan B) Kazakistan C) Macaristan D) Yunanistan
Cevap: C

4. “Türkiye ile……………………………….kendilerini iki devlet bir ulus sözüyle ifade etmektedirler.”

Verilen ifadedeki noktalı yere hangi ülkenin adı yazılmalıdır?
A) Azerbaycan B) Irak C) İran D) Türkmenistan
Cevap: A

5. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi aşağıda verilen Türk Cumhuriyetlerinden hangisinde bulunmaktadır?

A) Azerbaycan B) Kazakistan C) Özbekistan D) Türkmenistan
Cevap: B

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Sizden ülkemiz ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik önerilerde bulunmanız istenseydi neler önerirdiniz?
Cevap: Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri geliştirmek için gezinsel seyahatlerin arttırılması, tecim ve yatırımların artması, kültürel faaliyetlerinin çoğaltılması ve geliştirilmesini önerirdim.

2. Sizce ülkemizi başka ülkelerden ayıran en değişik kültürel öğe hangisidir? Neden?
Cevap: Milliyetçi ruhu ve geçmişten bu güne kadar uzanan zamanı

3. Farklı kültürlere saygı gösterilmediğinde ortaya çıkabilecek sonuçlar neler olabilir?
Cevap:
Sevgi ve saygı ortamı kalmaz.
Barış ve itimat olmaz.
Huzur ve seviye bozulur.
İnsanlar içinde birlik ve beraberlik olmaz.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 193-194-195. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat