şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169-170. Sayfa Cevapları Koza Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169-170. Sayfa Cevapları Koza Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 5. Tema DOĞA VE EVREN Sayfa 168, 169, 170 “Tema Değerlendirme Emek harcamaları” Etkinlik Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 168. Sayfa Cevapları

1- 4. soruları metne nazaran cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi sona dönüşümün yararları içinde sayılamaz?

A. Doğal kaynaklarımızı verimli bir halde kullanmış oluruz.
B. Ağaç kesimini azaltıp ormanları korumuş oluruz.
C. Mühim seviyede enerjiden tutum yapmamızı sağlar.
D. Yeni binaların yapılması için maddi kazanç elde ederiz.

CEVAP: D

2. Aşağıdakilerden hangisi tabii kaynaklarımızın tüketilmesinin sebeplerinden biri değildir?

A. Atık kâğıtların sona dönüşümü
B. Dünya nüfusunun artması
C. Tüketimin artması
D. Ağaç kesiminden dolayı ormanların azalması

CEVAP: A

3. Aşağıdakilerden hangisi metnin anne fikridir?

A. Geri dönüşüm yardımıyla enerji tasarrufu sağlarız.
B. Geri dönüşümle beraber tabii kaynaklarımızı koruruz.
C. Ger dönüşümle beraber bir tek bazı kaynaklarımızı koruyabiliriz.
D. Geri dönüşüm günümüzde daha büyük bir gerekliliktir.

CEVAP: B

4. Metinde iki nokta (:)’nin kullanıldığı bir tümce yazınız. Bu cümlede iki noktanın kullanılmasının nedenlerini açıklayınız.

Tümce: Enerji tasarrufu sağlanır: Geri dönüşüm sürecinde uygulanan işlemler daha azdır.

Kullanım Nedeni: Kendisinden sonrasında izahat yapılacak cümlenin sonunda kullanılmıştır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 169. Sayfa Cevapları

(5-9.) soruları yukarıdaki paragrafa nazaran tamamlayınız.

5. Paragraf hangi tür bir metinden alınmıştır?

CEVAP: Hikaye.

6. Paragrafa uygun bir başlık belirleyip yazınız.

CEVAP: TAVŞAN İLE BOZ AYI

7. Paragrafı devam ettirerek hikâyeyi tamamlayınız.

CEVAP: Tavşan düşünürken aniden Boz ayı çıkageldi ve “Mantar tarlasını kaybettim. Nasıl bulabilirim?” diye sordu. Tavşan titreyerek “Şuradaki çam ağaçlarının arkasında bir patika var. Oradan giderseniz bulursunuz.” dedi. Boz ayı ona “Neden titriyorsun? Kürkün seni ısıtmıyor mu?” dedi. Tavşan da “Beni yiyeceksiniz sandım da.” diyince ayı kahkaha atarak “Korkmakta haklısın. Bir gün bir geyiği aslanın elinden kurtarmak istedim. Zavallı geyik öldü, onun başındayken beni görenler geyiği öldürdüğümü sandı. O günden beri hepimiz benden kaçıyor. Haklılar, istersem pek fazla hayvanı öldürebilirim. Ancak bu ormanı ve hayvanları seviyorum. Bazen mantar yerim, arasıra de aşağıdaki gölde balık avlarım. Şimdi de karnımı doyurup kış uykusuna yatacağım.” dedi. Tavşanla vedalaşıp gitti. Tavşan bu duruma fazla sevindi ve zıplayarak evine koştu.

8. Paragrafta geçen iki eş sesli kelimeyi yazınız. Bu kelimeleri iki değişik anlamıyla tümce içinde kullanınız.

DÜŞMEK

  • Bu kadar süratli koşarsan düşersin.
  • Bu şekilde fena bir işin içine düşeceğimi bilmiyordum.

KAPILMAK

  • Güzel çiçek şiddetli rüzgara kapılıp gitti.
  • Onun güzel sözlerine sakın kapılma!

9. Paragrafta hayalî ve gerçek ögeleri belirleyerek söyleyiniz.

CEVAP: Minik tavşanın kış hazırlığı yapması, ormana gitmesi, kış hazırlığı meydana getiren başka hayvanları görmesi gerçektir. Hayvanlar içinde boz ayıdan söz edilmesi hayalidir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 170. Sayfa Cevapları

10. “Doğa ve Evren” temasındaki hikâye edici türdeki yazma çalışmalarınızı aşağıdaki ölçütlere nazaran değerlendiriniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 170. Sayfa

11. “Doğa ve Evren” temasında en fazla hangi metni ve etkinliği beğendiniz? Nedenleriyle beraber yazınız.

CEVAP: En fazla “Ateş Böceği” metnini beğendim. Bundan dolayı her canlının değişik özellikleri bulunduğunu anlatıyordu. En fazla “Astronot olsaydım hangi gezegenlere gitmek isteyeceğimi” yazdığım etkinliği beğendim. Bundan dolayı hakkaten sevdiğim bir meslektir.

12. “Doğa ve Evren” temasındaki dinleme ve konuşma etkinliklerinde uyduğunuz kurallar nedir? Bu süreçlerle ilgili eksikliklerinizi gidermek için yapmanız ihtiyaç duyulan emekleri açıklayınız.

CEVAP: Arkadaşlarımı ve öğretmenimi söz kesmeden dinledim. Konuşurken duyulabilir bir ses tonu kullandım. Beden dilini etkili şekilde kullandım. Konunun dışına çıkmamaya çalıştım. Eksikliklerimi gidermek için bol miktarda okuma ve konuşma emek harcaması yapmalıyım.

SONRAKİ DERSE HAZIRLIK

1. Çalabildiğiniz bir müzik aleti var mı? Varsa ve taşınabiliyorsa sınıfa getiriniz.

2. Müziğin önemi ile ilgili bir konuşma hazırlayınız. Konuşmanızı hazırlarken birkaç kez prova yapınız.

CEVAP: Yemek nasıl ne şekilde bedenimiz için bir gıdaysa müzik de ruhumuz için bir gıdadır. Müzik, söz ve {yazı} ile ifade etmediklerimizi ifade etmek için kullanılır. Müzik aletlerinin uyumu yaşamı hatırlatır. Müzik ile arasıra dinlenir, arasıra de düşünürüz. Yeni dünyalar keşfederiz. Hayatta hissetmediğimiz bütün duyguları müzik yardımıyla hissederiz. Müziksiz bir hayat fazla tatsız olurdu. Duygulu bir varlık olarak insanoğlunun yaşamında hep müzik olmalıdır.


Etiket: 4 sınif türkce ders kitabi sayfa 44

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 161-162-163-164-165. Sayfa Cevapları Koza Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat