şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 91-92. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

cevaplar

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 91-92. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

2020-2021 Eğitim Senesi 4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 91, 92 Cevapları “Doğal Afetlere Hazır Olalım” Neler Öğrendiniz Etkinlik Cevapları

Sayfa 91
3. NELER ÖĞRENDİNİZ?
A. Aşağıda verilen cümleleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.

Meteoroloji – termometre – şimal – fiziki – şark – Kutup Yıldızı – garp – kuşbakışı

1. Pusulanın renkli ucu her vakit KUZEY yönünü gösterir.
2. Gökyüzünün bulutsuz olduğu bir gecede KUTUP YILDIZI yardımıyla yönümüzü bulabiliriz.
3. Bir yerin KUŞBAKIŞI görünüşünün küçültülerek düzlem üstüne çizilmesine kroki denir.
4. Hava sıcaklığı TERMOMETRE ile ölçülür.
5. Dağlar FİZİKİ haritalarda kahverengi ve tonlarıyla gösterilir.
6. Devletimizde hava tahminleri Devlet METEROLOJİ İşleri Genel Müdürlüğü tarafınca yapılır.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

(Y) 1. Krokilerde gerçek boyutları küçültme işlemi belli bir ölçeğe bakılırsa yapılır.
(Y) 2. Akdeniz’in sahil kesiminde en çok görülen tabii afetlerden biri de heyelandır.
(D) 3. Deprem esnasında yapı dışına çıkılırken asansör kullanılmamalıdır.
(D) 4. Devletimizde birinci aşama zelzele bölgeleri vardır.
(D) 5. Fiziki haritalarda yeşil rengin tonları tabii nebat örtüsünü gösterir.
(D) 6. Dik yamaçların teraslanması sel baskınlarına karşı alınan önlemlerden biridir.
(D) 7. Düdük, zelzele çantasında ne olursa olsun bulunması ihtiyaç duyulan eşyalardandır.
(D) 8. Kara yolları beşerî unsurlardandır.
(Y) 9. Trafik kazaları mühim tabii afetlerden biridir.

C. Aşağıda verilen her bir kutucuğun içine tarafındaki kavramla ilişkili bulunduğunu düşündüğünüz sözcük grubunun numarasını yazınız.
91.sayfa

Sayfa 92

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. I. Bulutlu gün sayısı
II. Yeryüzü şekilleri
III. Yağışların şekli
Hava rasat grafiği incelenerek yukarıdakilerden hangisiyle ilgili informasyon edinilebilir?
A) Yalnız I    B) Yalnız II   C) I ve III    D) I, II ve III
Cevap: C

2. Aşağıdakilerden hangisi yön bulmak için kullanılan yöntemlerden değildir?
A) GPS aleti kulanmak B) Bulutlara bakmak C) Gölgeden yararlanmak D) Kutup Yıldızı’na bakmak
Cevap: B

3. Aşağıdakilerden hangisi sel baskınlarını önlemeye yönelik uygulamalardan biridir?
A) Sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak B) Barajlar inşa etmek C) Az kattan oluşan binalar yapmak D) Enerji tasarrufu yapmak
Cevap: B

4. Deprem çantasında aşağıdakilerden hangisinin olmasına gerek kalmamıştır?
A) Cetvel B) Çikolata C) El feneri D) Islak mendil
Cevap: A

5. Aşağıdaki varlıklardan hangisi beşeri unsurlardan biridir?
A) Ağaç B) Dere C) Kale D) Kedi
Cevap: C

6. I. Eğim fazladır.
II. Killi toprak yapısı vardır.
III. Yağış miktarı fazladır.
Heyelanın sık görüldüğü bir yerde yukarıdaki özelliklerden hangilerine rastlanır?
A) I ve II  B) I ve III    C) II ve III    D) I, II ve III
Cevap: D

7. I. Mobilyaları duvara sabitlemek
II. Deprem çantası hazırlamak
III. Binaları sağlam zeminler üstüne yapmak
IV. Acil servisten yardım istemek
Yukarıdakilerden hangisi depremden korunmaya yönelik önlemlerden biri değildir?
A) I    B) II     C) III    D) IV
Cevap: D

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Karınca yuvalarının ağzı doğuya bakar.
B) Ağaçların yosunlu tarafı kuzeyi gösterir.
C) Müslüman mezarlıklarında mezarın kafa kısmı batıya bakar.
D) Öğle zamanında gölgemizin yönü kuzeyi gösterir.
Cevap: A

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Evinizin bulunmuş olduğu yerde gölge yöntemini kullanarak yönleri bulunuz. Yönleri bulduktan sonrasında evinizin doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde kalan varlıkları yazınız.
Cevap: Öğrenci kendi evinin yönüne bakılırsa yapmış olacaktır.

2. Sınıfınızın krokisini çiziniz.
Cevap:
sınıf krokisi

3. Yaşadığınız yerin bağlı olduğu ilin yer şekilleri ve nüfusu ile ilgili umumi özellikleri nedir?
Cevap: Hatay İli ülkemizin güneyinde, İskenderun körfezinin şark kıyılarında yeralır. Amanos dağları ve amik ovası yer alır.
Yazları kurak ve sıcak, kışları ise ılık ve yağışlıdır. Hatay nüfusu 1,52 milyondur.

4. Yaşadığınız yerde yedi gün süreyle meydana gelen hava vakalarını gözlemleyerek bulgularınızı resimli grafik hâline getirerek sınıfınızda sununuz.
Cevap:

sıcaklık grafiği

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 82-83-84-85-86. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat